Morsomme ting å gjøre i Florida – utenom familieparkene


|


23. januar 2016

At Florida har mye å tilby barnefamilier er ingen hemmelighet, med parker som Disney World og Universal Studios står minneverdige opplevelser i kø. Aberet med disse attraksjonene er at de er temmelig dyre – spesielt i høysesongene.

Heldigvis finnes det mye annet morsomt man kan gjøre i Florida som ikke koster så alt for mye. Her er tre av mine favoritt opplevelser!

duck tours miami car boat

Er det en båt eller en bil? – Nei det er Duck Tours! Foto: Foreldremanualen

1. Duck Tours South Beach Miami

Om man reiser med barn og har lyst til å se litt mer av Miami, er dette en helt genial måte å gjøre det på synes jeg! Vanlig sightseeing kan fort bli en kjedelig affære, spesielt om barna ikke forstår engelsk og man blir sittende innesperret i en buss over lengre tid.

Det fine med Duck Tours er at selve turen er en opplevelse i seg selv. Kjøretøyet man sitter i er nemlig en krysning av en bil og en båt og turen foregår derfor både på landjorda og på sjøen.

Legg til en energisk og morsom turguide som får alle til å kvekke som ender (til forbipasserendes store forskrekkelse) og du har en sightseeingopplevelse helt utenom det vanlige.

LES OGSÅ: Mine erfaringer med Disney World

duck tours miami inside the boat sightseeing

Først til lands, så til vanns. Miamis rikmannsstrøk ses best fra båt. Foto: Foreldremanualen

Etter en spennende rundtur i Miami, avsluttes turen på Ocean Drive. Vår uforglemmelige turguide opplyste om at Duck Tours er en av gatens største attraksjoner, i alle fall med tanke på hvor ofte fartøyet blir fotografert.

Dette viste seg å ikke være en overdrivelse da vi knapt hadde rundet gatehjørnet før blitsene blinket om kapp! ?

P.S. Duck Tours finnes flere andre steder også, blant annet i London.

robbies islamorada keys

Koselig stopp på vei til Key West. Foto: Foreldremanualen

2. Mate tarponfisk hos Robbie’s

Dersom dere har planer om å besøke Florida Keys i løpet av ferien, anbefaler jeg dere å ta en liten stopp hos Robbie’s på øya Islamorada.

Den store attraksjonen her er at man for noen dollar får utdelt fisker som man kan mate digre tarponfisker med.

LES OGSÅ: Tips til familieferien i Skåne

NB! Mating av fiskene passer absolutt best for de største barna, som du ser på denne filmsnutten er det ganske glupske fisker det er snakk om her.

Om dere ikke har lyst til å mate fiskene, er Robbie’s uansett et koselig sted å stoppe på. De har en egen liten sandstrand, masse grå pelikaner og en kafe hvor man kan kjøpe is.

boats in the everglades

Luftputebåter på rekke og rad. Foto: Foreldremanualen

3. Tur til Everglades

Everglades er en nasjonalpark og et kjempestort myrområde. Everglades er mest kjent for sine alligatorer, men det er mye annet spennende dyre- og planteliv her.

En tur med luftputebåt er et must når man er her og det er en artig opplevelse for hele familien. Båten går kjempefort, men det var aldri for skummelt for femåringen min.

Underveis stopper guiden mellom mangrovetrærne og forteller litt om planter og dyr som lever i området.

LES OGSÅ: Slik bor du billigst på ferie med barn på tur

holding a baby alligator

Å få holde en babyalligator var nervepirrende – selv om den hadde munnkurv! Foto: Foreldremanualen

Det finnes flere tilbydere av slike turer i Everglades, så her er det bare å velge og vrake. Besøkssenteret vi var på hadde en såkalt “boardwalk”, en slags brygge som tar deg gjennom skogen og som gir deg mulighet til å se flere alligatorer. Til slutt kom vi til et område hvor vi fikk se en liten alligator oppvisning og fikk muligheten til å holde en babyalligator.

Har du besøkt Florida med familien? Legg gjerne igjen et tips til et sted vi kan besøke neste gang! ?

LES OGSÅ: Ting å gjøre med barn i Budapest

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: USA

Kommentarer er stengt.