Skal du til Tyrkia? Ta en utflukt til Pamukkale!

Tyrkia blir stadig mer populær hos norske barnefamilier. Ikke rart med tanke på at det finnes flere godt til rettelagte og flotte ferieanlegg som for eksempel Pegasus Resort Nazar. Gedigent all-inclusive hotell med eget badeland – er det noen av dere som har vært der eller har planlagt tur dit?

Vi har vært to ganger i Tyrkia, og trives spesielt godt i området rundt Kemer. Sist gang fikk vi sett litt mer av landet – da reiste vi fra Antalya til Istanbul via Pamukkale (buss fra Antalya til Pamukkale og fly fra Pamukkale/Denizli til Istanbul).

Innsiden av en tyrkisk buss…

Dersom man er på badeferie i Antalya området og vil ta seg en liten avstikker til Pamukkale – anbefaler jeg å leie bil. Veiene er fine (og lite trafikkerte da vi dro i allefall) og så går det raskere enn å reise med buss. Bilturen tar 3,5 timer, mens bussen stopper ofte og bruker 5 timer.

Når det er sagt, må jeg få skryte litt av de tyrkiske bussene. Her er det store, brede seter, det vises filmer og man får servert kjeks og te av en mann med “tversover” sløyfe. Veldig behagelig, men turen blir litt lang når man reiser med små unger.

Vi bodde på Venus, et billig tostjerners hotell. Her fikk jeg nok en gang bekreftet det jeg egentlig vet – at det er kjempekoselig å bo på slike små familiehotell! ;-) Vi var strålende fornøyde med å få et stort familierom. De hadde også en koselig utendørs restaurant – alt i tyrkisk stil – noe som ga det en herlig atmosfære (hotellet er blant annet anbefalt av Lonely Planet).

Venus Hotel

vassing i kalkbadene

Det var kort avstand opp til den store attraksjonen – kalksteinsbadene. For å være helt ærlig så var vi glade for at det oppe på platået også er en annen stor attraksjon, ruinene etter Hierapolis. Hvis ikke hadde jeg nok syntes at det er litt langt å reise til Pamukkale bare for å oppleve det å vasse i kalksteinsbadene.

Det er ikke lov å bade i travertinene, men det kan man gjøre på et eget avskjermet område. Etter mange år med dårlig gjennomtenkt turisme, er noen av kalksteinene blitt grå. Heldigvis har de blitt strengere nå og har flere vakter som passer på at turistene ikke går uti vannet med sko på. Fløyta til vaktmannen gikk faktisk i ett! Fasinerende å se at folk er på veg uti med sko selv om de ser hundrevis av andre turister uten sko og det ligger haugevis av forlatte sko langs kanten…

Hierapolis

Vi var spente på om det var mulig å gå rundt der oppe med barnevogn, og det gikk heldigvis helt fint (ikke i travertinene selvsagt). Femåringen stortrivdes både med å klatre på toppen av colosseumet, og å vasse i det deilige vannet.

Til slutt vil jeg si at dere ikke må være redde for å ta med ungene rundt i Tyrkia! Vi reiste med to små barn, to digre sekker og barnestol til minstemann, og det gikk strålende takket være mange barnekjære og hjelpsomme mennesker! :-D

Relaterte poster:

Reiseguider for barnRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , ,

Kategori: Reise med barn, Tyrkia

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Fruen på Skogmo sier:

  Takk for gode reisetips ang Tyrkia! Vi skal feriere 14 dager i Side til sommeren. Gleder oss veeeeldig, og har store forventninger til hotelett vi skal bo på, nemmelig Pegasus World. Sukk… nå fikk jeg skikkelig summerfeelings her gitt :o ))

  Ønsker dere ei flott uke!

 2. Helene sier:

  Fine bilder fra Tyrkia. Ble fristet nå! Vi var forresten i Kemer for noen år siden – det var dog før vi fikk barn vel og merke.. men kan anbefales :)

  Karimette: Takk for kommentar i bloggen min! Legg meg gjerne til på listen, så koselig å bli spurt om det :) :)

  Fortsatt god helg til dere!

 3. Karimette sier:

  Fruen: Så gøy! Regner med at vi kan vente oss en liten rapport? ;-)

  Helene: Kjempebra! Forsøker å oppdatere listen etter beste evne! ;-)

 4. Mitt og Mine sier:

  Her strømmer det på med gode tips til oss småbarns foreldre!! Spesielt var det kjekt å få vite at Ikea har fått flotte ansiktsmasker til barn..tror vi må kjøpe oss noen sånne.
  PS: Helt ok å legge meg til.. :) . Koselig at du finner meg “verdig”…selv om jeg kjenner jeg nå fikk litt prestasjonsangst :)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge