Skal vi sove sammen?

1 + 1 = 2: Vi møter hverandre, og vi trenger ikke lenger to senger. Heretter skal vi alltid sove sammen, sier vi. Den ene sengen selges, og den andre beholdes når vi flytter sammen. Sengen er kjempestor, men vi sover jo alltid tett inntil hverandre. Trenger vi egentlig en seng som er 1,80 bred? Du stryker meg over kinnet før vi sovner. Sov godt, kjære deg. Legg deg i armkroken min.

Foto: Clarita/Morguefile.com

Foto: Clarita/Morguefile.com

1 + 1 = 3: Vi tør nesten ikke sove nå, for en nyfødt gutt ligger inntil oss. Han sover så godt, og vi kan ikke la være å se på ham. Lukten av baby ligger i rommet, og vi hvisker god natt til hverandre.

1 + 1 = 4: Er du klar over at du snorker? Han dytter meg hardt i ryggen, og jeg hører selv mine egne høye lyder. Gravide damer tar stor plass i sengen, og de peser når de sover. Har du spist hvitløk også? Det er jo ikke mulig å sove ved siden av deg! Neste morgen sier han at han aldri har sovet så dårlig, med en gravid kvinne på høyre side og en forkjølet toåring på sin venstre side.

Ei lita jente blir født. Hvem sover hvor i natt? Lillebror brøler etter mamma midt på natten, og en døgnvill mamma går på jakt etter smokk og bamse. Hvor f… er den bamsen? Lillebror brøler så høyt han bare kan, og gir seg ikke før lillesøster også våkner. En trøtt mann later som han sover, og håper at en trøtt kvinne står opp en gang til. Sint kvinne kjefter på ham som ikke står opp. To voksne legger seg på hver sin side av senga, Takk og lov at det er en stor seng!

Foto: BWmor/Morguefile.com

Foto: BWmor/Morguefile.com

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7: Store brødre blir tenåringer og vil aldri legge seg. Husets voksne sover, én på sofaen og én inne i en barneseng. Er det ingen som skal se nyhetene på tv i kveld, eller? Store brødre synes de voksne er treige. Visste du at søvn er viktig for helsen? Min kjære slenger avisen over til meg, og jeg kikker trøtt på forsiden. Lunken kaffe blir drukket mens jeg leser at det bare handler om å skape et godt sovemiljø. Nok søvngjør deg visstnok smart, sexy og slank. Jeg vedder på at journalisten aldri har blitt kastet ut av senga av en hissig toåring, tørket spy om natten eller jaget vekk monstre som ligger under en barneseng.

1 + 1 = 3: Jeg våkner midt på natten. Jeg er alene. I stua sover en mann med alle klærne på. Skal jeg vente til han våkner av seg selv, litt kald etter å ha sovnet for mange timer på en sofa? Eller skal jeg vekke ham og tilby en varm dyne? Jeg slipper å ta den avgjørelsen, for lillebror hyler inne på naborommet og vil ikke være alene. Liten gutt og trøtt mann kommer inn på rommet, begge vil ha samme dyne.

Vi ligger på hver vår side av senga. Du strekker en hånd over til min side – og klapper meg på kinnet – i en seng som er akkurat passe stor.

Clarita 2Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
Facebook

Stikkord: , , ,

Kategori: Hverdagsbetraktninger

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ann sier:

  Herlig skrevet :)

 2. Vigdis sier:

  Fantastisk fint innlegg:)
  My recent post London 2013

 3. Dee V. Hogan sier:

  Min sover stort sett fra 6/7 til 6/7. Da må han stort sett ha en liten hvil før 10 og en hvil til i 12 tiden som ofte varer opp til to timer. Når han en sjelden gang sover til nærmere 8 om morgenen får vi litt problemer med hvilene for han rekker ikke to. Da blir den ene hvilen ofte i 11 tiden og han er stuptrøtt når klokka nærmer seg fem. Har du prøvd å legge henne i en gang før halv ti så hun får en liten halvtime på formiddagen? Og at hun da sover en gang i 12-13 tiden også? Den første tanken som slo meg var at det hørtes lenge ut å være våken fra i 6/7 tiden og helt til 12, min hadde blitt overtrøtt. Men barna er jo forskjellige :D Dette er bare “synsing” fra meg :) Min er 14 mnd på lørdag.
  Dee V. Hogan sitt siste blogginnlegg..No last blog posts to return.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge