Reise med barn: Brac i Kroatia

Det nærmere vi kommer sommeren, desto mer kjenner jeg reisetrangen våkne til liv i kroppen min; Jeg vil oppleve nye steder, jeg vil ha lange sommerkvelder, kjenne varm sand mellom tærne, møte nye mennesker og ha glade solbrune barn som har spist litt for mange is.

Vi får jo faktisk ikke så mange somre sammen med barna før de er voksne. Vi må derfor nyte det mens vi kan!

Hva er ditt favorittsted om sommeren?

Vi har bedt noen bloggere om å dele sine favoritt-sommerdestinasjoner. Først ut er Nadja som skriver den vakre bloggen UNA.dos.tres.

Lett tilgjengelig

Vårt sommersted heter Bol, og er en tidligere fiskerlandsby med hvite hus bygget i stein. Bol ligger på den vakre grønne øya Brac utenfor Split i Kroatia. Det er lett å komme seg til øya med ferje til Supetar eller med hurtigbåt direkte til havna i Bol.

Behagelig temperaturer

Jeg har feriert i Bol i 34 år, hvor av de 5 siste med barn, og det funker som bare det! Bol har rent, klart og turkist vann, trebåter i fantastiske fargekombinasjoner, furuskog som gir skygge og litt vind som gjør det behagelig selv med 30 varmegrader. Bol har også en av Europas flotteste strender: Zlatni Rat: Det gyldne horn.

Det er lett å finne et hus/leilighet med flott sjøutsikt til leie, og prisene er greie.

Godt mat og drikke

Vi starter dagen vår med en morgenkaffe på cafeen Marinero under to store trær. De serverer ikke frokost, men har ingenting imot medbrakt mat fra en av byens bakerier.

Så tar vi taxibåt eller rusler ut til Zlatni rat. Ta med hengekøye for å slappe av under furutrærne midt på dagen! Lunsjen inntas på stranden, eller like ved på Mali raj som serverer god sjømat i nydelig hage og Marijan som har variert, barnevennlig meny.

Lange dager på stranden

Det blåser alltid på en av sidene av stranden. Vi liker oss best på siden med vind og bølger, men vær forsiktig! Bli på stranden lenge utover ettermiddagene og få med deg solnedgangen.  Da senker roen seg og de store folkemengdene forsvinner.

Dersom du har lyst på en roligere strandopplevelse, gå for strender ved det gamle katolske klosteret. Eller lei en liten båt og fin din egen hemmelige strand litt nedover kysten.

Utforsk øya!

Du kan også leie sykler og ta en tur til den vakre gamle landsbyen Murvica, eller en bil og utforske resten av øya.

Rusleturer i alleen ut til Zlatni rat er perfekt for ettermiddags trilletur med barnevogn eller joggerute om morgenen.

Utekino

Ta deg en bytur ved havnen om ettermiddagen og middag på mange av byens restauranter. En gang i uken er det en “Fiskerkveld”, med matboder, lokal mat, scene, sukkerspinn kulørte lykter og tivolieffekter. Gøy for barna, litt slitsomt for de voksne.

Og får man barnevakt bør man få med seg en nattforestilling på åpen utekino i Bol, det er magisk å se havet, stjernene og filmen samtidig.

 

Har du lyst til å dele din favoritt-destinasjon? Send oss en mail post at foreldremanualen.no

Stikkord: Brac, , , Kroatia, , ,

Kategori: Kroatia

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Monica sier:

  Hei.

  Kan du skrive litt mer konkret hvilke flyselskap dere er mest fornøyd med?

  Finnes det hotell på Bol, i tilfelle hva heter det/de?

  Hvis vi vil leie hus, har du kontaktpersoner eller hjemmesider til firma/personer som leier ut?

 2. nadja sier:

  Hei, vi har flydd både med SAS og Norwegian og begge flyselskaper er ok, da det er snakk om direkte turer. Det er lurt å være forberedt på varmesjokk, for første møte med varmen kan være tøft.

  Hotellene heter Elaphusa, Borak, Bretanide av de store..og Marjan, Ivan, Bol av de mindre.

  Det er ok å kontakte Bol tours eller Santo, begge svarer raskt og man kan be om flere muligheter og beskrive godt hva man er ute etter. Ellers så kan du se litt på nettet etter hva som finnes.

 3. Silje Tegle sier:

  Hei:)

  Har du besøkt Brac i Mai? vi er en familie på 2 voksne og 2 barn (5,7 år) som vurderer å reise fra 23.mai-30.mai. Vi er veldig usikre hvordan været pleier å være der nede rundt den tiden. regner med det er litt kaldt i sjøen, men vet du om temperaturen i bassengene pleier å være ok? Takknemlig for svar:)

 4. sier:

  Hei, vil du anbefale dette stedet for en familie med en baby på 10 mnd? Vi ønskjer å reise til croatia i foreldrepermisjonen og leter etter ett egnet sted.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge