Reise med barn til Praha: Kirken som er pyntet med ekte skjeletter


|


19. august 2015


| 0 Kommentarer

For noen år siden var vi en uke i Praha. En av de mer minneverdige opplevelsene var besøket i denne helt spesielle knokkel-kirken!

Kirken Kutna Hora ligger cirka en time med ekspresstog fra hovedjernbanestasjonen i Praha. Den er pyntet med beinrester og hodeskaller fra over 40 000 mennesker!

Kutna Hora 2

Spesiell historie

Historien bak denne noe bisarre kirken er at en abbed i kirken hentet noen håndfuller jord fra Jesu grav i Jerusalem . Jorden ble spredt utenfor gravkirken, som dermed ble betrakted som en del av Det Hellige Land.

Da dette ble kjent, ønsket mennesker fra mange land å få sitt siste hvilested her. Det ble etterhvert så mange at en treskjærer fikk i oppgave å bruke beinrestene til utsmykning av gravkirken.

LES OGSÅ: Disney World Orlando – mine beste tips

hodeskaller

Ta med barn dit?!

Vi var litt spente på hvordan sønnen vår (som var fire år da) ville reagere på å se alle skjelettene og hodeskallene. Heldigvis syntes han det var spennende og ikke særlig skummelt!

Noen vil kanskje synes at det ikke passer seg å ta med unger på noe sånt. Men døden er jo en helt naturlig del av det å være menneske og det var i grunn bare vi voksne som så det sære (og litt makabre) i det hele.

Kirken vil nok gjøre større inntrykk på eldre barn, men jeg tenker at de aller fleste vil synes at dette er spennende uten at de får varige men (kanskje opplevelsen heller vil bidra til at de får et mer naturlig forhold til hodeskaller og knokler). Er barnet ditt derimot veldig sensitiv eller engstelig for alt som har med disse tingene å gjøre, så bør du kanskje tenke deg om før du tar med deg barnet hit.

LES OGSÅ: Reise med barn til Brac i Kroatia

Kutna Hora 1

Stikkord: , , , , , , , , ,

Kategori: Reise med barn, Tsjekkia

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge