Arkiv for kategorien Gjeste-innlegg

Vi valgte å gå på babysvømming da vi fikk førstemann. Dette var noe som vi kunne gjøre sammen og som vi håpte at sønnen vår ville ha glede av senere. For det å kunne svømme er jo en fordel. Etter å ha mistet en badekåpe, fått forbyttet et håndkle og glemt igjen et par andre ting, kom vi til at alt som vi tar med, må merkes.

Foto: Scandinavian life

Vi bestilte derfor håndklær til hele familien med navn. Dermed er det ikke mulig for noen å ta feil. Håndklærne var også i god kvalitet, og de er fortsatt i bruk og omtrent like fine etter snart fem års bruk, og nesten ukentlig i vaskemaskinen, store deler av året.

Foto: Koziol

I barselgave fikk jeg denne kjekke vesken fra Koziol. Den er i plastikk og helt super å ha med seg både på stranda og i svømmehallen. Den kan du ha med inn i dusjen uten at det som ligger oppi blir vått (ja ikke i dusjen da…), og du kan legge alt det våte oppi, uten at fuktigheten trekker ut.

Jeg har selv gitt den til andre i barselgave, da jeg syns den er utrolig praktisk. Og i sommer fikk jeg en til av en venninne, i en nydelig lilla farge, så nå har jeg to. Og de brukes flittig. Finnes bla på Ting i Oslo.

De andre tingene vi har med i svømmehallen er nå merket med navnlapper enten strøket på badebuksene eller klistret på såpe, veske etc. For det er lett å ta feil, når det går litt fort og alle bare vil hjem etter endt bading 🙂

Har du fantasi og kreativitet nok finner du en løsning. Bare se på denne fantastiske sengen som Lori Danelle Wilson har laget. Sjekk ut bloggen hennes for flere spennende ideer.

Jeg hadde aldri kommet på dette. Ei heller tenkt at det kunne blitt fint, men se på disse bildene da. Sengen ble jo kjempetøff!! Det hele handler om å åpne opp og se mulighetene.

Her kan du se flere bilder av sengen, og hvis du vil bygge en liknende seng selv kan du se her for trinnvis veiledning.

Jeg skal bli flinkere til å tenke meg om før jeg avskriver ting som skrot. Det har jeg fått meg en påminnelse om når jeg ser denne flotte sengen!

Hva med deg?

Vi ble veldig overrasket over at vi fikk så stor respons på vår lille “utlysning” etter nye faste gjesteskribenter på Foreldremanualen! Vi skulle gjerne “ansatt” alle sammen, da det er så utrolig mange gode foreldrebloggere der ute.

Her er en presentasjon av de flinke damene som nå vil være faste bidragsytere:

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.

Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor både her hos oss og på bloggen sin LillePilt.

Evy Marie er 29 år –  for første gang. Hun har to jenter på 8 og 10 år og beskriver seg selv som en syngende-skraphandler-komiker bosatt i Molde.

Hun er ei dame med mange baller i luften, og planene om å skape og lage noe er sirlig lagret i bloggen {re}design.  Huset hennes har “skit i hjørnene, sand i trappa og sjeldent bakst i ovnen”. Stuen er full av spill og håndarbeid, og innimellom greier hun å rive ungene ut av den virtuelle verden for å spille med henne eller gå en tur på ski. 😉

 

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter som hun ikke alltid har greie på, og resultatet blir enten topp eller flopp!

Greta liker gamle ting med sjel, og at ting får en ny funksjon som de i utgangspunktet ikke var ment for. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

 

Rebekka er bosatt på idylliske Stathelle i Telemark, sammen med mann og datteren Thea Emilie på snart 2 år. For øyeblikket tar hun studiekompetanse for å kunne studere videre for å bli jordmor.

Rebekka er 21 år gammel, og sikkert kjent for mange gjennom sin deltagelse i programmet Unge Mødre høsten 2010. Bloggen er hennes største hobby, hvor hun skriver om det meste – familieliv, interiør, kreative prosjekter osv.

 

Ina er mor til to skjønne jenter og bor med mann og hund nærme skogen i Oslo.  Hun jobber til daglig som interiørarkitekt og bruker mye av sin fritid på matbloggen Mat på bordet.

Ina har gått på Leith’s School of Food & Wine i London og matbloggingen er et utløp for hennes store interesse for mat. Med en ganske så unorsk oppvekst skriver hun gjerne om retter som ikke er typisk norske og forsøker å inspirere leserne sine til å utfolde seg på kjøkkenet.

 

Takk for at dere vil være med på å gjøre Foreldremanualen til en enda bedre nettside  – vi gleder oss til å samarbeide med dere! 🙂

Ofte er det ålreit å ha et program når du arrangerer barnebursdager. Særlig i de store klassebursdagene som mange frykter.

Her kommer noen idèer:

En kontrollert gaveåpning

 • Flasketuten peker på  (den flaska peker på, får gi sin gave.)
 • Dere kan trekke lapper
 • Fortelle gåter. (Den som skal gi gaven sin nå, er god i fotball, har en bror, og navnet starter med S. For eksempel)

Foto: Abbey Hendrickson

Bordplassering:

 • Man kan trekke et halvt bilde, og leter etter den andre halvdelen som ligger på en av asjettene på bordet.
 • Mattestykker – alle trekker et mattestykke, og må sette seg der de finner det riktige svaret.
 • Ballonger på hver plass med navn.

Foto: Kristin Ausk

Matservering:

 • Man kan ha pølsebod.
 • Man kan gi noen av barna oppgaver (en er ketsjup-ansvarlig, en har ansvaret for den røde safta, en er Fanta-ansvarlig, osv)

 

Foto: Malix

Leker:

 • Blindebukk (en har bind for øynene og skal fange/gjenkjenne de andre),
 • Sardiner i boks (en gjemmer seg, når de andre finner førstemann, gjemmer de seg sammen på det samme stedet. Til slutt sitter alle trangt som sardiner i en boks. Når alle har funnet gjemmestedet, er det hun som fant fram først som skal gjemme seg)
 • Kaptein Krok (en etter en får komme inn og hilse på Kaptein Krok. De får kjenne på trebeinet (et stolbein), de får hilse på kroken hans (en kleshenger) og til slutt forteller du om Kroks råtne øye akkurat mens du stikker barnets finger inn i en halv appelsin. Skummelt og ekkelt!),
 • Stolleken (hvis du har plass),
 • Hatteleken (litt stollek-aktig, men barna sitter i ring på gulvet og en hatt/lue sendes fra hode til hode. Den som har hatten på hodet når musikken stopper er ute),
 • Danselek (barna må stå helt stille når musikken slås av)
 • Sprekke ballonger – alle har en ballong bundet med hyssing rundt foten. Man skal prøve å sprekke alle andres ballonger. Den som bevarer sin ballong lengst har vunnet.
 • Skattejakt med skattekart

Lagkonkurranser:

 • Hvert lag skal gjennom forskjellige poster, som for eksempel å gjenkjenne smaker. (Fem asjetter med mel, sukker, salt, bakepulver og melis – barna skal smake og gjette hva de har smakt)
 • Gjenkjenne noe (i en pose legges en pølsesnabb, en tørr gulrot, en potet, en tannpirker og et knekkebrød. Barna skal kun få ta ned i posen og deretter gjette hva de kjente på.
 • Quiz med spørsmål eller med bilder (gjerne bilder av halve ansikter som kan være vanskelig litt vanskelig å kjenne igjen, plasser et bilde av bursdagsbarnets øyne mellom Obamas munn og Ronaldos panne – vanskelig og spennende!)

Dette var noen forslag. Se an hva som passer for dere. Å slippe en hyper åtteåring løs med ketsjupflaska eller å spre lus via hatteleken er ikke alltid det riktige å gjøre.

Har du et forslag til hva man kan gjøre i et barneselskap?

Eg har ein ipod touch, og av og til når vi vil få tida til å gå så får dei små låne denne.

Her er 5 apps som passer for barn. Nokre av dei er “lite” versjoner, dvs kortversjoner eller demoer av spel man kan kjøpe. Men vi har klart oss fint med gratisversjonane.

NB! Nokre inneheld reklame som kan vere lett å komme borti, så det kan vere greit å ha ein voksen i nærheten når dei små får spele på ipoden eller iphonen.

Giant Dump Truck Free

Dette spelet tenker eg at passer fint for dei små som er opptatt av tøffe og store køyretøy. Eg må innrømme at eg ikkje har spelt det lenge nok til å få heilt teken på det, men eg trur dei små (kanskje ikkje dei aller minste) lett kan få teken på det når dei har spelt det litt. Min minstemann syntest iallfall det var kjekt å sjå på kor mykje dette køyretøyet kunne steile 🙂

Tweezle lite

I dette spelet skal man flytte på fuglane og fjerne dei ved å gruppere minst 3 stykker sammen på ein linje,  då vil bakgrunnen bli meir og meir tydelig. Dette er målet med spelet. Det likner litt på Chuzzle, for dei som har prøvd dette.

Bubbles Free

Dette var ein av mine favoritter ein periode, så dette passer for både store og små. Her skal man skyte opp farga bobler, og samle dei sammen med bobler i lik farge for å fjerne dei.

Hello Kitty Parachute Paradise – Free

Her skal Hello Kitty samle flest mulig epler mens ho daler ned med fallskjermen sin

Lego Creationary

Trill terningen, eit emne vises og du skal gjette kva som blir bygd (svaret er eit av dei fire bilda i hjørna)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg