Reise med barn til Skåne: mine erfaringer


|


27. august 2015


| 0 Kommentarer

Jeg simpelthen elsker Skåne! Det er mye som får Skåne til å ligne på Danmark og denne delen av Sverige har faktisk tilhørt danskene en gang i tiden.

En medvirkende årsak til at jeg har falt så pladask for det flate skånske landskapet, er muligens den store kontrasten det har til oppveksten min blant de høye fjellene på nordvestlandet. ? I tillegg til landskapet elsker jeg de gamle murhusene og de koselige gatene i småbyene hvor stokkrosene blomstrer om kapp.

Denne delen skiller seg virkelig fra resten av Sverige, da man knapt finner en eneste “rød liten stuga” men til gjengjeld kan glede seg over synet av gule kornåkre store som hav og mange flotte, gamle vindmøller.

20150712_082946685_iOS

Sommerhus i vakre Österlen

Jeg er spesielt fortapt i Österlen, som av en eller annen grunn er et ganske ubeskrevet blad for mange nordmenn. Denne østlige delen av Skåne er utrolig vakker, med strender det knapt finnes maken til andre steder i Skandinavia.

I sommer leide vi et sommerhus like ved den lille byen Skillinge. Huset var en typisk “skånelänga”, et gammelt skånskt gårdshus i mur, med tregulv og synlige bjelker i taket. Huset hadde syv sengeplasser og en utrolig koselig atmosfære både ute og inne.

LES OGSÅ: Isabelle fra Äntligen Hemma og Dos Family deler sine beste Stockholmstips for barnefamilier

Mye å leke med

Været var sånn passe den uken vi var der, men heldigvis var huset godt utstyrt med masse uteleker. Ungene tilbragte mange timer på den store plena foran huset, og slenghuska var en av favorittene. Selv elsket jeg å drikke morgenkaffen i den vakre rosehagen på forsiden av huset og småspise av bærbuskene i kjøkkenhagen.

(Dersom du synes huset ser flott ut, send meg gjerne en mail så videreformidler jeg kontakt med utleier: anette@foreldremanualen.no)

LES OGSÅ: Bo på Albert Åberg hotellet!

20150717_083938293_iOS

Loppiser og stemningsfulle kafeer

Österlen er et område hvor det er fint å rusle langs kysten, plukke steiner og skjell eller besøke den fantastiske stranden Strandhammaren. Området kryr også av loppiser (spesielt på lørdager) og den koselige byen Simrishamn har mange fine butikker og kafeer.

Tar du turen til Simrishamn, bør du stikke innom Apotekarns Trädgård, en sjarmerende hageforretning/kafe/b&b som kalles “Middelhavet på Österlen”.

20150716_112752396_iOS

Sveriges største sommerland for barn

For barna vil et besøk i Tosselilla Sommerland være uforglemmelig. Denne parken ligger ved byen Tomelilla og skal etter sigende være Sveriges største sommerland.

Tosselilla er unektelig vidstrakt og det er deilig at man selv i høysesongen kan rusle rundt og føle at det er god plass, lite kø og mye natur rundt de forskjellige attraksjonene.

Tosselilla består av seks forskjellige deler, hvor vannlandet er det desidert mest populære på en varm sommerdag. Andre spennende ting er go-cart både for store og små barn, segwaykjøring, berg og dalbaner og en masse store klatrestativer.

LES OGSÅ: Astrid Lindgrensverden i sommerferien?

20150716_103108972_iOS

20150713_102958728_iOS

Nordens svar på Stone Henge

Ønsker du et mer kulturelt innslag på din reise i Österlen, kan du besøke Ales Stenar som på en måte er Nordens svar på Stone Henge. Denne steinformasjonen ligger på en høyde ikke så langt fra Ystad, med bratte klippevegger og en fantastisk utsikt mot Østersjøen.

Dette var ikke mitt første besøk i Skåne og blir garantert ikke det siste! Har DU noen gode tips til steder det er verdt å besøke her, så blir jeg veldig glad om du legger igjen en kommentar. ?

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: Sverige

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge