Innlegg tagget med Ute-aktiviteter

En deilig søndag i begynnelsen av desember jobbet vi hele familien ute for å pynte inngangpartiet. Koselig å være sammen og deilig å bruke litt tid ute i frisk luft.

Først dekket vi blomsterbeddene med granbar og så fant jeg noen gamle telys-lykter.

En gammel slitt stol og lykt skaper et litt rufsete inntrykk. Ting trenger ikke å være nymalt.

Min mann lagde stige av greiner fra hagen. Denne kommer det nok en lysslynge på.

Mia synes det var gøy å hjelpe til ute istedenfor å sitte inne å se på TV eller spille.

I denne mørketiden er det koselig med lys i lykten når det kommer gjester.

 

Janicke {en sunn familie}

Janicke er 36 år og mamma til en gutt på 13 år og en jente på 8 år. Hun er bosatt med mann og barn på Tjøme. Janicke er utdannet markedsøkonom og er for tiden hjemmeværende. Hun er lidenskapelig opptatt av mat, kosthold, reiser, bøker og blogging.

Mitt nettsted – Flere av mine innlegg

Det er ingen tvil om at høsten er kommet, og jeg må innrømme at jeg ofte må gå noen ekstra runder med meg selv for å komme meg ut i ruskeværet.

Men når jeg først kommer meg ut er det deilig. Enten det er nordavind , regn eller en solfylt høstdag.

Nettsida På streif tilbyr turer og kurs, har mange flotte turartikler og turtips for små og store.

Blant annet har de forslag om  fem uvanlige høst-turer Lyst til å prøve vannsafari? Eller hva med en tur i mørket, morgentåketur eller myrtur for gale folk?

Er man av den litt fredlige sorten kan høstfargetur være midt i blinken. Her er det bare å velge. Selv synes jeg morgentåketuren frister mest. Litt trolsk morgenstemning. Hva kan du tenke deg?

Ha flotte turer i høst!

{}

er mamma til tre store og en liten, og bor med familien i et 50-tallshus i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann. Hun er opptatt av interiør, mat – med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Har du bygget noe spennende til barna med materialer i tre?

Bergene Holm gir årlig ut “Barnas Trepris” hvor de er på jakt etter kreative, artige og engasjerende bygg i tre som barn har glede av. Det kan være olabiler, sandkasser, klatrestativer, lekestuer, sjørøverskuter osv.

Vinneren kåres av en jury (med blant andre “sjefen over alle sjefer” Asgeir Borgemoen) og premien er på hele 10 000,- kr!

Fjorårets vinner ble heldige Even på 4 år (og hans pappa!) som hadde bygget denne fantastiske borgen!

Se flere bilder av borgen inne på Bergene Holms inspirerende blogg!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Nå må jeg bare skryte litt av gubben min, innimellom alle de kreative damene jeg skriver om her. Støtt og stadig lager han ting til ungene og hjemmet vårt. Idag vil jeg gjerne vise dere en Pil og Bue som han har laget til sønnen vår.

Buen har han spikket fra en hasselgrein han fant i skogen. Tråden han har brukt er en vanlig nylontråd, og pilene er laget av 60 cm lange blomsterpinner fra Europris. De var spisse i den ene enden og så lagde han et hakk i den andre til å spenne buen med. De kostet 16,90 for 10 stykker.

Han fant ut at dette var en billigere investering enn alt arbeidet han la ned i pinnene han spikket, som forsvant sporløst i skogen…

Her er det gutten vår på 6 år som tester ferdighetene. Til blink brukte vi en stor, flat gammel pappeske. Vi tegnet en runding på den som ungene og vi skulle prøve å treffe. Her finner du oppskrift på en bue som jeg googlet meg fram til på nettet.

Om du lager den selv eller ikke, så er det kjempemorro å skyte på blink og en fin familieaktivitet. Det synes ihvertfall vi hjemme hos oss, selv om det kanskje ikke er den mest pedagogiske aktiviteten vi kan gjøre sammen.

Skyter dere med pil og bue hjemme hos dere?

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Fruen i bloggen Mrs. Hardy har mange fine tips til enkle ting man kan lage for eller med barna. Disse morsomme boksestyltene krever verken mye penger eller innsats. Det liker vi 🙂

Du trenger

-2 tomme blikkbokser
-Hyssing
-En skarp kniv
(-Dymotekst eller annen “pynt”)

 

Lag to hull i hver boks med en skarp kniv (det må nesten den voksne gjøre, hvis det er små barn)

Tre hyssingen gjennom og lag en knute på innsiden. Sett på eventuell pynt, og….

 

..VIPS: Flotte stylter!

Alle foto: Mrs. Hardy

Toril {foreldremanualen}

Toril er gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en travel mamma til tre små barn – to jenter og en liten gutt. Toril elsker å reise, se film, være med barna sine, gå på kafe, ligge på sofaen, spille fotball, bade i sjøen, spille TP, drikke vin på balkongen og andre små og store gleder i hverdagen.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Det er lite som kan slå et godt krabbefiske om sommeren, og da mener jeg ikke de store krabbene vi spiser, men små sandkrabber ved bryggekanten. Ungene kan holde på i timesvis, så lenge vann er involvert.

Men hva slags utstyr skal du velge? Det er flere ulike varianter på markedet av krabbefiskestenger, og det er lett å gå i fella og velge det som ser finest ut, men er det det beste?

Du vil uansett trenge en klype, et tau, en håv og ikke minst blåskjell som agn. Vi prøvde ut to ulike fangstredskaper sist helg og dommen fra de små ekspertene var klar.

Dette snøret ser rosa og lekkert ut, og kjøpt inn av mor fra Riktige leker. Og jeg må innrømme at da jeg så den, syntes jeg den var utrolig sjarmerende og tenkte at den kjipe i plast vi hadde, ikke var så kul. Men utfordringen kom da snøret skulle hives uti Det ble mye snøre og vanskelig å holde styr på den. Den ble testet av ei på 7 og en på 6 og begge kom til samme konklusjon, ikke brukelig.

Denne lille fiskestangen var derimot en vinner. Den er enkel i bruk og det var lett å bestemme lengden på snøret, ettersom hvor det ble fisket fra. For når du skal fiske krabber må du nok bytte sted fra tid til annen, ettersom det fort blir tomt for krabber. Det eneste var at på denne var det vel mye snøre, så vi måtte ta av noen meter, som vi nå har i reserve. Også kan et tips være å ha med ekstra klype. Vi mistet en imellom steinene, men hadde heldigvis en i reserve.

Og det morsomste er selvfølgelig krabbeløp når bøtta er full. For det er viktig å ikke la de bli i bøtta for lenge, det er dyreplageri. Og sørg for friskt vann hele tiden. En morsom aktivitet er å lage baner med planker og se hvilken krabbe som løper fortest til sjøen. Og ikke la deg lure og tro det er de største som løper raskest.

Lykke til med krabbefisket i sommer!

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Som flere av dere sikkert har skjønt, er jeg fan av Sixx Design og alle kreative krumspring som kommer fra Bob og Cortney Novogratz ( som vi blant annet får se i tv-serien 9byDesign som nå går på TV3).

Familien flytter konstant, men en bolig har de beholdt og det er sommerhuset i Massachusetts. Her har de gravd ned en stor trampoline i hagen!

Foto: Sixx Design

Jeg aner ikke hvor smart dette er sånn rent praktis? Men det er i alle fall mye mer estetisk å se på enn en vanlig trampoline som ruver i hagen. 🙂

Dersom du likte ideen så finner du en beskrivelse av fremgangsmåten her. 🙂

16. juli har de premiere i USA på sitt nye tvshow “Home by Novogratz”, hvor de blant annet har makeover på et klasserom. Så nå håper jeg bare at vi får se programmet på norsk tv etterhvert også. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Ikke alle har store hager og massevis av plass, noen har kanskje bare en liten veranda. Men om en er litt kreativ så kan ungene få utfolde seg og se og undersøke hvor maten kommer fra.

Jeg og jentene satte poteter for noen år siden og det var veldig stas å ta de opp på høsten. Jeg brukte bare to pallekarmer rett på jorda, hadde oppi duk og ny jord og jaggu ble det poteter!

Noe annet jeg prøvde var å plante jordbær i lecastein, men her må en være god på å vanne! Det er litt for god drenering kan du vel si.

Er du plaget med snegler så kan musebånd være en grei løsning, men de kan være litt skarpe så du kan godt feste gaffateip rundt de så ingen stikker seg.  Fest musebåndene så rillene vender nedover på utsiden av pallekarmene selvsagt.

 

 

Det kan være lurt å plante enkle ting så du ikke løper deg ihjel med hageslange og vanningskanner, selvsagt kan du også velge selv vanningskasser.

Eksempel på lette ting å dyrke:

  • Rabarbra
  • Gressløk
  • Salat
  • Gulrot
  • Poteter

Har du en pallekarm så kan det være lurt å plante honningurt etter at du har tatt opp grønnsakene (ettårige) Honning urt gir næring til jorda og neste gang du skal dyrke er det bare å vende den opp ned og hakke den litt før du planter nytt.

Evy Marie {redesign}

Evy Marie er 29 år – for første gang. Hun har to jenter på 8 og 10 år og beskriver seg selv som en syngende-skraphandler-komiker bosatt i Molde.
Hun er ei dame med mange baller i luften, og planene om å skape og lage noe er sirlig lagret i bloggen {re}design.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Det er vår og snart sommer og endelig kan vi finne frem utelekene igjen. Jeg husker fra min egen barndom hvor morsomt det var å spille Scoop, Badmington, Crocket og mye mer.

Den gangen kostet jo disse tingene litt mer, og vi var igrunn fornøyd om vi hadde en av delene. I dag er disse tingene lett tilgjengelig og de koster lite. Her er noen ideer til kjekke uteleker:

Bilde fra Leika

Scoop, denne hadde jeg som liten i rødt. Og kunne stå i timesvis å hive ballen frem og tilbake.

 

 

Innebandykøller! Vi har en stor steinlagt plass, der disse er helt perfekte. I tillegg fant Snuttegutten ut at han kunne bruke de på trampolina. Så med to stk på trampolina, så hadde de bandykamp. Gutta storkoste seg, og så lenge de holder seg til det, og ikke fekter eller hopper med de, så er det supert.

 

 

Baseball er morro, men det kan fort gå utover vinduer og biler. Da er dette baseballsettet helt perfekt, det har myk ball, og mykt balltre. Vi har dette og det ble brukt inne i påsken. Så dette kan trygt anbefales, du får det hos Biltema.

 

 

Drømmer du om en ny Bjørn Borg? Da kan kanskje dette tennis settet med nett være en smart investering…

 

Og ikke minst gatekritt – disse er fra Tiny. Tegne opp en Paradis (flyvern), lag flotte tegninger eller bare tegne opp mål til bandy turneringen. Liten boks med mye morro!

 

PS: Som leser av Foreldremanualen får du nå 10% rabatt på hele sortimentet hos Lekmer.no! (også rabatterte varer). Bruk rabattkode M7EMRac56. Tilbudet varer ut 31. mai.

 

Har du noen favoritt leker nå  i sommer?

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Har du en delvis handyman hjemme, eller om du er litt handy selv, hvorfor ikke lage ditt eget lekestativ. Vi var på Maxbo i dag, og der hadde de flere lekre lekestativ utstilt. Hvor vår 5-åring utbryter – “mamma – ta bilde av hele stativet, så kan pappa bygge ett….”.

Han har nok skjønt at pappa er litt over middels handy, men likevel, han har sine begrensninger. Men da vi gikk rundt der, så vi en vegg med flere løse tilbehør til lekestativ du kunne kjøpe løst. Og dyrt var det heller ikke. Denne platen er enkel å sette sammen, og klatretauet selges løst på Maxbo.

 

Nå har vel ikke alle muligheter til å sette opp et digert stativ, men kanskje du har et tre du kan henge denne i?

 

Eller hva med denne! Den skulle jeg helst hatt da jeg var mindre. Tante hadde et digert tre i en skråning på hytta. Der hang det et tau med en knute i, som vi pleide å slenge oss ut fra. Noen ganger nesten på helsa løs…. Morro var det. Men skikkelig stilig ville det vært med denne kroken!

 

Eller hva med disse klatreknottene som kan settes på en treplate. Lag din egen klatrevegg inne eller ute med enkle grep. Lurt å sikre under med et mykt underlag.

 

 

De har også sikringsutstyr til å henge både turnringer, apekatthusker og klatrestiger i. Så da er det bare kreativiteten som gjenstår. Det er jo vår og på tide å komme seg ut å fikse opp ute i hagen, så kanskje du ble litt inspirert til å sette igang nå?

Vi bygde et skip i hagen vår i fjor, du kan se bilder av dette her, og få mer inspirasjon!

Lykke til!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

« Eldre innlegg