Påskemoro – bloggkavalkade!

Påskemoro var månedens tema i mars, her er en kavalkade over alle de glimrende bidragene vi fikk! Hvis du trenger inspirasjon til hva du skal finne på disse påskedagene, bør du så absolutt ta en titt her!

Å lage påskepynt er en kjempekoselig aktivitet for både store og små. Noen lager faktisk så smakfull pynt man nesten ikke vil rydde den bort igjen når høytiden er over! ?

Ingen farger signaliserer påske bedre enn gult – og sammen med turkis blir det riktig så friskt! Eva har laget disse søte små kyllingene sammen med barna sine.

Les også hvordan hun har også laget disse lekre “pimpa” påske-eggene!

Lettlaget og nydelig påskepynt finner du også hos Cecilia, som har klippet ut påske-egg i papir fra Panduro.

Hun imponerer også med søte kyllinger som man kan henge opp (inspirert av Maileg sine som er någet dyrere…) og hermetikkbokser som blir til lekker pynt på påskebordet!

Johanne har også laget et fargerikt påsketre med barna sine. Eggene er laget av servietter og tovet tråd! Synes det er så fint med farger som kanskje er litt utradisjonelle, men som allikevel gir god påskestemning.

Isoporegg er midt i blinken for de minste ungene! Disse herlige paljett-eggene er laget av barna til Berit S, etter et hobbysett kjøpt på Nille!

Man kan også kjøpe umalte trefigurer, som ungene kan male selv. Suveren gaveidé! Cecilia tipser om at de også selger stativ til egg med farger og pensler, til en billig penge hos Panduro.

Og hvem har vel bestemt at påskekyllinger være gule? Denne turkise søtingen fikk iallefall smilet frem hos meg! Cecilia forteller deg hvordan du enkelt kan lage en maken!

Disse morsomme påske-eggene er laget av familien i bloggen Drømmehagen! Ja takk til flere slike sier vi! ?

Drømmehagen forteller også at det i mange land er tradisjon å henge påskepynten ute. Noe som blant annet gjør at flere får glede av det man har laget! :-)

Mange benytter påskeferien til å reise på hytta for å nyte siste rest av snø, men før man kommer så langt må man gjerne lide seg gjennom noen timer i bilkø. Hvorfor ikke skippe alt stresset og gjøre som familien til Anine og ta en tur med Hurtigruta i steden! Et supert alternativ for de av oss som har småtasser som ikke er så glad i bilkjøring.

Marsipan hører også med i påsken og disse marsipanmuffins-påskeharene så utvilsomt ganske fristende ut! (til tross for at de nok ikke var så super-enkle å lage som fremgangsmåten lovet. ha ha!).

Når det gjelder påske-aktiviteter er eggejakt noe som er blitt ganske vanlig i mange familier! Vanligvis inneholder de masser av snop, men vi likte også godt tipset fra Berit om å også gi ungene ett egg med leker. Det spiller vel egentlig ingen rolle hva som er i egget, halve moroa er jo selve jakten! ?

Tusen takk til alle som har bidratt! Se også forrige månedes tema som var Barnemat!

Stikkord: , , ,

Kategori: Aktiv familie, Hobby / DIY, Høytider og festdager, Påske

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nooria sier:

  Hei Karimette! Det er en stund siden jeg har vært innom, men nå har jeg kost meg en god stund her inne. Tusen takk for masse inspirasjon! Spesielt barnerom hadde jeg glede av. Jeg legger inn lenke til Foreldremanualen på bloggen min nå ;-).

 2. ☆ SessanOchPrinsessan.Com sier:

  Så massa kreativ påsk pynt. Jag älskar påsk for pysslets skull ?

  Men si mig en ting, det har då aldrig varit vanligt att norrmän har påsk ris?? Det har ju varit fastelavens ris i alla år….
  Tycker mig se påsk ris i den ena efter den andra bloggen nu ;D
  Bare Kult alltså!! Men det är väl noe som kommit nu!??

  Klemmer & riktigt GLAD PÅSK till er båda

 3. Hanna sier:

  Hei!!
  Åååå for en hyggelig blogg!
  Karimette, du kontaktet meg på min blogg (Hannas lille hus)ta gjerne kontakt på haoredsson@gmail.com
  takk for titten!

  Hanna

 4. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Hei Nooria! Så koselig! ? Takk for linken!

  Sessan: Det har nok vært ganske vanlig å ta inn kvister av seljetre (på min kant av landet kaller vi det "gåsunger"), og pynte det med egg. Tror også det er ganske vanlig med bjørk.
  Men jeg har følelsen av at det har vært ekstra populært i det siste, med all den fine pynten (inspirert fra dansk papirklipp).

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge