Det er ingen hemmelighet at skolestart kan være skummelt, og spesielt om det er for første gang. Etter en lang sommerferie så vil det alltid være en tilvenning når barna skal tilbake på skolen og en selv skal tilbake på jobb. 

Vi har funnet frem noen gode tips som kanskje kan hjelpe dere litt på veien slik at dere ikke trenger å være så redde for skolestart, enten det er første eller femte gangen. Vi håper at tipsene kommer godt med og at disse kan gjøre skolestarten litt enklere. Om du bruker disse tre tipsene så tror vi at starten blir mykere både for deg og barna.

Vær med 

Det viktigste du kan gjøre, spesielt i starten, men selvgfølgelig også gjennom hele året, er å være med. Meld deg på, still spørsmål, sitt sammen helt til leksene er ferdig. For selv om du kanskje ikke kan hjelpe til med alt, så viser du fremdeles at du er interessert og at det er viktig at leksene blir ferdig. Legg fra deg live betting på https://betinia.com/no/live akkurat under leksene, også kan du heller gå tilbake til mer live betting etterpå. For mange barn er lekser noe av det verste med å gå på skolen, og det kan være en trygghet rundt det å ha en forelder eller en voksen rundt seg når de skal gjennomføres, ikke en voksen som surrer rundt med andre ting.

Senk forventningene 

Overaskende mange barn, allerede ned i 9-års alderen, sliter med det vi på godt norsk kaller «flink pike syndrom». Det vil si at barna enten føler at de må leve opp til noen veldig høye forventninger, eller at de selv skaper høye forventninger for seg selv. Det er derfor viktig som foreldre at man understreker at det selvfølgelig er viktig å øve og gjøre så godt man kan, men at det ikke er verdens undergang dersom man får en feil eller syv. Senk forventningene slik at barna ikke plutselig begynner å grue seg til skolen. For husk at selv om du senker forventningene litt, så fører ikke det til at du ikke har noen forventninger i det hele tatt.

Gjør helgene hyggelige 

Det er ingen hemmelighet at det kan være tungt å starte igjen etter ferien, og det gjelder også for barna. Derfor kan det være hyggelig å finne på litt ekstra hyggelige ting de første helgene etter skolestart. Det betyr selvfølgelig ikke at dere må reise til Sommerland i Bø eller Tusenfryd, men spis en is, dra på kino eller inviter noen venner på stranden. Gjør noe som kan føre til at den brå overgangen mellom sommerferie og skolestart ikke blir så brå likevel. Du skal heller ikke se bort ifra at det er deilig for deg også med en litt mykere overgang. Og noen ganger er det best å være sosial med barna, la Internett og live betting hvile. Nyt helgene sammen!

.