Reise med barn til Budapest: ting å gjøre


|


21. august 2015


| 0 Kommentarer

Når man er så heldig å reise til Østeuropa, Praha og Ungarn med barn, blir man kjent med folket og landet på en annen måte. Mange mener ungarere kan være litt reserverte, men barn er døråpnere og vi kommer i snakk med folk vi vanligvis ikke ville ha kommet i snakk med. Barn lurer frem smil og vennlig nikk, og hjelpsomhet når man minst venter det.

Flott park med lekeområder

Barnas favorittsted i Budapest må være Byparken Varosliget, som er en idyllisk park beliggende litt nordøst for sentrum av Budapest. Når man reiser med aktive småbarn, er det avslappende å finne slike grønne lunger hvor barna selv kan få løpe rundt og bruke oppspart energi.

Midt i parken ligger en liten innsjø, her er det ender som kan mates og man kan leie robåt på sommerstid. På vinteren blir innsjøen omgjort til en flott skøytebane med musikk og muligheter til å leie skøyter. Man bør være oppmerksom på at prisen for å benytte skøytebanen er doblet i helga, men allikevel billig moro for en norsk lommebok.

LES OGSÅ: Besøk kirken som er dekorert med hodeskaller og skjeletter

I parken er det flere lekeapparater og små salgsboder som selger all slags suvenirer. Disse betjenes av smarte selgere, som kjenner igjen lettlurte kjøpere på mils avstand – husk å prute!

I helgene er hele parken overfylt av barnefamilier, men besøker man parken midt i uka, kan man for eksempel oppleve å ha den store trampolinen helt for seg selv!

Ta ungene med på spa

Den største attraksjonen i Byparken er nok Széchenyi badet, som mange kjenner igjen fra bilder av sjakkspillende menn i svømmebassenget. Vi besøkte både dette og det berømte Gellert Badet i løpet av vårt opphold, men Széchenyi badet er nok det som passer best for barn.

LES OGSÅ: Gode tips til familieferien i København

Man kan fint ta med barn til Széchenyi badet, men ta hensyn til de øvrige besøkende!

Széchenyi badet har separate dampbad for menn og kvinner, men også et felles utendørs badebasseng. I tillegg tilbyr de massasje, en rekke spa behandlinger og 15 mindre innendørs bassenger .

Utendørs bassenget er inndelt i tre deler, i midten er det et litt kaldere ett for svømming og på hver side er det varme termiske bad. Det ene har bobler, og strømninger. Det er også en kafeteria som selger snacks, brus og øl. Sønnen vår storkoste seg i dette badet, og det litt kjølige oktober været var behagelig for våre oppvarmede kropper.

Dyrehage og tivoli

Vi besøkte også dyrehagen som ligger i parken. Budapest Zoo sies å være en av de eldste i verden. Her kan man se over 2000 forskjellige dyr fra alle verdens hjørner. Dyrehagen gjennomgikk en fornying for noen år siden, og holder i dag god internasjonal standard. Her er det kafeer og bra stellerom for barn og man får fri inngang dersom man har Budapest Card.

Andre attraksjoner i Byparken er et Tivoli som har et eget lite område spesielt for de minste barna, Budapest Municipal Sirkus, en botanisk hage, Transport museum og Vajdahunyad Slottet.

Typiske turistfeller

Når man reiser med barn, må man være villig til å bruke penger på såkalte ”turistfeller” man vanligvis hadde styrt unna. Dette får vi selv erfare da sønnen vår maser seg til å kjøre hest og kjerre i Castle District på Budasiden. Ungarn har endel turistfeller, akkurat som Praha, så pass på.

Man føler seg litt på utstilling der man sitter, men kusken fungerte som en glimrende guide og fortalte om alt distriktet hadde å tilby.

Vi ble tipset om katakombene som ligger under festningsbyen og som strekker seg mange hundre meter inn i fjellet. Et spennende alternativ for de som reiser med litt større unger!

Fin liten kabelbane

Castle District er på mange måter en liten turistby i seg selv, der den ligger på en høyde på Budasiden. Her finner man en rekke av de mest kjente attraksjonene og koselige gater med restauranter.

Vi tok Kabelbanen opp fra enden av den fantastiske Chain Bridge. Banen er ca 100 meter lang, det går fort oppover og falt i god smak hos familiens yngste.

Man kan også ta båt ut til den store grønne øya, Maritsziget, som ligger midt i Donau. Denne bilfrie øya er det største rekreasjonsområdet i Budapest. Her finner man en rekke badebassenger, tennisbane, løpebane, en dyrehage med eksotiske fugler, restauranter og barer.

Spesiell statuepark

En annen litt spesiell attraksjon vi besøkte, var Statueparken, som ligger i utkanten av Budapest. Her finner man en rekke statue-overlevninger fra kommunisttiden. Dette er statuer som tidligere stod i Budapests gater, og parkert her er både Lenin, Marx og Engels.

Et pussig sted og vi syntes parken var litt mindre enn det vi hadde forestilt oss. Litt langt å dra for å se så lite, men greit nok med ett større barn som liker å kjøre buss.

LES OGSÅ: Reise med barn til Brac i Kroatia

Dette innlegget ble første gang publisert 15.12.08

Stikkord: , , , , , , , , ,

Kategori: Reise med barn, Ungarn

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge