Innlegg av Cecilia

Morsomt med erter

Her kommer et tips om en rimelig og veldig gøy aktivitet for både store og små!
Kjøp inn en boks med tørkede erter og noen pakker coctailpinner  (tannpirkere kan også benyttes) -la ertene ligge i vann over natten. Så er det bare å begynne å bygge!


Kanskje dette kan være en gøy utfordring i familieselskapet -hvem kan bygge det høyeste tårnet? Den flotteste stjernen?

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Innlegget er skrevet av Cecilia fra bloggen Cecilias verden, som er fast gjesteskribent her på Foreldremanualen.no.

Cecilia er tobarnsmamma, og bor med mann og barn i Kristiansand. Cecilia har interesse for foto, interiør & design -samt alt annet som er med på å sette prikken over i’en i livet!

Jeg har brettet fugler av fargerik tapet som nå er blitt en uro til lille Filip.Dette trenger du for å lage uroen:

• papir eller tapetrester..

• tråd (jeg har brukt hyssing.)

• fyrstikker eller tannpirkere

• et urostativOppskriften på hvordan du bretter fugler finner du bl.a på denne linken.
Jeg har benyttet et urostativ fra Rie Larsen –om du ikke får tak i urostativ bruk en gammel kleeshenger eller ta en tur på en bruktbutikk og se om du finner en gammel lampeskjerm som kan benyttes..


For å feste hyssingen/tråden i fuglene klipper jeg et lite hull på toppen av fuglekroppen, knytter hyssingen i en liten fyrstikkbit som jeg trer ned i hullet. (På samme måte som en fester tråd i malte påskeegg..)


………………………………………………………………

Innlegget er skrevet av Cecilia fra bloggen Cecilias verden, som er fast gjesteskribent her på Foreldremanualen.no.

Cecilia er tobarnsmamma, og bor med mann og barn i Kristiansand. Cecilia har interesse for foto, interiør & design -samt alt annet som er med på å sette prikken over i’en i livet!

Hva med en personlig pose til lego, dukker, Nintendo spill & lader, gymsko, tøyskift i barnehage eller skole, småbiler osv?

Junior er veldig glad i lego, og det som er mest stas er lego star wars. Har tidligere laget et legoteppe til ham som er daglig i bruk. Det har vi liggende på stuegulvet, og det er med på ferie og når vi drar til hytta. Veldig praktisk og greit.

Men junior har ofte med seg et par lego star wars figurer til venner når de skal leke sammen. Og til nå har han hatt de med i en liten brødpose, tenkte derfor det var på høy tid å sy en liten pose til han. Så nå har han fått en egen lego star wars pose.

Jeg printet ut starwars logo, samt navnet hans, på t-shirt transfer ark, klippet det til og strykte det på posen (husk å speilvend teksten før du printer!).

T-shirt transfer ark får du kjøpt bla hos Panduro hobby eller Staples. Poser er enkele å sy men alternativt kan en jo bestille ensfargede nett/vesker hos bla Panduro hobby.

Jeg lastet ned star wars fonter/skrift slik at navnet hans ble i samme stil som star wars logoen. Star wars fonter samt andre film og spill fonter kan du laste ned fra denne linken (star wars er font nr 125, lego font nr270).

……………………………………………………………………………………

Innlegget er skrevet av Cecilia fra bloggen Cecilias verden, som er fast gjeste-skribent her på Foreldremanualen.no.

Hun bor med mannen og sønnen sin i Kristiansand og er for tiden gravid med nr to. Cecilia har interesse for foto, interiør & design -samt alt annet som er med på å sette prikken over ièn i livet!

Is er godt, og snart er det høysesong!! Så her kommer noen istips.

Frosne bananer dyppet i sjokolade er lett å lage og smaker godt på en varm sommerdag.

La is være temaet for et selskap.

–lag is invitasjoner og isbordkort. Brett papiret dobbelt, og tegn opp en is som du klipper ut. Lim sammen papiret med en ispinne i mellom. (ispinner kan kjøpes på hobbybutikker)
Klipp ut vimpler i flotte papir og stift eller lim dem fast i en hyssing.

Stell i stand en isbuffet hvor barna kan forsyne seg selv. Eller en kiosk hvor barna kan ”handle” is. (da ekstra gøy om de får utdelt lekepenger som de kan handle for) På buffeten eller i kiosken er her en liten liste over det som er kjekt å ha:

 • Krem
 • Strø/kakestrøssel
 • Nøtter
 • Non stop
 • Frukt & bær
 • Banan
 • Vaffelkjeks
 • Skåler & skjeer.
 • Servietter.

Å lage hjemmelaget vaniljeis er utrolig stas for store og små. Junior syntes det er gøy å kunne velge ut sine egne ingredienser til isen.

Vi har små silikon former som vi lager isen i –blir da mange små porsjoner med forskjellige smaker.

Forslag til ting en kan ha oppi (Her er det kun fantasien som setter grenser….) :

 • Sjokoladebiter av din favorittsjokolade (vi har forsøkt bamsemus og det fungerte også helt utmerket.
 • Kjeksbiter.
 • Fruktbiter eller bær.
 • Godteri (blir litt hardt –så lurt å ikke ta for mange samt store biter i.)
 • Sjokoladesaus, karamellsaus, syltetøy –ha i litt saus i formen før du legger oppi is –det blir dekorativt når du skal servere isen. Du kan også ha på litt saus lagvis.
 • Nøtter.
……………………………………………………………………………………

Cecilia fra bloggen Cecilias verden er fast gjeste-skribent her på Foreldremanualen.no.

Hun bor med mannen og sønnen sin i Kristiansand og er for tiden gravid med nr to. Cecilia har interesse for foto, interiør & design -samt alt annet som er med på å sette prikken over ièn i livet!

Vi er veldig stolte over å kunne presentere nok en gjeste-skribent her på Foreldremanualen.no – nemlig Cecilia fra bloggen Cecilias verden!

Cecilia er gift, har en sønn som snart er syv år gammel og venter en liten prins i slutten av juni.

Til daglig jobber hun som Engineering manager i oljebransen. Bloggen gjenspeiler interessene hennes for foto, interiør & design og alt som er med på å sette prikken over ièn i livet!

Cecilia har også en lidenskap for å reise, og i det første innlegget her hos oss kommer hun med et strålende tips til alle som skal ha med seg unger på tur i sommer!

La barna lage egne minnebøker!

Hva med å la barna lage sine egne minnebøker/fotobøker fra en ferie eller begivenheter som bursdager, bryllup, 17mai etc.?

Ideen fikk jeg da junior begynte på skolen. Han fikk utdelt et lite hefte på ”bli kjent dagen” før sommerferien – leksen til første skoledag var å tegne samt lime inn bilder fra ferien i heftet. Du kan tro det var stas.

Jeg hjalp til og printet ut bilder fra ferien som han selv klippet ut og limet inn. Så nå lager han minnebøker fra ferieturer som vi har vært på. Dette er en fin aktivitet også for de som ikke er i skolealder.

Ekstra stas er det om barna også kan få lov til å fotografere en del av feriebildene selv. Her ser du et par selvportrett av junior samt lekefigurer som er fotografert på tur.

Noen tips:
 1. Kjøp en bok som ikke er for stor og ikke har for mange sider (slik at barna kan se en ende på prosjektet)
 2. Print ut flere bilder på et A4 ark og la barna klippe ut bildene selv, gjerne med ”taggesaks.”
 3. Kjøp små dobbeltsidige klisterlapper til å lime inn bildene.
 4. Spar på billetter, sjokoladepapir, servietter, bordkort, sand, skjell og lignende som kan limes inn i boken.
 5. La barnet tegne noen tegninger fra turen og lime disse inn.
 6. Spar på kataloger og brosjyrer fra feriestedet. Der finnes det bilder av bosted og gjerne kart. Som for eksempel i color line katalogen fant junior bilde av både fergen og kart over Danmark som nå er klippet ut og limt inn i boken.
 7. Lim inn en konvolutt i boken, slik at det blir en liten lomme hvor en kan samle på diverse.
 8. Noen passende klistermerker er også veldig gøy å lime inn.

Til slutt har jeg satt sammen en liten collage med flotte ting til barna som skal ut på reise:

Reisespill fra Sprell. Spillet går ut på å huske hva som mangler i kofferten. Et hukommelse spill for liten og stor. Passer fint på en flyreise, togreise, på ferja eller rett og slett på en rasteplass mens en inntar lunsj?

Merkelappene til koffert og de flotte passetuiene er fra Lisbeth Dahl.

Det beste du kan gi dine barn, nest etter gode vaner, er gode minner.
Sydney J. HarrisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...