Arkiv for kategorien Kjendispappa

Hallgeir er en av de få virkelig aktive pappabloggerne vi har her i Norge.

Det vil si – det finnes nok mange fedre som blogger, men ikke så mange som blogger om hverdagen og hva det innebærer å være far (Korriger oss gjerne om vi tar feil, vi er stadig på jakt etter gode pappablogger til Blogglisten vår!).

Foto: PappasBlogg

Planen hans da han startet PappasBlogg var at han skulle skrive om hvordan han klarte seg som nybakt pappa, og hva som skjer når man gir en far mesteparten av svangerskapspermisjonen. Han kommer til å skrive gjennom hele sin 9 måneders pappapermisjon, og røper at han muligens kommer til å fortsette etter permisjonsslutt også. Det ser unektelig ut som at han er bitt av basillen. 😉

Etterhvert har han også utvidet bloggen sin ved å ta inn forskjellige fedre som gjestebloggere. Blant annet kjendispappaer som komikerne Christer Torjussen og Dag Sørås (sistnevnte mest kjent fra Showman).

Vi synes Hallgeir har en veldig god blogg på gang her, og hvis flere følger i hans fotspor kan vi kanskje oppfylle hans ønske om å utvide Mammablogg Awards til også å gjelde pappabloggere ganske snart! 😉

Dette klippet er veldig sjarmerende – Jamie Oliver virker som verdens koseligste pappa, og de to døtrene hans, Poppy og Daisy, er helt bedårende! Er dere ikke enig? 😉

Ser vi starten på en ny Jamie Oliver programserie – “Matlaging med barna”? 😉

Stadig flere kjendiser i både inn og utland kaster seg på barnebok-bølgen, og ikke alle mottar like bra kritikker. Man kan kanskje undre seg over hvorfor så mange velger å skrive barnebøker, skyldes det en slags oppfatning av at de er lettere å skrive enn annen litteratur?

Uansett, så har vi her samlet en knippe bøker skrevet av mennesker som er kjent innenfor andre sjangre enn litteratur. Har dere lest noen av bøkene?

Anniken Huitfeldt skapte en del oppsikt da hun ga ut Fortellingen om Gro Harlem Brundtland, som er en barnebok for barn mellom 8-13 år. Barneboka er en del av en barnebokserie om kjente personligheter, blant andre Alexander Rybak, Michael Jackson, Bill Gates og Barack Obama.

Beatles-legenden Paul McCartney har gitt ut barneboken High in the Clouds: An Urban Furry Tail som handler om to venner, et ekorn og en frosk, som redder andre dyr i nød.

Kylie Minogue skrev barneboken The Showgirl Princess i sin brystkreft rekonvalesens. Boken er skrevet for jenter fra seks års alder og handler om Kylies liv.

Brooke Shields har skrevet om sine problemer med fødselsdepresjon, men har også gitt ut to barnebøker; It’s the Best Day Ever, Dad og Welcome to Your World, Baby. Hun har dog fått kritikk for at den første boken kun hadde 145 ord…

Ricky Gervais, kjent blant annet fra The Office, er en av kjendisene som har høstet lovord for sine barnebøker. Serien om fantasidyrene Flanimals er også populær blant voksne, og nå lages det film som er forventet ferdig i 2011/12.

Madonna debuterte med barnebok i 2003 og var (som vanlig) en av de som startet trenden med barnebøker forfattet av kjendiser. Hennes bøker om “De engelske rosene” har solgt bra, men har fått noe kritikk fordi de er basert på Kabbalah troen.


Reisen til istiden handler om to gutter på åtte år som fikk bli med sine mødre på vitenskapelig ekspedisjon til Nordøst-Grønland. Boken er blant annet forfattet av “langrenns-dronningen” Trude Dybendahl Hartz.

Fortellingen om Aung San Suu Kyi er forfattet av selveste “i e statsminister” Kjell Magne Bondevik. Boka passer for litt større barn, fra 12 år. (Samme serien som boken om Gro Harlem Brundtland).

I Tore Strømøys barnebok Isprinsessen er handlingen lagt både til nåtid og ca tusen år tilbake i tid, og omhandler historiske personer som Leiv Eriksson. En spenningsbok for barn fra ca 10 år.

Få barnebøker i Norge har fått like stor mediaomtale som Prinsesse Märtha Louises eventyr om Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet. Mye på grunn av debatten omkring forfatterens kommersielle bruk av prinsesse-tittelen i markedsføringen av boken. Boken handler om da lille prins Olav kom til Norge i 1905 sammen med kong Haakon og dronning Maud, og er blitt utgitt i en rekke land.

Dorthe Skappel har gitt ut boken Sirkusprinsessen, som er en barnebok med noen selvbiografiske innslag. Historien om en gammel dame som bærer på hemmeligheten om at hun var sirkusprinsesse som ung pike, er inspirert av Skappels egen barndomsdrøm om å være linedanser i rosa, glitrende tyll.

Hvis du likte dette innlegget, setter vi stor pris på om du vil dele det med dine venner på Facebook! 🙂

.

Babyklær fra Miami Ink gutta!

Visste du at gutta bak tv-serien Miami Ink har laget sin egen babyklær-kolleksjon? Merket deres heter Ruthless Toothless, og i tillegg til klær designer de også fancy tåteflasker og solbriller!


Tutte-bling på skjorta. Et godt alternativ for oss som ikke har råd til disse ekte bling-smokkene med Swarovski krystaller… 😉

Yoji fra serien er en hardcore tatoveringspappa… og reklamerer for familiebilen Toyota! 😉

Dere så sikkert at Will og Jada Smith hadde med seg barna sine på Nobels fredspriskonsert. Ikke den mest typiske tingen man tar med ungene sine på for å si det mildt… 😉

Men for deres sønn Jaden (som bare er 11 år gammel!), er dette bare nok en dag i livet til en kommende superstjerne! 😉

Han har allerede rukket å være med i tre filmer, og har opptredd på tv flere ganger – blant annet i store awards-show – som Oscar utdelingen i 2007 hvor han ga bort en pris.

Se for eksempel dette klippet fra The Ellen Show (via Isabelle), hvor han bare ikke levner noen som helst tvil om at han er “the coolest kid on the block”! 🙂

Blir veldig imponert – det er nok ikke mange år før han har utklasset faren sin!

Måtte le litt av Nadia Hasnaouis kommentar under Fredspriskonserten. Når det ble snakket om at Will Smith er den største stjerna av han og kona, mente hun at det nok skyldes at noen måtte være hjemme å passe barna!

Ser ikke for meg Jada Smith som noen typisk hjemmesittende dame – spesielt ikke når man ser på en av “fritids aktivitetene” hennes som består i å være vokalist i metal bandet Wicked Wisdom!

Ikke helt gjennomsnitts-mammaen det der! 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg