Norsk app til barn: Skriv og Lær 2


|


6. mai 2013

App for førskolebarn

Skal barnet ditt begynne på skolen til høsten? Da er du kanskje opptatt av å forberede barnet på den nye hverdagen på alle mulige måter. Dette har vært utgangspunktet til utviklerne bak app’en Skriv og Lær (sponset link).

Applikasjonen er ment til å være et supplement og et verktøy for å gi barn ekstra kunnskap når det gjelder skriving. Appen  er spesielt beregnet på barnehagebarn (4-6 år) og barn i første klasse.

Vår mening om appen:

Applikasjonen er bygd opp som et gammeldags tastatur med koselige/irriterende tastelyder (stryk det som ikke passer..). Den er utformet på en veldig lettfattelig måte, og det tar ikke lang tid før min femåring finner frem på egen hånd.

Appen fokuserer på følgende ferdigheter i tre nivåer: Bokstaver, Ord, Skrive. Det som er bra med denne appen, er at barna får mulighet til å trykke hjelp underveis. På denne måten kan de selv trykke seg litt frem og tilbake og klarer raskt å huske sammenhengen mellom det skrevne ord, og lyden de hører.

At barnet finner bokstavene i et tastatur synes jeg også er et stort pluss, da dagens barn vel egentlig burde lært touchmetoden på barneskolen (å lage en app for å lære touch er et gratis tips til dere som utvikler app’er!).

Denne app’en er enkel og grei. Hvis jeg skulle peke på noe, så kunne det kanskje vært gjort enda litt mer ut av den. Sønnen min likte veldig godt de små animasjonene (feks løven som brøler), og skulle gjerne sett mer av de. Applikasjonen koster kr 14,- , noe som er en helt grei pris for det man får.

Bli med og test appen!

Har du også lyst til å teste denne app’en? Vi har fått 5 promokoder som vi kan gi bort til våre lesere. Legg igjen en kommentar, så velger vi fem av dere den 17. mai.

Stikkord: , , , , , læreapp, Pedagogisk app, Pedagogisk spill, Skriv og lær, skriveapp

Kategori: Apps for barn

Kommentarer (28)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. App yours … | TJ – Land | 4. juni 2013

 1. Cathrin sier:

  Denne skulle vi hatt for et år siden, men siden vi har en førsteklassing i huset som ikke synes lesing og skriving er noe morro (har jo en bestekompis som kan lese, så da trenger vi jo ikke kaste bort dyrebar leketid på å lære sånt tull…) så kunne vi godt tenkt oss å teste denne appen. ;o)

  -Cathrin-

 2. Inger-Lise sier:

  Jeg har en gutt som er skolestarter til høsten, og vi tester gjerne denne appen.

  Liker veldig godt at det ser ut som et tastatur/skrivemaskin. ?

  Inger-Lise sitt siste blogginnlegg..Bildeprosjekt 365: 77 – 83

 3. Helene sier:

  Vi har en skolestarter i hus, og vil veldig gjerne teste denne appen :)))

 4. Oliver begynte å skrive bokstaver da han var to, og kunne skrive navnet sitt innen han var tre. Han er tre nå, og det hadde jo vært morsomt å se om han kunne lære noe av appen selv om han er bittelitt utenfor appens egentlige aldersgrense.

  Julie og lille Oliver sitt siste blogginnlegg..Være med mamma på jobb

 5. Monica Kringstad sier:

  Jeg vil gjerne teste! Jeg har en gutt på 4 1/2 som er veldig opptatt av bokstaver.

 6. nne sier:

  Hei.

  Jeg vil gjerne være med å teste. Har en liten frøken hjemme og jobber med bruk av ipad på en skole for barn med spesielle behov. Er og med i flere faggrupper for apper til bruk for barn med spesielle behov, hvor vi deler erfaringer. Så ut som en nyttig app.

 7. Lillian sier:

  Vi vil gjerne teste app’en!

  Jeg har en som er skolestarter neste år og er veldig opptatt av lydene i ordene! Hadde vært veldig spennende å se hvordan tastaturet hadde motivert han til videre læring!

  -Lillian

 8. Gladmamma sier:

  Vi har en femåring i hus som har blitt veldig klar over at han er stor gutt. Så selv om han ikke begynner på skolen nå til høsten, er han intersert i skolestart allerde. Vi kunne godt tenkt oss å teste appen ?

 9. Kikki sier:

  Jenta vår på 4 1/2 år har begynt å lese og skrive, og er utrolig interessert i å lære mer! Ofte staver vi ordene for henne slik at hun kan skrive de, så det hadde vært kjempegøy å få teste denne appen for henne!

  Kikki sitt siste blogginnlegg..PANNEKAKER

 10. Lærerinna sier:

  Eg testar gjerne appen både på eigne ungar (førskule) og elevar med norsk som andrespråk.

 11. Christine sier:

  Vi har en skolestarter og er veldig spente på det. Kunne tenke meg å teste noe slikt. Det justifiserer jo dessuten mors ipadanskaffelse…

 12. Sara Julie Buljo sier:

  Hei!

  Jeg har en jente som e skolestarter til høsten,og vil veldig gjerne teste denne appen ?

  -Sara Julie-

 13. Kine Marie sier:

  Vi vil gjerne være med ! Har en gutt som starter i 1.klasse til høsten ?

 14. Vi vil gjerne teste; vår førskolegutt på fem viser liten interesse for ord og lyder. Desto større interesse for app’er. Kanskje dette er løsningen?!

  Jannike Dyrhaug sitt siste blogginnlegg..Nestbest… IKEA på nett – og en vakker hyttedag

 15. Karina W. Grøvdal sier:

  Vi vil teste! ? Har ei skoleklar jente på 5 år som venter og venter på å starte på skolen. Synd for henne at hun må vente ett år til, kanskje e slik app vil være til god hjelp mens hun venter?

 16. Hanna sier:

  Oi, ja! Størstejenta her er superinteressert i bokstaver for tiden ?

  Hanna sitt siste blogginnlegg..Blafrekveld på DogA

 17. Berit Kirkeby sier:

  Dette hadde vært gøy å få prøvd! ?

 18. komadyret sier:

  Jeg har en stolt gutt som begynner i første klasse til høsten. Det hadde vert kjempekjekt å teste ut appen ;)Han liker veldig godt tall og bokstaver så det hadde vert midt i blinken for å forberede han litt mer ?

  komadyret sitt siste blogginnlegg..Knapper

 19. Ida Knutsen sier:

  har skolestarter til høsten. er selv førskolelærer, så jdg kunne trnkt meg å teste den bpdr som mor og fagperson:-)

 20. Hei, jeg blir gjerne med ! Har skolejente til høsten som eeeelsker å spille på telefonen. Hvis vi får noen gode, nyttige norske spill kan det jo hende at mor ser litt blidere på telefonspilling ?

  Hadde vært morsomt å prøve.

 21. Line Kristiansen sier:

  Vi har en jente på 5 1/2 som begynner på skolen til høsten. Opptatt av bokstaver, morsomt å teste app-en.

  Hilsen Line

 22. Silje Holtet sier:

  Her i huset har vi en gutt som er skolestarter til høsten og som ville syntes det hadde vært kjempegøy og prøvd denne!!! ?

 23. Ellisiv sier:

  Ja takk, vil gjerne teste denne på min 4-åring som snaaart knekker lesekoden! ?

 24. Denne ville vært super å prøve. Har en fireåring som leser og elsker skrivebøker og alt med bokstaver. Også fin til førsteklassingen.

 25. Elisabeth sier:

  Med snart skolegutt i hus som ivrer etter å lære mer så vil jeg gjerne være tester:-)

 26. Vibeke Skattenborg sier:

  Blir gjerne med! Har proffe ipadbrukere på 4 og 7 ?