Norsk barneapp: SirMania – Spill og Lær


|


16. november 2012


| 2 Kommentarer

App for barn i alderen 2-6 år

Sirmania – spill & lær, er en app utviklet for barn av Dittdesign.no. Hovedmålgruppen er barn fra to til seks år. Appen finnes både til Iphone og Ipad.

Vår datter på fire år jublet når hun så at jeg hadde lastet ned SirMania appen på vår Ipad. Dette var en app hun gjenkjente med en gang, fordi det i følge henne er en app de bruker i barnehagen.

Ved første øyekast ser man at  appen har flotte håndtegnede tegninger. En kan få en følelse av å lese en koselig eventyrbok.

 

Pedagogisk

Appen er et spill som inneholder ti brett med tre ulike verdener. Noen av dem er ; finn musene i skogen, trykk på riktig dyr, pusle sammen bildet, dra dyret til skyggen sin og finn rottene på bondegården. Her finnes det fine pedagogiske elementer som lærer barnet å telle, lære farger, lære navn på dyrene i skogen og så videre.

 

Læring gjennom humor

De ulike brettene har morsomme interaktive elementer. I Sirmanias verden tøyser dyrene, og det liker barna. Min datter synes det er utrolig morsomt å trykke på de ulike dyrene, og se hva for noe tøys de finner på. Dette er humor som treffer blink hos de små. Humor og læring er en positiv kombinasjon.

Når du er ferdig med alle brettene i spillet, får du en sky som belønning. Spiller du ti ganger får du nok en ny belønning.

Datteren min synes spillet er morsomt, engasjerende og underholdende. Hun mestrer det fint , og finner stor glede i å få spille det.

Underholdende

Jeg synes appen må få et stort pluss for de flotte tegningene som også er håndtegnet. I tillegg liker jeg humoren de har klart å få på plass i brettene. Det gjør appen ekstra underholdende. De humoristiske elementene kunne forstyrre litt for hva egentlig oppgaven handlet om, men man fikk hentet seg inn igjen ganske raskt.

En fin app som jeg anbefaler videre til dere med barn fra to år.

Sirmania – Spill og lær kan kjøpes på Itunes for 14 /28 kroner. En norskutviklet app på norsk.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Divamamma

Bak kallenavnet “Divamamma” skjuler det seg en 27 år gammel tobarnsmamma fra Skien. Hun har bachelor i flerkulturelt barnevern, og jobber som støttepedagog i barnehage. Divamamma elsker interiør, mammalivet, husmorrollen og det å kunne pusle hjemme sammen med barna.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , , , , , , Ipod, , lær, , , Pedagogisk, skog,

Kategori: Apps for barn, Smårolling / småskolebarn, Spill

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Melissa Spania sier:

    Den skal jeg se nærmere på.

    Anbefaler også en annen god app for barn som heter Lær med Jacob!!! Barna mine syns den er kjempefin!

    My recent post Proteinbarer med sjokoladetrekk

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge