Arkiv for kategorien Inspirerende mamma

En av våre samarbeidspartnere er damene bak interiørbloggen AnnaJohanna.no. Nylig skrev de et utrolig hyggelig innlegg om oss, så da synes vi bare det er rett og rimelig at vi takker ved å skrive litt om de! 😉

AnnaJohanna.no drives av to søstre som ved et utrolig sammentreff faktisk heter Anna og Johanna! 😉 De er begge travle trebarnsmødre, men hadde en felles drøm om å starte interiørbutikk på nett.

Søt dukkeseng fra Smallstuff

Heldigvis har de samme interiørsmak, og er veldig enige i hva de skal ta inn i butikken. Produktene de selger er en blanding av landlige og fargerike saker som får deg i godt humør.

En av de tingene vi liker godt, er at de er opptatt av miljø. De bruker for eksempel emballasjen flere ganger, slik at man kan “risikere” å få varene tilsendt innpakket som noe helt annet enn det man har bestilt!

Oppslagstavle og røff skoletavle i natur

Som tips til andre som har lyst til å starte egen nettbutikk, sier de at det er viktig å ha en god forretningsplan, sette seg høye mål, ha tro på seg selv og våge å satse. Selv mener de å ha en stor styrke i å være to, da de egentlig er veldig forskjellige og derfor utfyller hverandre godt.

En fordel med å ha nettbutikk, er at man kan velge arbeidstiden selv – noe som forenkler familienes hverdag. Hver onsdag har de showroom og da er hele familien involvert. Barna hjelper til med å pakke ut og inn varer, og sende og rydde på plass.

Familien stiller også ellers opp når det gjelder it-hjelp, oppussing, matservering osv. En stort pluss for mødre som ønsker å lykkes med nettbutikkdriften. Lykke til videre Anna og Johanna!

Et vakkert dikt fra Diane Loomans, som minner oss om å ta vare på det som virkelig betyr noe her i livet.

If I had my child to raise all over again,

I’d build self-esteem first, and the house later.

I’d finger-paint more, and point the finger less.

I would do less correcting and more connecting.

I’d take my eyes off my watch, and watch with my eyes.

I’d take more hikes and fly more kites.

I’d stop playing serious, and seriously play.

I would run through more fields and gaze at more stars.

I’d do more hugging and less tugging.Foto: pocketwiley

.

Synes denne kortfilmen fra den amerikanse barnebokforfatteren Amy Krouse Rosenthal var litt søt!

Hva har dine barn lært deg? 😉

Hvis jeg kunne velge en egen sang for dette innlegget, måtte det være Eurythmics og Aretha Franklins “Sisters are doing it for themselves“! 😉

Da vi startet å blogge for noen år siden, måtte vi ofte ty til den mannlige delen av befolkningen for å få hjelp med diverse data problemstillinger. Ikke det at det ikke fantes flinke jente-nerder, de var bare ikke så synlige.


Foto: popkiss

Dette er heldigvis i forandring! Nå kommer det stadig flere jenter/damer som viser frem det de kan. En av de som har sett muligheter i det økende behovet for tjenester innen grafisk design blant bloggerne, er Siri Aae.

Hun står blant annet bak Foreldremanualens flotte header, og knappen/logoen vår (som du kan ha på bloggen din om du vil – se kode nede til høyre på bloggen!).

Siste oppdrag fra oss har vært å lage logoer til de nominerte i Mammablogg Awards, og vi er veldig fornøyde. Har du behov for en ny header til bloggen din, anbefaler vi Siri på det varmeste. Hun har fått frem det uttrykket vi har ønsket oss, og er svært rimelig i forhold til det proffe resultatet.

Se eksempler på andre headere hun har laget her!

I forbindelse med min sønns Halloween bursdag fikk vi denne fantastiske kaken av Mirjam som driver firmaet Kakemomsen. Det er en sjokoladekake med sjokoladesmørkrem, lokket er marsmellows-fondant og pynten er laget av marsipan.

Vi i Foreldremanualen elsker historier om småbarnsmødre som lager bedrift av hobbyen sin og Mirjam er en av de!

Hun har ingen utdannelse innen kakedekorering, men har hatt det som hobby i flere år. Man kan vel kanskje si at hun var arvelig belastet gjennom foreldrene som har drevet bakeri. Hun jobbet et år hos de som ansvarlig konditor, og det var slik interessen for kakepynting ble vekket.

Da hun var i fødselspermisjon med eldstemann i 2004, begynte hun å bake til venner og kjente og tok på seg oppdrag. Etter hvert ble det mer og mer jobb, og til slutt kom det til det punktet at hun måtte ta valget om å legge kakebakingen på hylla – eller satse fullt på bakingen!

Kakekjøkkenet ble innredet i kjelleren, og i mai 2009 var Kakemomsen en realitet!

Mirjam sier at hovedgrunnen til at hun vil jobbe hjemmefra på denne måten er at hun ønsker å være mer til stedet for datteren. Datteren skal begynne på skolen neste år, og da behøver hun ikke gå på SFO på grunn av at mamma jobber hjemmefra.

Samtidig er det selvsagt utrolig morsomt å kunne ha hobbyen sin som jobb – noe jeg må si at jeg misunner henne! 😉

Hun lager også andre kaker, slik som disse kuule Halloween muffinsene (følg bloggen hennes for å få med deg når hun kjører kampanjer!) I tillegg til at hun kjører kursing for de som vil lære kakedekor.

Kakemomsen er fremdeles i starfasen, og det blir spennende å se om Mirjam vil lykkes med de mål hun har satt seg!

Vi i Foreldremanualen kan iallefall anbefale kakene hennes på det aller sterkeste, og hvis du bor i Drammensområdet bør du absolutt vurdere henne neste gang du skal feire en liten eller stor anledning!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg