Månedens gjenbruks-inspirator: Hapel!

Det er sikkert ikke få av dere som fikk en lekker kaffemaskin av nissen i fjor – så snille som vi mødre har vært mener jeg! 😉

Men hvor miljøvennlig er det egentlig med alle disse små kapslene som det fort kan gå en god del av i løpet av en dag? (i allefall for dere som fortsatt har våkennetter..).

En som hadde betenkeligheter med å kjøpe kaffemaskin er Anne som skriver bloggen Hapel. For å kunne anskaffe seg en maskin med litt bedre samvittighet lovte hun seg selv – og miljøet – at hun skulle åpne hver kapsel etter bruk, skylle dem, og sortere kaffegrut i matavfallet, og emballasjen i glass/metallsøppelet.

Mens hun stod der og skylte tomme kapsler en gang i vår, tenkte hun at disse nespressokapslene er perfekte til å lage noe av, for de er så myke og lette å klippe i, eller klemme sammen. Hun hadde allerede laget ting av lignende materialer – tomme minileverposteibokser og telysbeholdere.

Resultatet ble en rekke fantasifulle kreasjoner, kaffekapsler har virkelig mange flere bruksområder enn vi noen gang kunne ane! Her er noen av de flotte tingene hun har laget av nespressokapsler:

Liksom-lampe til ungenes lekestue

Hun åpner kapslene ved å skjære med en skarp liten kniv langs kanten av toppen. Lokket er en liten myk metallsirkel med masse små hull (der kaffen har blitt presset ut), ståltråden har hun bare tredd gjennom disse hullene for å lage “glitterremser”.

Gjenbrukspynt i forskjellige varianter – feks som dekor på kjøkkenets magnetlist, eller som pynt på adventsstaken.

Lekemynter til ungenes kafe i lekestua.

 

Vi har lyst til å fortsette å fremheve gode gjenbruks-inspiratorer i år, så om du kjenner til noen så tips oss gjerne ved å legge igjen en kommentar eller ved å sende oss en mail!

PS: Apropos gjenbruk, så trenger Barneloppis.no mange flere annonser! I januar startet vi en reklamekampanje som vi håper vil føre til at mange flere får høre om vårt gratis marked for brukt barneutstyr. Hjelp miljøet – ved å la andre gjenbruke dine ting! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på FacebookLegg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge