Mammablogg Awards – om de forskjellige kategoriene


|


17. desember 2011


| 6 Kommentarer

Det er ikke helt lett å kategorisere blogger, spesielt ikke de som er av det mer personlige slaget. I forbindelse med at vi for tredje år på rad kårer Norges beste mammabloggere, tenkte jeg at jeg skulle fortelle hvordan vi har kommet frem til kategoriene.

 

Da vi startet Mammablogg Awards i 2009, spurte vi våre lesere (dog temmelig få på det tidspunktet..!) om hva de syntes kategoriene burde være. Vi fikk inn forslag som “beste tenåringsmamma-blogg” og “beste førstegangsmamma-blogg”. Så absolutt gode forslag, men vi valgte å fokusere på hvordan bloggene er og ikke hvem som har skrevet de. For er det egentlig så viktig hvem personen bak bloggen er? Er ikke leseropplevelsen og hva bloggen gir til “mødre-kollegaer” viktigere?

 

Dette bringer meg over på neste kritere – fordi det kan også være litt vanskelig å vurdere om en blogg er mammablogg eller ei. Du lurer kanskje på om favorittbloggen din heller er en interiørblogg, eller en hverdagsblogg?

Her vil jeg si at takhøyden er veldig stor i Mammablogg Awards – er du i tvil: nominer! Mammabloggere skriver om alt mellom himmel og jord, det eneste vi har felles er vel i grunn at vi er mødre.

 

I kategorien “Årets mammablogg” har vi valgt å plassere de mest besøkte mammabloggene. Årsaken til dette er at vi vet at disse har så mange trofaste følgere, at de lett kunne havne i alle kategoriene og vinne samtlige.

En ting som alltid har vært viktig for oss i Foreldremanualen, er at vi gjerne også vil fremheve de mindre bloggene. Dvs de som kanskje ikke ruver på toppen av blogglistene, men som allikevel fortjener masse oppmerksomhet!

 

Her er en utfyllende beskrivelse av hver enkelt kategori i Mammablogg Awards, håper det vil gjøre det lettere for deg å plassere din favorittblogg:

1. Årets morsomste mammablogg: Denne kategorien er vel i grunn selvforklarende – og dette er erfaringsmessig en kategori med knivskarp konkurranse! ?

2. Årets mest inspirerende mammablogg: Vi lar det være opp til dere å definere “inspirerende”, her er det rom for å ta med mammablogger som inspirerer på mange forskjellige måter!

3. Årets mest originale mammablogg: Her vil vi fremheve mammablogger som enten har et innhold som skiller seg ut, eller som har en uvanlig vri på bloggingen.

4. Årets mest kreative mammablogg: Her lar vi også tolkningen av “kreativ” være opp til hver enkelt, vi mødre kan være kreative på så utrolig mange måter!

5. Årets mest estetiske mammablogg: Her vil vi fremheve mammablogger som formidler en god stemning til oss leserne gjennom bilder, tekst og bloggdesign.

6. “Årets mest velskrevne mammablogg”: I denne kategorien ønsker vi å nominere mammabloggere som uttrykker seg på en spesielt god måte, eller bloggere som skriver om dagsaktuelle, tankevekkende og viktige tema for oss foreldre.

 

Hva synes du om Mammablogg Awards og de forskjellige kategoriene – burde vi gjøre noe annerledes til neste år? Vi vil gjerne høre dine synspunkter!

Stikkord: , Kategorier, , ,

Kategori: Mammablogg Awards

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Mammablogg Awards 2012: Nå kan dere nominere! : Foreldremanualen | 4. desember 2012

 1. Takk for dette, mange, inkludert meg, får nok svar på en del vi lurer på her.

 2. Hobbyvimsa sier:

  Helt enig med Elisabeth over her:)

  Klem Berit:)

 3. Karimette sier:

  Så godt å høre! :-)

  Veldig kjekt at det var oppklarende for dere "veteraner" også. :-)

 4. Lene Kristin sier:

  Jeg er fremdeles uenig i at det ikke gjøres forskjell på HVEM som skriver. Jeg tror mange hadde følt det annerledes om de ikke måtte "konkurrere" mot bloggere med helt andre forutsetninger enn seg selv!

  Antall barn, alder på barn, utearbeidende eller hjemmearbeidende – alt dette mener jeg er forhold som legger store føringer for hvordan man kan blogge. Derfor tror jeg man kan løfte fram god blogging mye bedre om man legger til rette for kategorier som tar hensyn til at folk er forskjellige.

  Jeg tror og mener at vi går glipp av masse fantastisk blogging på grunn av at kategoriene ikke åpner for en viss tilrettelegging!

  "ONE baby? I LAUGH at your one baby!"

  • Karimette sier:

   He he, det var et ganske godt poeng Lene Kristin! Men jeg er ikke helt sikker på om det at man er utearbeidende automatisk betyr mindre tid til bloggen enn en som er hjemmearbeidende feks, eller at man har mindre tid om man har færre barn. Hvis det er det du mener da? :-)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge