Arkiv for kategorien Arrangement


Foto: Newswire

Dersom du befinner deg i Oslo i påsken, kan du få med deg Egge-utstillingen på Norsk Folkemuseum.

For tiende år på rad har museet en stor eggutstilling med mange aktiviteter, i samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

I år kan man se Norges største hånddekorerte påskeegg, som stilles ut på torget. Egget er dekorert av landets fremste eggkunstner, Kari Anne Handeland, assistert av billedkunstner Lene Merete Haugen.


Foto: Newswire

Barn fra skoler og barnehager er ivrige deltagere i eggmalekonkurransen på utstillingen, men også voksne kan delta. Det kåres vinnere i fire ulike klasser, men alle de innsendte eggene blir utstilt på museet. Temaet i år er ’’Barn av regnbuen’’.

Utstillingen på Norsk Folkemuseum er åpen hver dag fra lørdag 20. mars til mandag 5. april.

Møt forfatteren av Pulverheksa

Denne helgen kommer forfatteren bak de populære barnebøkene om Pulverheksa, Ingunn Aamodt, til Hoppeloppeland i Lillestrøm (lørdag) og Bærum (søndag). Dette er i samarbeid med Lambi Kids, og de 300 første barna har mulighet til å male sin egen Lambiz.
Så har du Pulverheksa-fans i huset er det bare å møte opp 🙂

Donald Duck Games 2009

Her er et supert tips både for Oslofolk og for dere som skal tilbringe noen dager i hovedstaden i sommer! Etter tolv år er Donald Duck Games på Bislett tilbake! Her kan barn i alderen 11 til 14 år være med og konkurrere i forskjellige friidrettsøvelser. Det er ingen kvalifiseringskrav for å være med, da målet er å vekke interessen for friidrett blant barn og ungdom.

Selve konkurransene går av stabelen 4. juli, men søndag 5. juli arrangeres det en familiedag som er åpen for alle! Her får man blant annet sjangsen til å møte friidrettsstjerner som Andreas Thorkildsen, Geir Moen, Steinar Hoen og mange flere. Arrangementet er gratis og varer fra kl 10:00-17:00.

Verdens første babyopera?

Det nye operahuset i Oslo legger seg virkelig i selen for å nå et bredt publikum. 4. juni er det klart for en forestilling laget spesielt for barn mellom 0 og 3 år. Det settes opp et skjellformet telt i foajeen, med spesialbygde instrumenter som ligner diverse sjødyr og ellers undersjøisk stemning. To utøvere skal sammen trollbinde barna med sang og musikk skrevet av komponist Maja Ratkje. Forestillingen “Korall Koral” varer i ca 20 minutter, og etterpå blir det anledning til å leke i installasjonen.

Virker dette morsomt, kan du bestille billetter her.

Foto: Oyvind Solstad

Barnas klimafestival

6. juni arrangerer Bellona og Hafslund Barnas Klimafestival på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg. Her blir det mye morsomt og spennende for miljøbevisste barn og voksne. Eller hva sier du til å bli vektløs i Teknisk museum sin gyroball? Eller en tur på smoothiesykkelen hvor barna sykler og samtidig lager sin egen smoothie i en blender som blir drevet av barnas energi?

I tillegg til morsomme aktiviteter blir det underholdning fra scenen; Kåre Magnus og Margrethe (fra Barne-TV) MGP jr. stjernene Celine og Malin og superaktuelle Alexander Rybak og Frikar. Dessuten kommer fotballspillere fra Vålerenga og lærer bort litt fotballtriks.

Så hvorfor ikke ta en tur til Sarpsborg denne lørdagen? Det er gratis adgang!

(Det oppfordres selvfølgelig å bruke kollektiv transport for å komme seg til festivalen)

Foto: gavinandrewstewart

Ser at flere blogger at de har kjøpt billetter til dette fantastiske dinosaur showet som kommer til Oslo Spektrum i slutten av oktober. Showet er basert på BBC serien med samme navn, og i det to timer lange showet får man lære om flere forskjellige typer dinosaurer – og se de i virkelig størrelse!

Her er en liten filmsnutt for å vise hva det går ut på (showet i spektrum vil være på norsk):

25. april er det sesongåpning på Tusenfryd! Parken utvider stadig med spennende attraksjoner, og i løpet av sommeren kommer en “monsterkarusell” hvor kroppen utsettes for enorme akselerasjonskrefter og med en makshastighet på115 km/t! Her gjelder det å holde på maten 🙂 Du kan lese mer om SpinSpider her.
Tusenfryd er ikke bare karuseller, de har også diverse sceneshow og i år viser for eksempel Riksteateret familieforestillingen Dråpen av Arne Berggren.

Det er verdt å merke seg at man kan spare noen kroner ved å kjøpe billetter på nett før 1. mai.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »