Reise med barn: Danmarks beste lekeplasser


|


20. januar 2013


| 0 Kommentarer

Danmark har mange rare lekeplasser, dette er fra “Den røde plass” midt i København.

Gratis er også gøy!

Planlegger du Danmarksferie til sommeren? Nå er det ikke mangel på morsomme ting å finne på i vårt kjære naboland, hele landet er krydret med små og store attraksjoner og et utall av aktivitetsparker. Men det kan desverre bli en kostbar affære, så det kan være greit å spe på med noen gratis-aktiviteter innimellom.

På nettsiden Legepladsen.dk har det foregått en konkurranse hvor man har kåret de beste lekeplassene i hver region av Danmark. I tillegg har alle kunne bidratt i oppgaven med å lage et omfattende kart som viser alle landets lekeplasser, og hvilke fasiliteter som finnes på de forskjellige stedene. Hvis du befinner deg i nærheten av noen av disse stedene i sommer, har du altså her et gratis alternativ hvor dere sikkert kan kose dere i noen timer. Flere tusen lastet også ned den gratis applikasjonen (tilgjengelig både på iPhone og Android), som i tillegg til kartet også inneholder noen spill.

Her er de fem som vant i hver sin region:

 • Bemannet Lekeplass i Wesselsgade 12, København:

  Denne lille tradisjonelle lekeplassen ligger tilbaketrukket til i en bakgård. På hverdagene er lekeplassen bemannet og da kan man benytte seg av sykler og andre ute-leker. Det finnes også et lite hus hvor man kan spille spill.
 • Klejtrup By-og Legepark, Hobro (Nord-Jylland):

  Dette området inneholder mye mer enn bare en lekeplass. Her er blant annet både fotball- og håndballbaner og en egen sanddekket bane for beachvolleyball. Lekestativene er laget i naturmaterialer og ligger spredt, gjemt bak hekker og små bakker.
 • Byparken, Roskilde (Sjælland):

  Det nyrenoverte lekeanlegget i byparken i Roskilde har flere rutsjebaner og en klatrevegg. I en mindre del av anlegget finnes det også plass til sand- og vannlek.
 • Strandvænget Park og Legeplads, Nyborg (Fyn):

  Lekeplassen befinner seg i et 16 hektart stort område i Nyborg, like ved Storebælt. Her er en rekke lekeapparater som man ikke finner andre steder. Blant annet en opplevelsesbane “Skovløberen” som er en bane med hinder hvor brukerne kan oppleve farger, former, lyd og bevegelse. Banen har en grussti som gjør at den også kan benyttes av rullestolbrukere.
 • Borgvold legeplass, Viborg (midt på Jylland):

  Denne lille lekeplassen ligger like ved vannet, og har en kiosk hvor man kan leie vannsykler, skøyter eller små elbiler. Kåringen ga lekeplassen pluss for at det er et velholdt sted når det gjelder fasiliteter som toalett, benker og bord.

 

P.S: På nettstedet Gratisgoder.dk finner du mange tips til gratis utfluktsmål som kan gjøre Danmarksferien din enda billigere!

.

Vil du lese mer om å reise til Danmark med barn?

 

 

 

Stikkord: , , , , , Foreldre app, Fyn, , Gratis aktiviteter, Hobro, , , Lekeplasser, , , Sjælland,

Kategori: Danmark, Smårolling / småskolebarn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge