Påskepynt ideer barn


|


20. februar 2016

Har du lyst til å være litt kreativ med barna i påsken eller leter du etter ideer til påskepynt som barna kan lage i barnehagen? Her er påskepynt som også små barn klarer å lage (med litt hjelp fra en voksen).

påskepynt for barn påskehare av dorull

Foto: ideemy

Påskehare av dorull

Du kan lage utrolig mye rart av tomme dorullhylser og her er en søt ide – påskehare!

For å gjøre det enkelt for de minste, kan du kjøpe inn slike klistremerkeøyne og hjelpe dem med å klippe ut værhår i litt stivere papir. Husk å sette på en liten bomullsdott til hale!

Se også de tøffe superheltene vi lagde av doruller for litt siden.

påskeegg av garn

Foto: Natty and company

Påskeegg av garn

Dette er en veldig kul DIY! Alt du trenger er garn i forskjellige farger, små ballonger (for eksempel vannballonger) og tapetlim eller trelim.

Først bør du tynne ut limet med litt vann. Her må du kanskje prøve deg frem for å finne den perfekte blandingen, men det viktigste er at limet ikke blir for vannaktig. Klipp garnet i passe lange tråder og dypp det i limblandingen. Deretter er det bare å surre trådene rundt ballongene. Bilder av fremgangsmåten kan du se her.

Når du er ferdig med å surre garn rundt ballongen, skal den tørke i minst ett døgn. Deretter sprekker du ballongen, fjerner den og påskeegget er ferdig.

LES OGSÅ: Pynt eggene med engangstatoveringer

påskeharer og sauer

Foto: Annette Buskum

 

Påskelam og påskeharer i papp og garn

For å lage denne påskepynten trenger du garn og kartong eller papp. Tegn først en mal som barna kan bruke for å lage sin egne (de største barna klarer nok å tegne og klippe selv).

Fest den ene enden av garnet med tape på siden av lammet. Alt du så trenger å gjøre er å surre garnet rundt kroppen, men gjerne la ansiktet være åpent – slik at du kan tegne inn øyne.

TIPS: Det finnes også ekstra “langhåret” garn som vil få saueskinnet til å se mer ekte ut. ?

påskekylling karse

Foto: Tina Ruud Skår

Karse påskekyllinger

Å så karse hører liksom påsken til og det finnes utallige morsomme ting du kan så dem i – som for eksempel i tomme drikkeyoghurtflasker. Alt du trenger for å så karsen er frø, litt bomull og vann.

Her er en annen søt ide; bruk tomme leverposteibokser eller andre hermetikkbokser og mal de gule. Lim på øyne, nebb av papir og briller av piperensere.

påskehare av garn

Foto: wayfarer.com

Påskehare av garnballer

Å lage baller / dusker av garn er veldig enkelt, også for mindre barn. Her har de laget to stykker, festet dem sammen og satt på ører av papp og brukt en bomullsdott til hale. Fremgangsmåten på hvordan du lager garnballer finner du her.

LES OGSÅ: Mange fine måter å pynte egg på

påskekyllinger i tre

Foto: Evaisac

Påskekyllinger av treplater

Disse fine påskekyllingene er laget av små treplater fra Panduro som er malt gule. Nebb er laget av piperensere, føtter er laget av oransje silkebånd og trehvite kuler som er malt gule. Vingene er laget av fjær og øynene ferdige fra Panduro.

Til slutt er det laget hemper av det oransje silkebåndet, slik at de kan henges opp. Alt er festet med limpistol.

påskekylling av hamaperle

Foto: Jannie Rosendal

Påskekylling av hamaperler

Er  ikke denne morsom? Denne er virkelig superlett å lage av hama- / nabbiperler og trenger vel i grunn ingen nærmere forklaring. ?

SE OGSÅ: Artig perle-app for barn

Foto: Kids activities blog

Påskehare av papptallerken

Papptallerkener er et fint utgangspunkt for hobbyaktiviteter! Her har man laget en fin påskehare kun ved hjelp av en tallerken, litt filt og piperensere. En morsom påskepynt som passer godt for litt eldre barn. Hele fremgangsmåten finner du her.

LES OGSÅ: Slik lager du ditt eget påskeegg i isopor

Stikkord: , , , , , , , , , ,

Kategori: Påske

Kommentarer er stengt.