Oppskrifter: deilig kjeks til barn!
Fru Jacobsen har lagt ut oppskrift på to kjeks til baby/barn, som jeg tenkte å dele videre med dere her også!
De er like gode å servere til voksne som til barn.
KRYDREDE BANANKJEKS
– 100 g smør
– 2 dl havregryn
– 2 dl brunt sukker
– 2,5 dl hvetemel (gjerne spelt)
– 1 dl kokos
– 1 ts bakepulver
– 1 ts natron
– 1 ts malt kanel
– 1 ts malt kardemomme
– 1 ts malt nellik
– 2 ts malt ingerfær
– 1 ts malt muskat
– 2 bananer
FREMGANGSMÅTE
- Smelt smøret og avkjøl. Bland alt det tørre. Mos bananene med gaffel først, før du blander alle ingrediensene sammen.
- Det kommer litt an på hvor store bananer du bruker, så tilsett litt mer havregryn om du synes deigen er løs. Den skal være tykk.
- Legg 1 ss med deig på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i 15 min til de er gjennomstekt.
HAVREKJEKS
Egner seg for barn fra 8 mnd og oppover. Oppskriften er hentet fra boken til Margit Vea, og bare lagt til små endringer slik at den passet best for oss
– 100 g smør
– 50 g sukker
– 1,5 dl melk
– 250 g havregryn
– 0,5 ts malt nellik
– 0,5 ts muskatt nøtt
– 250 g hvetemel (100g grovt og 100g fint)
– 2 ts hornsalt
Kjevle deigen til en tynn leiv, og stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer. Dette kan barna være med på. Prikk kjeksen med en gaffel og stek på stekeplate med bakepapir midt i ovnen ved ca 175 grader i 15 min. Kjeksene skal bli gyldene og sprø.
Gikk du glipp av disse innleggene?
Kategori: Snacks / matpakketips
15. januar 2012, kl. 15:47
Prøvde meg på disse krydrede banankjeksene. La de oppå bakepapiret som kuler, tenkte de ville flyte ut og bli kjeks, slik som de du har avbildet. Men de sank bare litt sammen og ble en form for kaker i stedet. Smakte veldig godt alikevel. Der står ikke hvor varm ovnen skal være, jeg satte min på ca 175c.