Snakke med barna om rettssaken?


Sølvi {lappeteppefamilien} |


29. april 2012


| 1 Kommentar

Den store rettssaken etter 22. juli er godt igang, og aviser, tv og radio flommer over av grusomme beskrivelser. Vi får se bilder av gjerningsmannen, og har fått høre detaljer om dagen som skapte en nasjonal tragedie.

Vi voksne sluker informasjon og prøver å fatte realiteter bak det vi hører. Våre barn får med seg mange av de samme inntrykkene som oss, vi klarer ikke å skjerme barna fra det vi ser, leser og hører. Ifølge barneombud Reidar Hjermann er det viktig at vi voksne forstår at barna kan trenge å få vite hva som har skjedd –  akkurat som oss voksne. Vi kan ikke ignorere at de får med seg nyheter om rettssaken.

Til voksne som trenger gode råd, vil jeg anbefale at dere leser tipsene som barneombudet har laget om hvordan vi kan møte barna. Les mer her

Vennlig hilsen Lappeteppefamilien

Foto: Lisa Fanucchi/Morguefile.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , , ,

Kategori: En bedre hverdag

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ca.strømsnes sier:

    Jeg kjenner at jeg er glad for at min datter er såpass liten, 2 år, at hun verken vet om eller vil skjønne noe av det som foregår. Det føles godt.

    En dag vil hun få vite om at verken ikke bare er god og snill, men akkurat i dag og akkurat nå så er verden så liten at den nesten kun kan romme det gode og det verste som kan skje er at mamma ikke vil dele ut flere rosiner eller at tilmålt badetid er er over. Hun kjenner ikke til ondskap og jeg skulle ønske at jeg kunne leve i hennes verden, om så bare for en liten stund…

    My recent post Ordenspolitiet i den gode verden

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge