O heliga julekortfotografering


|


10. desember 2010


| 11 Kommentarer

I disse dager sender dere nok ut de obligatoriske julekortene. Og dere har gjort dere noen erfaringer når det gjelder dette med å ta det ultimate julekortbildet.

Har du et barn, er det liksom greit. Det er bare å kle opp poden i nisseklær, male friske, røde roser i kinnene og plassere ham sammen med et julenek, så kan du knipse i vei. Vil du være litt mer avansert, kan du jo svøpe ham og legge ham i en krybbe, men det ser kanskje litt dumt ut hvis han er i skolealder.

Har du to barn, begynner du å merke at det ikke er så lett lenger å få tatt herlige julebilder.

Har du tre eller flere….Ja, jeg grøsser bare ved tanken. Du kan vedde for at minst et barn slår seg vrang akkurat når de sitter der ute i tjue minusgrader med hver sin grøtsleiv i hånda. Hvorfor kan de ikke bare smile og stirre lykkelige inn i kameraet? Vi snakker to minutter, så er det hele over.  Men, nei da, det skal sutres og klages, mors milde stemme må hvese og true, og til slutt kaster du nonstop etter dem for å få dem til å fokusere.

Far prøver forsiktig å hjelpe til med englevinger og tente lys, mens mor bare blir mer og mer irritert på ham. Fordi kidsa ikke sitter i ro. Og det er sikkert fars skyld.

Så tar englevingene fyr, eller en må tisse og en må spy etter å ha kjørt i seg halvannen pose seigmenn.

Nei, takke meg til fotoredigering, der du kan fritt smelle sammen din egen julecollage. For er det en tid på året der bildene virkelig skal lyse lykke, så er det nå.Eksempel på julekortfotografering som startet bra, men endte heller dårlig.

………………………………………………………………………………………

Dette innlegget er skrevet av Pia som er fast gjesteskribent hos Foreldremanualen.no. Hun er nok kjent for ganske mange som damen bak bloggen Pias Verden, som ble kåret til Norges morsomste mammablogg i 2009.

Pia har fire barn og jobber som lærer. For øyeblikket har hun ett års ekstra permisjon for å være hjemme med det yngste barnet.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pia {Pias verden}

Pia har fire barn på 11, 9, 7 og 1 år, og jobber som lærer. For øyeblikket har hun ett års ekstra permisjon for å være hjemme med det yngste barnet.En god latter forlenger livet, og vi i Foreldremanualen bidrar til forbedring av den allmenne folkehelse gjennom Pias gjesteinnlegg!

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: ,

Kategori: Høytider og festdager, Jul, Morsomme bilder

Kommentarer (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. HeHe artig innlegg! Har hatt noen kunder i studio som forteller om at de har prøvd å ta julekortbildene selv, men at det ble totalt katastrofe. HeHe

 2. Liv-Inger sier:

  Hihi, satt og leste innlegget i iGoogle. Der står det at det er Torill i Foreldremanualen som har skrevet det. Eller det står jo at det er du, Pia, lenger ned. I forfatterfeltet står det Pian. Jøss, tenkte jeg, her har Pias skrivestil spredt om seg. Men så var det jo du! Burde ha skjønt det. Har jo fått med meg at du er gjesteskribent her.

  Veldig bra innlegg forresten! Kjenner meg igjen. Men vi har funnet en løsning som funker for oss: lag en collage. Da trenger man ikke ta ett bilde som liksom skal være så fantastisk! Da kan man heller velge flere bilder, både av ungene sammen og hver for seg. Bildene kan være tatt gjennom hele året. Dette trikset har vi benyttet oss av to år på rad nå. Anbefales!

 3. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Elsker det bildet der! :-D

 4. wendysinfamilie sier:

  Thi hi hadde noen runder her hjemme, med en 18 åring som gjerne ville være med på julekortet men som samtidig ikke hadde tid til å bli tatt bilde av med lillemannen :-) Hos meg er ikke julekort obligatorisk, jeg elsker julekort og sender mange fler enn jeg mottar litt synd men men og de som er så snille at de sender til meg får kortet hengende oppe til langt ut i det nye året :-) )

 5. Mona sier:

  Hihi, jeg skjønte med en gang hvem som hadde skrevet innlegget ;)

  Jeg synes forøvrig at det er vanskelig nok å ta bilde av ett barn jeg da…

 6. Siri sier:

  Ellers så går det mye bedre om foreldrene er med på moroa. Jeg er veldig for å også sende bilde av de voksne, vi vil se hele familien på julekortene.

  Dessuten kan man sende bilde av fornærmete unger også. Det er bare stas. Bortsett fra når ungen ser det og blir lei seg – da må man respektere det. (ref. oss i fjor)

 7. Elin K sier:

  Fantastisk bilde! Helt utrolig å dele det med hele verden, mulig han i Lucia drakt blir litt muggen om noen år, når han finner dette bildet på nett hehe. Et fantastisk bilde!

 8. Ha ha ha, supert bilde. Litt lei han Luciagrabben til høyre?

 9. Pia sier:

  Elin K: Den lille sure gutten på bildet har vokst seg stor og blid og ser veldig annerledes ut i dag;)

 10. Synes storebror er konge! Vi drister oss til å “glemme” julekort i år vi. For aller første gang. Føler meg nesten som en liten (stor?) ramp!

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge