Regnværsaktiviteter – ute!

Da vi satte i gang sommerens bloggekonkurranse med tema “utelek sommer” så vi selvsagt for oss massevis av flotte utebilder fra et sommer-Norge i strålende solskinn…

Så langt har det ikke vært en drømmesommer her til lands (i hvertfall ikke på Østlandet!), men det er ingen grunn til å sitte inne og deppe fordi om regnet øser ned utenfor. Her er noen fine utendørsaktiviteter man kan gjøre i regnet:

Foto: Kate McDonald / Flickr

1. Hoppe i sølepytter

Kle på dere godt regntøy og gå på jakt etter nabolagets største søledammer! Se hvem i familien som kan lage størst plask, og ta actionbilder av hverandre. Trekk hetta litt ekstra ned i ansiktet dersom du ikke vil bli gjenkjent av naboene…  ;-)

 

2. Gå på bille jakt

Enkelte innsekter, som feks snegler, elsker det våte været. Ta med et forstørrelsesglass eller fotoapparat. Når dere kommer inn igjen kan dere forsøke å finne de igjen i en insektsbok eller på nettet  (Naturleksikon.no er et godt utgangspunkt).

Kjenner du til produktene fra Alga Science? De har blant annet mange leker som gjør det mulig å studere insekter på en artig måte. Kulest er “Bugsound” som har innebygd mikrofon, forstørrelsesglass og lett anvendelige hodetelefoner som gjør at dere kan høre på levende insekter og studere dem nedenfra og i detalj.

 

Foto: The Imagination Tree

3. Lag en regnmåler

La ungene få lage en egen regnmåler slik at dere kan følge med på hvor mye det har regnet, feks daglig eller i løpet av en uke. Bloggen The Imagination Tree viser hvordan man lett kan lage en regnmåler av en tom plastflaske.

Før gjerne statistikk, og få ungene til å lære deg hvordan du kan lage grafer i Excel. ;-)

 

Foto: Little Page Turners

 4. Regnmaling

Drypp litt konditorfarge på papp-plater og la de ligge i regnet (eventuelt heng de opp på en snor). La regnet lage fine mønstre.

 

 

 

5. Gå en tur

Ja for noen ganger må man bare forsøke å se det positive med regnet. Så lenge man er tørr på kroppen og ikke fryser, så kan øse-pøse-været føles oppfriskende og deilig.

Hold humøret oppe på turen ved å synge regnsanger (“Sol, sol kom igjen”, “Se regndråper faller fra skyen ned”), let etter regnbuer, dans en regnværsdans, kast steiner i søledammene, ta fine regnværsbilder osv.

Og når dere kommer inn igjen – kos dere med varm drikke! :-)

 

Se også:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , Regnmåler, Regnværsaktiviteter, ,

Kategori: Aktiv familie, Utelek

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge