Mamma er mamma verst!


|


7. april 2012


| 5 Kommentarer

Nå er det en stund siden 8. mars, men den fikk meg til å tenke litt…

Det blir alltid sagt mange fine ting i forbindelse med kvinnedagen – og jeg må bare si at jeg føler at jeg har flyttet til likestillingens hjemland sammenlignet med Danmark, hvor menn fortsatt ikke har rett til barsel, men kun får det hvis det passer for familien.

Men noe som går meg litt på nervene, er hvordan vi mødre debatterer med hverandre. Noen ganger får man følelsen av, at ingen mamma kan gjøre det godt nok. At vi aldri fremhever den gode mamma, men derimot sørger for at ingen skal føle seg perfekt.

Eks. hele debatten rundt “hjemmeværende mødre” – i mine øyne blir de ofte sett på, som om de ikke er riktig kloke… Hva med deres pensjon? Har de angst for å jobbe? Tenk å være så avhengig av en mann… Som regel sagt med en fortrolig hvisken i et venninne-selskap.

Personlig kunne jeg aldri gå hjemme med mine barn, men jeg beundrer faktisk de som gjør det.

Eller ta en annen debatt – den om de populære mammabloggene. De fremstilles som kyniske pengemaskiner, som blogger på bekostning av barna. Her handler det slettes ikke om, at de har så mye lyst til å vise verden, hvor fantastiske unger de har, at de bare ikke kan la være. Nei, dette er å gå for langt, tenk hva ungene vil si, når de blir voksne!

Forhåpentlig vil de si “Godt gjort mamma!”

Det som undrer meg er at jeg ser på kvinnebevegelsen som en frigjøringsbevegelse. Den handlet om å gi kvinner valg! Men nå som vi har fått det – så har vi det travelt med å se ned på de valg som andre mammaer tar!

Er det bare meg?

Stikkord: Familiehverdag, Kvinnedagen, Kvinnefrigjøring, ,

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Mammablogging

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hilde Skullestad Stengelsrud sier:

  Veldig bra skrevet!!!

 2. Malin sier:

  Det er ikke bare deg.

 3. T. Mor sier:

  Du har så rett! Jeg som av eget valg har valgt å være lenger hjemme med mitt barn, får ofte "rare" kommentarer, som om det å velge å ville være samen med eget barn er noe naturstridig? Kan virkelig lure på hvliken retning dette samfunnet går mot. Vi må selv kunne velge hvordan vi vil leve med våre egne familier.

 4. Ane sier:

  Du sier det så enkelt og greit! ? Og mener akkuratt det samme som meg. Jeg er takknemlig for at jeg kan jobbe hvis jeg vil og være hjemme hvis jeg vil, og at mennene har de samme mulighetene. Men jeg er forundret over at så mange bruker så mye tid på å snakke nedsettende om andres valg. Heldigvis ser det ut til at kvinner og menn blir flinkere til å stå for de valgene de tar og slutter å bry seg om hva alle andre mener ?

  My recent post Når ting tar tid.

 5. lizpijah sier:

  Nei det er ikke bare deg, det virker som uansett hva du gjør så lenge du er mamma så mener noen at det er feil… og alle har visst rett til og mene noe om deg bare på grunn av at du er mamma…

  My recent post Jillian Michaels trenings-DVDer?

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge