Norges beste loppis for barneklær?


|


28. april 2011


| 10 Kommentarer

{sponset omtale}

I helgen braker det løs for en ny byttesentral på Kløfta i Akershus (ca 25 min kjøring fra Oslo), denne gangen på Åreppen Skole.

Dette er et arrangement som ligger oss i Foreldremanualen veldig nært, da vi er 100% for gjenbruk av alle slag – og 50% av oss er møring (det vil si undertegnede…) Penger spart er penger tjent – ikke sant?  😉

Men det aller beste er selvsagt at 25 % av inntekten av det som blir solgt (samt uavhentede klær), går til Byttesentralens utvalgte formål for barn og unge. I fjor gikk det for eksempel til trengende i Paide i Estland. Resten av salgssummen går tilbake til hver enkelt selger.

Det er ikke vanskelig å finne noe man liker blant hordene av barneklær som legges ut for salg i løpet av de to dagene byttesentralen foregår.

Hver enkelt selger bestemmer salgssum, men prisene ligger stort sett på loppisnivå – feks 10 kr for babybodyer som ser ubrukte ut!  Det er derfor alltid god stemning blant damene (og noen få menn) som observeres med store søppelsekker proppfulle av barneklær!

Et godt tips er å tenke litt fremover og se etter klær som er utenfor sesong, de er det litt mindre rift om (folk handler mest sommerklær nå på våren) og man kan gjøre virkelig kupp.

Man kan også kjøpe barneutstyr til svært hyggelige priser, samt sykler, barnebøker og leker.

 

Byttesentralen på Kløfta er åpen Lørdag 30. april fra 10:00-16:00

og  Søndag 01. mai fra 10:00 – 14:00

 

Hva synes dere om slike tiltak?  – handler dere brukt til ungene?

 

 

Stikkord: Byttesentralen, Kløfta, Loppemarked

Kategori: Baby, Barneklær, Gjenbruk, Smårolling / småskolebarn, Store skolebarn / tenåringer, Veldedighet

Kommentarer (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vibecke sier:

  utrolig flott tiltak!! Jeg hadde garantert gått hvis det hadde vært i nærheten av hvor jeg bor.

 2. Gro Hovland sier:

  Vi arrangerer ett lignende marked i Askim i Østfold vår og høst, det er KJEMPEpopulært og veldig gøy å arrangere! Handler masse selv på det markedet til ungene. Skal prøve å få tatt turen til Kløfta i helga, har hatt kjempelyst de siste årene men det har alltid kræsjet med noe.

  Info om når våre markeder i Askim er finner man på https://www.facebook.com/fifaskim

  (Håper det er greit å poste den her)

 3. May sier:

  Hurra! Takk for at dere minte meg på det 🙂 synes sånne tiltak er kjempeflott!!

 4. wendysinfamilie sier:

  Så flott, som du ser Gro har skrevet om så er det ett slikt her i Askim vår og høst, å det var helt supert. Jeg skal jammen klare å komme meg til Kløfta, er jo så mye barnetøy som er like fint selvom det er brukt..

  My recent post For en deilig dag ! ohh dagens sjokk !!

 5. Tina sier:

  Kjempebra tiltak! Skulle ønske vi hadde noe slikt her i Telemark! 🙂 Jeg er absolutt for gjenbruk! Mine barn er oppvokst i brukte klær, og vi har nesten bare kjøpt brukt utstyr opp gjennom årene.

  Det er som dere sier, lurt å tenke fremover – hvis man kommer over et godt kjøp, så ta det med, selv om det ikke passer før om et år eller to. Det er så kjekt å kunne ha sitt eget lille lager med klær å dukke ned i hvis man plutselig en dag oppdager at minsten har vokst fra alle buksene sine ( i hvert fall de som akkurat da er rene)! Mye bedre enn å måtte drasse ungen med rundt på stappfulle butikker en lørdag formiddag (synes jeg da)! 🙂

  Ja til loppis!

 6. Renate sier:

  Jeg gav dere ett lignede tips for noen uker siden ang Barnemessa i Nittedal. Det holdes 2 ganger i året. Der står folk i kø i over 1 time. Utrolig bra tiltak, og smiler med tanken på at dette finnes flere steder i landet vårt. Stå på! Alt for mye bruk&kast her i landet.

  Mitt innlegg om vårens Barnemessa i Nittedal —-> http://renatedanielsen.blogspot.com/2011/03/barne

  My recent post Kom igjen- Snu deg!

 7. Irene sier:

  <3 byttesentralen

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge