Reiseguider for familien


|


2. juli 2014

familieguiden new york

Skal du reise med barna til London, New York eller Paris i sommer? Da kan det være verdt å kjøpe med seg en av reisebøkene i serien «Familieguiden» fra Gyldendal.

Du lurer kanskje på hvorfor du skal behøve enda en reisebok fra disse velkjente storbyene? Vel, det fine med reisehåndbøkene i «Familieguiden» serien, er at det her er fokus på å hjelpe familier med å få mest mulig utbytte av storbyferien. Det er derfor tatt med tips man ikke finner i vanlige reiseguider.

Steder man kan rase fra seg

Et eksempel er tipskategorien «Rase fra seg», som er en av de tingene jeg liker best med hele boken. Når vi er på reise med ungene (uansett om det er i utlandet eller her hjemme), så passer vi alltid på at vi kombinerer en ting som krever litt «god oppførsel» med noe som lar ungene få «løpe av seg energi».

I kategorien «Rase fra seg» vil man derfor finne tips til lekeplasser, parker eller naturområder, som ligger i nærheten av de kjente severdighetene.

10454324_10154235029685012_6272080653322548145_n

Severdigheter som barna også liker

Bøkene fungerer på alle måter som fullverdige reisehåndbøker, men de legger spesielt vekt på severdigheter som kan være morsomme for barn.

De har også en kolonne som heter «kult for kids» hvor barna får oppgaver og lære spennende fakta. For eksempel i «Familieguiden New York» hvor barna blir bedt om å telle etasjene i Empire State Building og får lære hva som er verdens største leketøyforretning.

Tips til barnevennlige restauranter

Et annet stort pluss er at bøkene inneholder forslag til spisesteder som etter sigende skal være barnevennlige. Og det betyr heldigvis ikke at det her er ramset opp spisesteder som McDonalds, Burger King, KFC osv.

Her får man gode tips til hvor man kan kjøpe alt fra «ta med mat» til «lettere måltid» og «full pakke».

Pris fra kr 305,- hos Bokkilden (sponset link).

Noen reisetips fra Foreldremanualen:

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: England, Frankrike, USA

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nann Karin sier:

  Jeg har kjøpt boken om London da vi i vår tenkte oss en tur dit. Det kom hinder i veien, men i løpet av 2014 går turen dit. Jeg digger eeisehåndbøker, fordi jeg liker å drømme meg dit jeg skal. Og den fra London har vi sett på sammen, hele familien. Likte også kult for kids, og at det faktisk er noen som har tatt reise med barn på alvor.

  God sommer til deg!

 2. NBB sier:

  Stilig blogg!

  Legg den gjerne til på våres nye nettside og la dine venner stemme på deg: http://www.norgesbesteblogg.net ?

  Ha en fin dag videre!