Arkiv for kategorien Blogganbefalinger

Hallgeir er en av de få virkelig aktive pappabloggerne vi har her i Norge.

Det vil si – det finnes nok mange fedre som blogger, men ikke så mange som blogger om hverdagen og hva det innebærer å være far (Korriger oss gjerne om vi tar feil, vi er stadig på jakt etter gode pappablogger til Blogglisten vår!).

Foto: PappasBlogg

Planen hans da han startet PappasBlogg var at han skulle skrive om hvordan han klarte seg som nybakt pappa, og hva som skjer når man gir en far mesteparten av svangerskapspermisjonen. Han kommer til å skrive gjennom hele sin 9 måneders pappapermisjon, og røper at han muligens kommer til å fortsette etter permisjonsslutt også. Det ser unektelig ut som at han er bitt av basillen. 😉

Etterhvert har han også utvidet bloggen sin ved å ta inn forskjellige fedre som gjestebloggere. Blant annet kjendispappaer som komikerne Christer Torjussen og Dag Sørås (sistnevnte mest kjent fra Showman).

Vi synes Hallgeir har en veldig god blogg på gang her, og hvis flere følger i hans fotspor kan vi kanskje oppfylle hans ønske om å utvide Mammablogg Awards til også å gjelde pappabloggere ganske snart! 😉

Gamle familiefotografier er noe av det morsomste som finnes – og vi elsker sider som Awkward Familiy Photos.

Nå har vi kommet over siden Young me – Now me, hvor vanlige folk lager nye versjoner av situasjoner fra barndommen. Utrolig morsomt og koselig!

Den herlige, finske fotobloggen Mila’s Daydreams er en av de mest originale jeg har sett på lenge.

Bloggeren Adele er i mammapermisjon og fantaserer om hva babyen hennes drømmer om. Når nurket hennes sover lager hun en “drømmeverden” rundt henne og tar bilde.

Her er et par smakebiter:

“Bookworm”

“The Elephant Rider”

For flere inspirerende bilder, ta en titt på bloggen hennes.

Alle typer bedrifter kaster seg på “sosiale medier bølgen”, og noen lykkes bedre enn andre!

Scapa tipset oss om denne barnehagen på Kjelsås i Oslo som har laget en egen blogg om alt de finner på i barnehagen!

Her legger de inn dokumentasjon (fortrinnsvis bilder), og tekst fra forskjellige små og store prosjekt i hverdagen. Bildene viser ingen ansikter, det er hva de gjør og ikke hvem de er som er fokuset.

Bloggen dekker forskjellige behov: den fungerer som galleri av barnas hverdag for foreldrene, arkiv over prosjekter/innfall/aktiviteter for personalet, konkret grunnlag for evaluering og videreutvikling… Kort sagt: systematisering av pedagogisk dokumentasjon!

Barnehagen håper bloggen også kan være av interesse for andre som ikke er tilknyttet barnehagen, og kanskje inspirere flere barnehager til å sette opp lignende blogger!

.
.

Den norske “livsstils bloggeren” Sweet Paul har kommet med første utgave av sitt onlinemagasin. Her er det bare å sette seg godt tilbake i stolen og nyte alle de flotte fotoene og la seg inspirere av fristende oppskrifter.

Han har også med noen søte tips til oss som liker å stelle i stand til barnebursdager. Hva med å invitere til sirkusbursdag neste gang? 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg