Ny trend: Candy buffet!

Som mange av trendene som kommer feiende inn over Norge, er også denne inspirert av de store overdådige selskapene og bryllupene i USA – landet hvor helt vanlige folk har like store kaker som kongelige og babyshower er obligatoriske.

Nå har også babyshower-trendene kommet til Norge, og hvorfor ikke la seg rive litt med og gjøre bursdagsselskapet ekstra minneverdig? Candy buffet, godteribord, er et dekorativ og morsomt tilskudd.

Jeg innrømmer det gjerne, og ler like mye hver gang folk ser rart på meg; Jeg ELSKER å planlegge selskap. Alt fra bryllup, dåp, konfirmasjon og bursdager. Og i år planlegger jeg og min datter, som snart fyller 7 år, bursdagen hennes sammen.

Vi skal ha candy buffet for første gang, å hopper da glatt over fiskingen etter godteriposer.

 

Bilde fra hostessblog.com

Det er ikke lenge siden det begynte å dukke opp candy buffet i bryllup her i Norge – men hvorfor ikke ta det enda lengre å bruke det også i bursdagsselskap, dåp og andre selskap ?

Hvis du trenger visuell insipirasjon ta en titt innom legendariske Amy Atlas.

 

Bilde fra spiceuptheparty.com

Her er noen tips for å få til en vellykket candy buffet:

 • Glasskrukker får du kjøpt overalt. Bruk fantasien, her kan du bruke alt fra vaser til norgesglass. Det bør helst være gjennomsiktig slik at godteriet vises og fargene kommer frem.
 • – Følg temaet til festen og koordiner fargene også i buffet`en.
 • – Hvis du skal koordinere fargene og da ha mye godteri i noen få farger så er det også mulig å kjøpe godteri online, og da også fra utlandet.
 • – Du kan også bruke mønstret papir, for eksempel scrapbooing papir, i dekorasjonene på bordet. Mange bruker også å merke de ulike krukkene og fatene hvilket både er dekorativt og for å informere gjestene – hvis du vil kjøpe ferdigdesign kan du ta et raskt søk på etsy.com hvor du kan bestille både ferdiglagde eller merkelapper som du kan printe ut. Eller enda bedre: Hvorfor ikke la bursdagsbarnet lage lappene ? Dekorer gjerne med blomster, lys og så videre. Et tips er å lage silkepapir-pompoms som vi laget til 6-årsdagene i fjor. Ganske raskt, enkelt, billig og ikke minst dekorativt !
 • Candy scoops – du får kjøpt skjeer/auser i flere butikker, men også online.
 • – Det er lurt å ha små poser eller små begre som gjestene kan ha godteriet i når de skal gå videre. Ungene syns det er kjempespennende å få velge godteri i “godteributikken”.
 • – Bygg opp elementer med pene esker, eller kanskje bare en bok under duken, for å skape ulike høyder på krukkene slik at alt blir synlig.
 • – Hvis du ikke vil fore ungene med e-stoffer og sukker så kan du lage en sunn buffet med frukt og popcorn som du kan “farge” i rette farger gjennom å tilsette konditorfarge eller matfarge i smørret når du popper popcorn.
 • – Spis litt godteri selv også !
Lykke til !Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{Bare }

er mamma til ei nydelig jente og en herlig gutt, og bor sammen med mann og barn i Tromsø. Hun er utdannet jurist og jobber til daglig som rådgiver i staten. elsker å skape, enten det dreier seg om strikking, scrapbooking, baking, matlaging, interiør, fotografi eller søm.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

4 kommentarer. » Legg til din også. • fru storlien
  24. august, 2011, 21:50

  Å, så lekkert! jeg får vann i munnen og blir snopsulten bare ved synet…Og helt klart noe å tenke på når frøkna i huset fyller år neste gang.

  Svar


 • Hobbyvimsa
  25. august, 2011, 00:34

  Å for en gøy ide.!!.

  Den skal jeg legge bak øret:)

  Klem Berit:)

  Svar


 • ReVinyl
  25. august, 2011, 13:09

  Er åpen for ALT for å legge tradisjonen med å sende godteriposer med HJEM fra bursdag dø 😉

  Dette må jo være eldorado for ungene, og kanskje oss..hehe..

  Tror nok jentene hadde fått store øyne hvis man hadde laget et slik bor til venninnekvelden for damene…smil…

  My recent post Den første Retro ReVinylelefanten

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge