Arkiv for kategorien Interiør

Liker du søte og enkle mønstre til barn? Ta en titt på disse produktene fra svenske Färg&Form!

Jeg liker spesielt godt sengesettene med mønstrene “moln“, “lamm” og “groda“. Førstnevnte er designet av Gunila Axén og er etterhvert blitt en klassiker. De øvrige mønstrene er designet av Anders Bylin.

 

 

Liker også de matchende sprinkelsengs-beskyttelsene.

De lett gjenkjennelige mønstrene finnes i flere forskjellige fargekombinasjoner og på et stort utvalg produkter, som feks  stellebordsmatter, vaskbar pute til høystol, oppbevaringsbokser, lamper, tepper osv.

Kunne godt tenke meg denne rislampen eller oppbevaringsboksene i mønsteret “moln”! 😀

Rislamper ser jeg blir brukt mye på barnerom, det er veldig dekorativt å henge flere sammen. De er også kjempefine å bruke som pynt i festlige anledninger. 🙂

 

(via Rusta upp!)

Veggdekaler/klistremerker finnes etterhvert i mange norske hjem – og spesielt på barnerom.

Populariteten synes å ha holdt seg lenge, og det er ikke så rart når mangfoldet er så stort (og så er det jo så praktisk og lettvint å bare “skrelle” de av når man ikke gidder se de mere…).

Her er noen nydelige “wallstickers” vi har kommet over i det siste:

 

Hvis du er en smule frankofil er denne veggdekoren perfekt til ditt barneværelse! 😉

Paristic har mange stilige og kunstneriske veggdekaler, og jeg liker veldig godt dette “drømmemotivet” med Paris sin skyline i bakgrunnen.

Jeg kunne i grunn valgt hele veggdekor-kolleksjonen til Belle & Boo da jeg simpelthen elsker den litt retro og detaljerte tegnestilen. I et tappert forsøk på å begrense meg trekker jeg frem denne nydelige cowboy og indianer veggdekalen…

 … samt den vakre Parade veggdekoren som gjør seg særdeles godt over barnesengen!

Om du synes veggdekoren fra Belle & Boo blir “overkill” så finnes det mulighet å kjøpe motivene som posters, notatbok og tape!

 

Hos The Wall Sticker Company kan du kjøpe et produkt som jeg ikke vet om noen fører i Norge – nemlig klistremerketapet!

Det fungerer som en wallsticker, men ser ut som en vanlig tapet. Du kan flytte den rundt som du vil og fjerne den når du vil. Alle vi som har renovert hus vet hva det innebærer å fjerne gammel tapet, så dette føles på mange måter som om mine bønner er hørt… 😉

Denne elefant-veggdekoren er kjempefin og ville gjøre seg godt på et barnerom!

Trær er fint å ha på veggen og dette er en morsom ide! Hos Simple Shapes kan du kjøpe et tre som gir plass til å sette inn hyller. Superkoselig på babyrommet!

41 orchards veggdekor kjennetegnes av en svært enkel og naiv tegnestil. Jeg liker veldig godt denne som inneholder alle favorittdyrene til min yngste sønn! 😉

Har du noen veggklistremerke-favoritter du gjerne vil anbefale oss? 🙂

Vi barneforeldre er vel på generelt grunnlag belastet med å være tilpasningsdyktige, og samtidig med tankengangen om å stadig måtte finne nye løsninger på det meste – og da spesielt til barna våre. Kan vi gjøre det unikt, tilpasset og rimelig så har vi vel truffet blink {peppret med tilfredstillelse}?

Hvorfor ikke bruke de billige krydderhyllene BEKVÄM som bokhyller på barnerommet ? Du kan male dem, dekorere dem eller rett og slett bruke dem slik de er og feste dem på veggen i festlige formasjoner. Billig, tilpasset og ryddig.

 

Alle ungers drøm er å ha en seng som passer akkurat inn i deres egen fantasi og drømmer. Og nå kan du virkelig få brukt dine kreative evner til å lage sengen jenta eller gutten din som han eller hun vil vise frem til alle vennene sine.

Jeg tenker da på en gammel kjenning i IKEA- katalogen: Sengen KURA. På nettiden finner du manger varianter av hackede KURA-senger, se for eksempel som kingsize huleseng, som lekehytte eller bare en festlig makover. Du kan trekke den med stoff, du kan male den med med tavlemaling og her er det bare fantasien som stopper deg.

 

 

Noe av det vi drømmer mest om {og forbanner at vi ikke har, når vi tråkker på en spiss legokloss langt inn i de slitne fotsålene våre} er orden i lekene.

På IKEA Hackers finner du mange forskjellige forslag til hvordan du kan oppbevare lekene eller lage lekebord som gjør at du slipper å koste inn alle legoklossene mange ganger om dagen. Flere har brukt de kjente TROFAST møblene fra IKEA for å lage lekebord. Andre har brukt TROFAST for å lage smarte tegnebord. Folk har til og med prøvd seg frem til at LACK også kan brukes til smarte lekebord.

 

Det finnes mange fine løsninger der inne (så sett av litt tid å finne frem til alle de gode løsningene). Jeg nevner bare til slutt den gamle traveren BILLY, som kan brukes til alt mulig rart. Her her en av de flinke bidragsyterne laget dukkehus av Billy.

Her er det uendelige muligheter når en bare legger hodet i bløtt. Er det flere der ute som har har egne IKEA hacker som de vil dele ?

Inne hos Christine som skriver bloggen MøbelPøbel fant jeg disse inspirerende kreasjonene.

I tillegg til å være superkreativ hvor hun lager ting som de under, syr til barna, pusser opp barnerom og viser herlige bilder fra huset studerer hun til å bli sykepleier. Hun er en av oss damer på 20 + som har skjønt at det ikke er for sent å snu. Man blir aldri for gammel til å følge hjertet. Ikke det at Christine er gammel altså…

Bruk papirhjerter som  pynt og dekorasjon

Vimpler laget av gråpapir, papirrester, klistermerker og tråd

Jeg fant også denne enkle og morsomme rammen med tape

Personlig sengetøy med stofftrykk

Lag og heng origamifugler på en snor

Dekorer gamle hermetikkbokser

Lag papirdyr og heng opp som pynt

Christine er også glad i å pusse opp gamle møbler og gå på loppejakt. Jeg forelsket meg totalt i disse før-etter bildene her

Er det mulig liksom? Ble ikke denne kommoden lekker eller?

Hvis du stikker innom Møbelpøbel lover jeg at du kommer til å kose deg masse. Christine er en av de bloggerne der ute om gir meg mest inspirasjon. Både i måten hun skriver på og hva hun viser på bloggen sin. Kos dæ!

De søte små er som regel glad i  tegne og male. All kreativiteten og lekenheten som barndommen er full av viser som regel igjen i de herlige bildene de lager. Men produksjonen blir til tider vel stor her i huset, til at alt kan få henge fremme på en gang.

Etter at jeg fant denne fine lille ordningen, har det blitt enklere å vise frem det de lager. Denne lille ramma festes med sugekopper, og er i A4-størrelse. Et utvalgt bilde får plass i ramma, og når man blir enige om at nå er det kreert noe enda mer fantastisk, settes det nye kunstverket foran. Historikken ligger bakenfor og kan tas frem og nytes når som helst! 🙂

Ellers synes jeg det utrolig morsomt å be barna forklare innholdet i bildet. Og skrive det ned på baksida av arket. Slikt er som regel like fornøyelig som bildet selv. Og kjekt å finne tilbake til etter en stund.

På vårt kjøleskap har Storebror og Lillemor hver sin ramme. De er stolte og glade over sin faste utstillingsplass.

Rammene finnes i svart og hvit og er kjøpt for en billig penge hos Granit i Oslo.

Les  også: Mitt innlegg om Granit.

Trampoliner, husker og sandkasser er ikke et uvanlig syn i skandinaviske hager – men noen går litt lengre enn som så…

Svenske Isabella fra bloggen Rusta Upp er en stor inspirasjonskilde, og vi har skrevet om henne tidligere (se den fiffige makeover av Ikeas barnestoler og barnerommet hun designet til datteren).

Hennes siste prosjekt må være alle ungers drøm – en egen lekeplass i hagen! 🙂

Stikkordet her er uteleker i alle regnbuens farger! På vimplelrekken,  lekene, utemøblene og på disse stubbene som datteren selv fikk være med å male.

De utgjør en artig gangbru fra plattingen hvor de har en sittegruppe og til lekeplassen. En utrolig enkel og morsom ide – alle unger elsker å hoppe fra ting til ting! 🙂

Jeg elsker også denne husken som de har laget av en gammel pinnestol.

Se flere foto av den inspirerende hagen her og her! 🙂

 

I dag deler vi noen fine inspirasjonsbilder til barneromsinnredning. Bildene er fra den fine danske bloggen Bare Wunderbar. Her blandes gammelt og nytt, og friske fine farger.

Her er det gjort plass til både hvile og lek, gulvplass og bordplass for lek, og nok av oppbevaring. Hun har til og med sørget for godt arbeidslys i lesekroken.Til slutt dette fine lille tipset til lun kosekrok for de små.

Enkelt og genialt, ikke sant?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg