Ny norsk gratis barnebok-app


|


16. januar 2013


| 1 Kommentar

Nå også til smarttelefoner

Liker barna dine å høre lydbøker på smarttelefon eller nettbrett? For min del er nettbrettet en fast følgesvenn når vi er på reise. Minstemann elsker å sitte og høre på bøkene mens vi er på farten og jeg sørger alltid for å fylle opp med nye app’er før vi skal ut på tur – selv om han gjerne hører bøkene flere ganger.

Svanemerket, som er det offisielle miljømerket i Norden, har nå gitt ut en gratis barnebok-app. Lydboken “Svanhilds reise” ble først lansert for iPad og Android lesebrett før jul, men nå er den også gjort tilgjengelig for smarttelefoner.

Alt i naturen henger sammen

Lydboka passer for barn som er fra fire år og oppover. Den er gratis å laste ned, og inneholder ingen annonser. Anne Elvedal har skrevet fortellingene og de er fargerikt illustrert av Siri Stranger. Harald Mæle har lydbokas fortellerstemme, mens Janne Formoe leser Svanhilds replikker.

I app’en får vi møte svanen Svanhild og i fem forskjellige eventyr tar hun oss med på en liten reise hvor hun møter Fargeklattene, Ispikene, Rederydderne, Badevaktene og Tryllekunstnerne. Barna kan navigere rundt i tegningene, oppleve detaljene i dem, og løse oppgaver underveis. Hensikten med fortellingene er at barna skal lære at det de gjør i hverdagen sin, betyr noe for miljøet og naturen rundt omkring. “Alt i naturen henger sammen. Alt har konsekvenser for noe annet. Det jeg gjør, betyr noe.”

Vår mening om app’en:

Svanhilds reise inneholder fem lange historier, som fenger fireåringen min. Hver historie har bare én stor illustrasjon, men den er i gjengjeldt rikt utført og har flere artige småting barna kan trykke på. Det kan kanskje bli kjedelig for de som ikke er vant til lydbøker eller historier uten stadige bildeskift. I så måte er denne boka perfekt for å øve seg på å lytte – Harald Mæle har (som nok de fleste vet) en veldig bra fortellerstemme som virkelig levendegjør historien.

Til hver fortelling er det også to oppgaver/spill, som er akkurat passe vanskelig for fire-femåringer. Dette er en enkel, grei og lærerik app, som det absolutt er verdt å laste ned til barna!

På utkikk etter flere app’er for barn? Les våre anmeldelser her. Følg oss også på Facebook eller Twitter for å få flere gode tips fremover!

Stikkord: , , , , , Gratis app, , Miljø app, Norsk, Svanhild

Kategori: Apps for barn, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. wendysinfamilie sier:

    Så supert at den er gratis, synes det er dumt at disse koster for er jo ikke lett å vite om en liker en lydbok før en får se hvordan den er:) Takker for tips, løper å laster ned

    My recent post Jeg lovte dere en glad NYHET

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge