Pynte påskeegg: Proff dekor med enkel metode


|


26. mars 2013


| 1 Kommentar

Koselig påskeaktivitet for barna

Påsken er defintivt tiden på året da vi spiser flest egg! Og hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av de, når vi først har tid til lange frokoster i påsken?

Da jeg var liten malte vi alltid eggene våre på påskemorgen. Når sønnen vår var liten fikk han tusjer til å dekorere eggene med, litt mindre søl enn med maling. Senere har vi gått over til å legge eggene i konditorfarge, og sist påske fant vi en enda bedre måte å dekorere eggene på, slik at du får lekre mønstre. Eggene ser ut som de er laget av en proff og ikke en 7-åring….

Dette trenger du:

Du trenger konditorfarge (den røde gir best farge) nylonstrømpe eller annet tynt stoff til å knyte rundt egget, tynt snøre eller strikk, egg og blad eller blomster til dekor. Jeg brukte nylonstrømpe som jeg klippet til passe størrelser, men engangskluter fungerer også.

Egget over er dekorert med et blad fra hvitveis (det var sen påske). Men blad fra sitronmelisse, mynteblader etc kan også brukes.

Slik gjør du det:

Legg blomsten eller bladet på egget, trekk strømpen eller stoffet du bruker tett inntil, slik at dekorelementet ligger stramt inntil egget. Målet er å ikke få farge der dekoren ligger. Knyt fast og legg i kjele med vann og farge. Kok i ønsket koketid. Vi har forsøkt både rød, gul og grønn konditorfarge, men den røde ga definitivt best farge.

Påske egg-8483

Dette egget er dekorert med en blomst. På baksiden blir det et skrukkete mønster, der knuten har sittet. Denne kan du også legge inn i bunn av egget.

Dette er bare en av mange måter å dekorere på, men det viktigste er at man gjør noe sammen med barna. ?

Stikkord: , , , , , , , ,

Kategori: Hobby / DIY, Påske

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Janne sier:

    Skallet til løk i kokevannet gir gullfargede egg – absolutt verdt å prøve ?

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge