Det kan være en svært vanskelig oppgave å underholde barna i bilen når man er på bilferie. Derfor har vi her samlet noen tips som du kan ha på lur neste gang det begynner å bli bråk i bilen når dere er på vei til campingplassen. Om du er på vei til det vakre Sørlandet og skal slå opp teltet på vakre Lovisenberg Camping i Kragerø, eller Skottevik Camping rett utenfor Kristiansand vil disse lekene bli en garantert hit. 

Bokstavleken

Førstemann velger en bokstav og si et ord som starter på denne bokstaven. Så skal nestemann finne et nytt ord som starter på den samme bokstaven. Slik fortsetter det på runde, og alle må komme på et nytt ord hver gang. Dersom noen sier et ord som allerede er sagt er de ute av runden. Sistemann som klarer å si et ord på samme bokstav som ennå ikke har blitt sagt vinner runden og kan velge en ny bokstav.

20 Spørsmål

Førstemann velge seg et ord han tenker på. Dette kan være nesten hva som helst mellom himmel og jord, men det må være noe de andre også vet hva eller hvem er. Han kan for eksempel tenke på Einstein, eller en katt, et bilmerke eller Tyskland. De andre skal nå starte å stille spørsmål som skal lede dem inn på sporet av hva førstemann tenker på. De skal kun stille spørsmål som førstemann kan svare ja eller nei på. For eksempel «Tenker du på et menneske?», eller «Er det du tenker på levende?». De har 20 spørsmål på seg til å klare å gjette svaret, og dersom de får dette til har de vunnet. Får de ikke til å gjette ordet innen de har brukt opp 20 spørsmål er det førstemann som har vunnet leken.

Musikkleken

En person skal styre musikken, og resten skal gjette. Når musikksjefen spiller av en sang, er det opp til de andre å være førstemann til å gjette hva sangen heter og hva artisten heter. Den som klarer å gjette riktig får et poeng for hvert riktig svar. Man kan altså få to poeng per runde hvis man klarer å gjette både riktig sang og artist før de andre rekker å svare. Dere velger selv om dere skal bytte på å styre musikken, eller om dere først bytter musikksjef når noen har vunnet leken. Den som først kommer seg til 20 poeng har vunnet.