Nydelige refleksvester til barn

Dette er et supert julegavetips til familien som har alt synes jeg – lekre refleksvester i duse farger! Refleksvestene er faktisk designet av to norske damer, og har fått det passende navnet Looky Lou. De kan kjøpes i nettbutikken med sammen navn.

Kommer i to forskjellige varianter

Looky Lou vestene kommer i to ulike varianter, og med 6 forskjellige påsydde refleksmotiver, foran og bak. De er både vind og vannavstøtende, og kommer i fire forskjellige delikate farger.

Kjempefine, ikke sant? :-)

EDIT: Som Arne påpekte i kommentarfeltet, vil ikke disse være fullgod erstatning for de vanlige refleksvestene på dagtid. Den neongule fargen har en viktig funksjon i seg selv!

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , , Looky Lou, Refleksvest

Kategori: Barneklær, Gavetips, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Thea sier:

  Kjempe fine!

  Synd at de ikke kommer i litt større størrelser, da jeg har ei jente på 6 år som bruker 134/140.

 2. Arne sier:

  Som yrkessjåfør, far ville jeg ALDRI anbefalt disse… Snarere tvert imot… Det viktigste med refleksvestene er ikke at det er reflekser på de, men at fargen gjør at de er synlige også i dagslys… Disse er trafikkfarlige og gir en falsk trygghet…

  • Karimette sier:

   Godt poeng! Vesten blir kanskje mer et alternativ til refleks, enn til refleksvest. Trygg Trafikk har også skrevet om de på sin side: http://www.tryggtrafikk.no/Kule+vester+for+barn.b…

 3. Jan sier:

  ALT kan tydeligvis selges via blogger og Facebook til nybakte og usikre, men "motebevisste" småbarnsmødre. Det meste er tullete og unødvendig, men dette blir direkte dumt – og farlig!

  Det er altså blitt viktigere at ungene er "stilige" og "nydelige" enn at de blir sett – både i trafikken og andre steder. Hva vil du helst lete etter blandt buskene i vannkanten når småen har stukket av fra barnehagen? Noe stilig og nydelig og moderne som går i ett med terrenget – eller noe neongult eller knalloransje som sees på lang vei?

  Hvor kynisk kan man bli i dette markedet?

  • Karimette sier:

   Her synes jeg du tar veldig hardt i Jan! Jeg er overbevist om at ingen mødre synes at det.

   • Jan sier:

    Når et websted med navnet "Foreldremanualen", altså "håndbok for foreldre", med gode råd og "inspirasjon for deg med barn" bruker en overskrift som "Glem neon-gult" for å reklamere for grå, mørkeblå og svarte klær (med dødningehode) I STEDET FOR helt vanlig og effektivt sikringsutstyr til smårollingene – da må det være lov å protestere. Det hadde sikkert Karimette gjort også hvis det ikke var for sponsor-inntektene.

    Så å si alt yttertøy til barn har i dag refleks, det er altså ikke noe mytt.

    Det nye er at man markedsfører dette som sikringsutstyr. Disse klærne fungerer nærmest som kamuflasjedrakter. – spesielt på dagtid når ungene er mest aktive. Til svært stive priser.

    Det er det jeg kaller kynisk.

    Når en treåring er påkjørt eller forsvunnet i skogen, er det helt likegyldig hva Karimette er "overbevist" om at mødrene synes. Da er det de harde, kalde og tragiske fakta som teller.

    Tar "Foreldremanualen" sin del av ansvaret?

    • Karimette sier:

     For det første: Det står veldig klart på våre sider at vi ikke anser oss som en håndbok for foreldre.

     Jeg er enig i at det å skrive "glem neon-gult" var feil (da knallfargen helt klart har en viktig funksjon i seg selv!), men jeg skjønner ikke hvordan du kan si at det å selge reflekser er farlig og dumt? Gjelder dette også andre reflekser man får solgt i butikkene mener du? Innlegget er på ingen måte sponset av Looky Lou eller noen andre som selger disse produktene.

     Setningen om at jeg skal ta på meg anvsvar for påkjørte og forsvunnede barn fordi jeg reklamerer for reflekser, er virkelig å gå langt over streken…

     • Jan sier:

      "Manual" = håndbok/bruksanvisning.

      Hvor står det at reflekser er farlig og dumt?

      Problemet er IKKE refleksene eller at noen reklamerer for dem.

      Problemet er at noen formidler at gule og oransje signalfarger ikke er "kult" og anbefaler bruk av barneklær med mørke, diffuse farger – og attpåtil påstår at dette gjør ungene mer synlig i trafikkbildet.

      Sikringsvestene i knallfarger har en bestemt funksjon i trafikken utover det de vanlige hvite refleksene gir (f.eks på veimerking, kantstolper, skilt osv). Vestene gjør øvrige trafikanter oppmerksom på at det er mennesker i arbeid eller bevegelse på veien – det kan være politi, vegarbeidere, joggere, syklister – eller 3-4-åringer på barnehagetur. Det gjelder uansett lysforhold og årstid.

      Jeg sier da ikke at du skal påta deg ansvaret for at barn blir påkjørt eller forsvinner fordi du reklamerer for reflekser, gjør jeg vel?

      Jeg ser at overskriften med den fatale oppfordringen nå er fjernet. Det er en bra begynnelse.

      Det beste ville være om hele reklame-artikkelen ble fjernet. Og at man brukte sunn fornuft og litt kritisk vurdering i forhold til de produktene man omtaler.

      DET er å ta sin del av ansvaret. Altså ansvaret for at slike holdninger og "anbefalinger" spres ut over mange av mamma-bloggene rundt om.

      Ansvaret for å sikre at barn ikke blir drept i trafikken må vi overlate til foreldre og andre foresatte.

      I forholdet mellom barn og trafikk er det dessverre den sterkeste nådeløse rett som gjelder – ikke hva ungen liker eller hva moren synes er kult, in og moderne…

     • Karimette sier:

      Jeg har skjønt poenget ditt med knallfarger for lenge siden. Leser gjennom linjene på det voldsomme engasjementet ditt, at det er mammabloggere du helst vil "til livs" i denne saken… Disse refleksvestene er kjempefine og de gjør barn mer synlig i trafikken når det er mørkt, og dette er ikke et betalt reklameinnlegg på noen måte. Jeg har ennå til gode å se alle norske barn (og alle oss andre!) vandre rundt i neongule og knalloransje refleksvester til en hver tid. Men om alle begynner å gjøre det så er det selvsagt kjempeflott for oss billister. Ingen tvil om det.

     • Karimette sier:

      Ang "Manual": Navnet Foreldremanualen oppstod egentlig som en litt ironisk og vittig tittel på siden vår, og vi anser overhodet ikke oss selv som eksperter på det å være foreldre (noe som kommer ganske klart frem hvis du leser sidene "om oss", og som de som følger siden fast er fullstendig klar over). I løpet at de fire årene jeg har drevet dette nettstedet har jeg lært at ironi er det absolutt vanskeligste å formidle via nett (forsøker derfor å la være), og at enkelte mennesker rett og slett mangler evnen til å oppfatte ironi overhodet.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge