Morsomme apper for de minste


|


20. januar 2014


| 0 Kommentarer

Mini og ipaden

Som de fleste småbarn i dag er digitale duppedingser en del av hverdagen. Lillemann har lenge syntes iPaden har vært spennende og vi har nå funnet fram til noen gode apper som fungerer fint allerede for barn fra halvannet år. Det har allerede hjulpet han med finmotorikken og det er en enkel ettermiddagsaktivitet vi kan gjøre sammen.

Hjulene på bussen

 

Denne appen beskrives som en interaktiv sangbok. Versene er delt inn i ulike sekvenser og barnet kan enkelt navigere mellom versene ved bruk av piltaster.

Hovedelementet er en stor buss hvor man kan utføre de ulike handlingene versene tar for seg. Eks vinduene på bussen de går opp og igjen- her kan barnet dra ned vinduene på bussen og ulike dyr dukker opp i det åpne vinduet.

Appen er festlig laget med mye å trykke på, samtidig som sangen er kjent for barna. Illustrasjonene er fine og fargerike. For litt større barn er det også en puslespillfunksjon til hvert av bildene. Denne mestrer ikke lillemann enda.

Kjøp hjulene på bussen her (sponset link)

 

De tre bukkene bruse

 

Denne appen bygger på det velkjente eventyret om de tre bukkene bruse som skulle til seter å gjøre seg fete. Pjokken har hatt om dette eventyret i barnehagen og det er moro med noe som er kjent. Denne appen er litt mer komplisert enn den over, men med litt hjelp i starten mestrer lillemann den fint på egenhånd.

Poenget er å styre hver av bukkene gjennom tre brett før de kommer frem til setra. Underveis er det mange interaktive elementer som fugler som kvitrer, frosker som synger og bukkene som promper når man trykker på kroppen deres. Sistnevnte er like morsomt for far som sønn.

I nest siste brett møter man på trollet. Det kan virke litt stort og skummelt, men gutten har ikke latt seg affektere av dette. I starten snakket jeg samtidig med trollet med en litt muntrere stemme, men dette har jeg kunne slutte med. Den store bukken skal bekjempe trollet så det er et lite element av vold her, men jeg tror ikke de minste barna oppfatter dette som annerledes enn å få froskene til å synge.

Vi har også vist denne til tantebarna som er mellom 3 og 7 og de syns også den var morsom, selv om det holdt med en runde for de eldste.

Kjøp De tre bukkene bruse her (sponset link).Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ella

Ella er 28 år gammel og mamma til Max som er født i juli 2012.
Ella bor med mann og barn på Torshov i Oslo, hvor hun utforsker livet som nybakt småbarnsmor i byen. Ella trives best i byen, gjerne med et kamera i hånda og en bok i veska

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
TwitterPinterest

Stikkord: app for de minste, , , Bukkene Bruse, eventyr, , hjulene på bussen, , ,

Kategori: Apps for barn, Spill, Underholdning

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge