Innlegg tagget med Julegavetips

Jeg så disse søte glassene med ferdigblandet kjeksoppskrift hos Bakerella og tenkte at dette er en perfekt julegave til noen som har alt, eller dersom man er på budsjett. 🙂

Glassene kan selvsagt lages med forskjellige typer kjeks, og kanskje med røde og grønne Nonstop og julestoff på toppen?

Denne gaven kan for eksempel gis bort med en kjempekul hilsen fra småen til tante: “Til tante, fra Småen. Jeg har lyst til å komme og bake sammen deg!”

Herlig dekorativt og enkelt!

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Dekorerte kubbelys er en personlig  julegave til noen du er glad i , eller bare en fin gave til deg selv. 🙂

Jeg vil gjerne tipse dere om hvordan dere enkelt kan lage superkoselige kubbelys hjemme. Jeg er veldig glad i den romantiske, hvite stilen når det nærmer seg jul. Kubbelysene med motiver som man får kjøpt i interiørforretninger koster fra 60 – 400 kr. Men du kan faktisk lage like fine lys selv til en billig penge!

Kanskje et tips til en aktivitet sammen med barna ?Dette er to av lysene jeg har laget til meg selv. Søte?Redskaper:1. Du trenger servietter med valgfritt mønster, alt etter hvordan du vil at lyset skal se ut. Jeg har valgt to romantiske varianter med en pike på den ene og roser på den andre 2. Så trenger du en føner, eller et varmeapparat 3. Bakepapir er også et viktig redskap 4. Og til slutt kubbelyset du vil dekorere. Her kan du velge bunnfargen selv, jeg har valgt en helt enkelt kreme hvit.

1. Du begynner med å rive av lagene på servietten, til du står igjen med det tynne laget med motivet på 2. Så river du av og former servietten slik du ønsker at motivet på lyset skal se ut. (kanskje et hjerte, en firekant, eller som jeg gjorde så rev jeg helt vilkårlig) 3. Legg servietten på kubbelyset etterfulgt av bakepapiret 4. Bruk en føner til å varme opp der servietten er lagt på lyset. Du kan se at mønsteret blir mørkere og mer markert når det er ferdig varmet og servietten har festet seg til lyset. 

VOILA. Så har du kjempesøte kubbelys til hverdags og fest. 

Enkelt, sant ?

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mine innleggMitt nettsted

For litt siden viste vi mini-båter bygget i Lego, nå har det blitt en hel by. Hver eneste lille kloss er tatt i bruk og stuegulvet er dekket med Lego.

Det er brukt Lego-plater med vei, for å lage gater og hus er bygget langs sidene. Folk har flyttet inn og biler kjører på vei til noe. Og snart skal det settes opp en julegate.

Byen har også en egen skog med trær, så innbyggerne kan gå på tur.

Ett eget sykehus har byen også fått, her er det en politimann som får hjelp fra en lege.

Og selvsagt har byen fått egen lekeplass.

Lurer du på hva du skal kjøpe i julegave, jeg kan anbefale lego-sett med deler til dører, vinduer og tak, hjul til biler eller rene lego klosser.

Fancy figurer, star wars skip eller andre ting er tøffe å se på bildene, men de går fort i stykker. Og med nok vinduer, dører og hjul kan du komme langt!Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Det nærmer seg julaften med stormskritt. Gaver har jeg såvidt begynt å tenke på. Derfor surfer jeg nettet for tiden etter ideer. Jeg har funnet frem til et julegavetips som jeg synes er skikkelig fint og som jeg har lyst til å dele med deg.

Malebok av skandinaviske kunstnere

Kunstnere som har deltatt i boken er blant annet Lars Elling, Kjell Nupen, Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Magnus Wallin, Camilla Løw, Fredrik Raddum og Michael Kvium. Kunstnerne fra Norge, Danmark og Sverige har tegnet hvert sitt personlige bidrag, som barn og barnslige sjeler i alle aldre kan tegne videre på.

Camilla Løw

Fredrik Raddum

Michael Kvium

Verkene i maleboken er som kunstnerne, vidt forskjellige. Morsomme, merkelige, tankevekkende og inspirerende. De bare venter på å by opp til lek og fri fantasi.

Vil man holde seg innenfor strekene passer det kanskje best for unger over 3 år, men litt sjarmerende kroting er jo fint det å da. Her er det tanken og midlene som teller.

Har du noen julegavetips å dele? Enten det dreier seg om kjøpt eller hjemmelaget, så vil vi veldig gjerne vite om det. Desto flere desto bedre 🙂

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

{sponset omtale}

Desember er en måned med mange festligheter – både i barnehagen, på skolen og privat. Hvis du trenger nye penklær til barna, bør du ta en titt inne hos nettbutikken Søte Små!

I desember kjører de julekalender med nye tilbud hver dag (følg Søte Små på Facebook for ikke å gå glipp av de beste tilbudene!).

 

Penklær jente:

Vakker lilla bluse fra Wheat  – Søte småkaker i tre

Skinntøfler i sølv fra En Fant  – Festlig skjørt fra MeMini

 

Kalendertilbudet i dag (7. desember) er 25% rabatt på alle bluser og skjorter!

Benytt sjansen til å kjøpe nydelige kvalitetsklær til en rimelig penge!

 

Penklær gutt:

 Rutete skjorte med kinakrage fra Wheat, Populær kronevest fra MeMini

Deilig hvitstripet guttebukse fra Wheat, Innholdsrikt doktorsett i tre

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Det dukker stadig opp  kule pepperkakeformer i butikkene, og i det siste har det kommet flere figurer hentet fra de nordiske barnebok-klassikerne. Mon tro om Anne-Cath. Vestly, Tove Jansson og Astrid Lindgren noen gang kunne forestille seg følgende produkter? 😉

Disse pepperkakene vil garantert gjøre suksess blant ungene (de hadde i grunn vært geniale som gaver i årets adventskalender!) – Knerten og Karoline pepperkakeformer

Mumitrollet, Snusmumriken, Lille My og Mummipappa finnes også som pepperkaker.

Formene finnes i to versjoner; Kakeformene til venstre passer godt til de minste barna fordi de har håndtak som er lette å holde, og så kan man ikke skjære seg på de. Pakken inneholder også en dekorasjonspenn som man kan glasere pepperkakene med etterpå!

Til høyre – søte Mumitroll pepperkakeformer for større barn.

Eller kanskje det er Pippi Langstrømpe som er barnets store helt? Fine pepperkakeformer med Herr Nilsson, Lilla Gubben og Pippi.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

{sponset omtale}

Jeg simpelthen elsker tegnestilen til Vibeke Høie, og har skrevet om de flotte fødselsbildene hun lager på Foreldremanualen tidligere.

Nå har hun kommet med et nytt sett illustrasjoner, som er helt perfekte for deg som vil gi bort en koselig og personlig julegave!

Ta en titt på alle de fine variantene du kan velge mellom inne i butikken hennes.

For dere som ikke kjenner til Vibeke fra før, kan jeg fortelle at hun har jobbet som illustratør i flere år og har jobbet for flere store magasiner i inn og utland.

Hun tar også på seg enkeltoppdrag for bedrifter og privatpersoner – se feks dette fantastiske bryllupsbildet som en heldig brud fikk i gave av sin nye ektemann!

 

P.S.; På bloggen til Vibeke kan du nå også laste ned gratis pakkelapper som du og barna kan fargelegge selv – superfine! Følg Vibeke på Facebook, så går du ikke glipp av fremtidige nyheter og gratisting! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Lyst til å kjøpe en fin gave til skolebarnet, men sliter å finne på noe? Her kommer 7 gavetips fra oss!

1. Cocoon sittesekk!

Alle barn elsker sittesekker, og det skader vel ikke å kjøpe en som mor i huset også synes er lekker å se på? 😉

Sekkene fra Cocoon er laget i myk kordfløyel og har fine retro/nostalgiske applikasjoner. Et stort pluss at man enkelt kan ta av trekket og vaske det i maskinen!

I tillegg har sittesekken et håndtak på toppen, som gjør det lett for barna å ta den med seg hvor de vil. Passer best for de minste opp til 8 år.

 

2. Tøff strikkegenser med albuelapper!

Benytt julen til å kjøpe et varmt plagg til barnet! Denne kjempestilige strikkegenseren til gutter, kommer fra spanske Mayoral. Genseren har hette, skinnlapper på albuene og duffelcoat-knapp i halsen.

Den er laget i deilig bomullsmiks og har teddyfleece i hetten. Dette er en ordentlig god og varm genser! Kjøp den hos vår annonsør Kidstyle!

 

3. K’nex berg og dalbane!

 

Dette er råkult!

K’nex er et byggesett som utfordrer ungenes tekniske ferdigheter. Dette settet inneholder to biler og heis, og alt du trenger for å lage looper og spiraler.

Man kan etterhvert kjøpe flere sett og bygge de sammen. På nettet kan man finne mye inspirasjon fra andre K’nex-frelste, som har lagt ut foto av sine imponerende konstruksjoner. Ta bare en titt på denne:

Foto: Brickfish

 

4. Alien-pysjamas!

 

Pysjamas er en veldig fin julegave, og særlig hvis det har et tøft trykk! 😉

Denne deilige pysjamasen med romvesen-trykk er av merket Sanetta og er laget i 100% økologisk bomull.

Sanetta er en Tysk produsent som lager klær i veldig god kvalitet til rimelige priser. Mange av plaggene er laget i økologisk bomull. Ta en titt på utvalget hos vår annonsør Stiligebarn.

 

5. Alfabet og tall poster!

Alle pedagogisk riktige barnerom bør ha en fin alfabet- eller tall-plakat!   😉

Disse fine plakatene er laget av Alfabetika og finnes i flere forskjellige farger. Alfabetika donerer 5% av salgssummen fra alle salg til UNICEF. Gaven blir dermed til en glede både til et barn du er glad i, og til et barn du ikke kjenner.

 

6. Storebror-genser!

Kjenner du en som ble storebror i år, eller en som bare er helt sjef? 😉

Disse fine genserene med forskjellige trykk (finnes også med teksten “Lillebror”) kommer fra det norske merket Memini. Genserene er i 100 % bomull, de har synlige sømmer og knepping på skulderen.

Dette er en myk pakke som storebror vil elske!

 

7. Lag det selv sett!

Playbox har mange fine og rimelige gjør-det-selv-sett som passer for barn fra tre år og opp. Ungene kan for eksempel lage sine egne gaveposer eller designe klær til papirdukkene.

 

Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Er du i beit for hva du skal kjøpe til en liten frøken? Her kommer 6 gavetips fra oss!

Noen av disse gavene vil nok også passe godt til begge kjønn – og til eldre barn. 🙂

 

1. Rubens barn dukke

Rubens Barn dukkene finnes i flere forskjellige størrelser og mange forskjellige utgaver. De største dukkene (Rubens Barn Original) er hele 50 cm lange og veier 1000 gram.

Dukkene har store glade ansikter, de er bløte og gode og er unike med håndsydde detaljer. Klærne som følger med er av polyester, og kan tas av og på ved hjelp av enkel borrelåslukking. Veldig gøy at man også kan få kjøpt ekstra klessett med etniske klær fra fremmede land!

Dette er en fin gave som nok helt sikkert vil bli satt stor pris på, les mer om Rubens Barn dukkene hos vår annonsør Vidunderbarn!

 

2. Nydelig Tunika fra Sanetta

Små jenter er ofte opptatt av å pynte seg, men samtidig er det viktig at plaggene er løse og ledige. Derfor er en fin tunika en ypperlig gave!

Sanetta er en Tysk produsent som lager klær i veldig god kvalitet til rimelige priser. Mange av plaggene er laget i økologisk bomull. Ta en titt på utvalget hos vår annonsør Stiligebarn.

 

3. Varmepose!

Dette er en gave som passer like godt til voksne! Varmeposen er perfekt til å varme opp en kald seng, varme små og store kalde fingre og tær, eller som lindring av voksesmerter.

Posen er sydd av det sjeldne tekstilet  “free spirit fleemarket fancy posies” av Denyse Schmidt, og finnes i tre forskjellige farger. Innerposen kommer i grå 100 % lin og den er fylt med deilig økologisk hvete. Posen er kanalsydd slik at hveten skal fordele seg over hele flaten.

Posen fungerer på det viset at man tar av trekket, og varmer posen 2-4 minutter i mikrobølgeovn.  Ta på trekket igjen og nyt varmen !

Kan kjøpes hos Steffensens design (NB – begrenset antall!)

 

4. Norgeskart nattøy!

Dette nattøyet i bambus fra Lilleba er så utrolig kult!

Mønsteret er rett og slett gamle Norgeskart fra kysten. Settet er like fint til jente og gutt, og kan brukes på dagtid som stillongs og undertrøye.

Et must til familiens lille globetrotter! 😉

5. Nydelige fleecejakker

Fleeceplagg er en smart og populær julegave! Vi foreslår disse varme og praktiske hettejakkene fra det 100% økologiske merket Pili Pala. Jakkene har collegestoff utenpå og fleecefor inni.

Dette er gode kvalitetsklær og mange av de har farger som typisk kan brukes av begge kjønn. Veldig praktisk når man vil at barna skal arve klær av hverandre – gjenbruk liker vi! 🙂

Les mer om disse og andre fine klær fra Pili Pala hos vår annonsør Kidstyle!

 

6. Cupcakesett

Melissa & Doug har mye artig til ungene, dette cupcakesettet er bare ett eksempel!

Settet inneholder fire muffins plassert på en liten muffinsplate, samt papirformer, lys, grytehanske m. m. Ved hjelp av tusjene kan man selv dekorere muffinsene, og så er det bare å tørke det bort når man er ferdig.

En flott gave til familiens fremtidige husmorbloggere! (he he, kunne bare ikke dy meg..  😉  )

 

 

Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Takk til alle som deltok i vår Bilder 2 konkurranse! Her er de fem heldige vinnerne, som kan vente seg en film i posten ganske snart:

 

Victoria

Kristina

Lill Marina

Annie

Line

 

Regner med at dere alle kjenner noen som blir kjempeglade for en ekstra førjulspresang! (send oss adressen din på email!).

For dere som ikke vant, så kan den selvsagt kan kjøpes rimelig hos CDON. Dette er en innertier hvis du vil gi bort en barnefilm i julegave! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

« Eldre innlegg