Storbyferie i London med barn


|


23. oktober 2012


| 1 Kommentar

Når kan man ta med barna på storbyferie?

Vi var veldig usikre, men valgte likevel å ta med vår 7-åring til London. På forhånd hadde vi pratet mye om hva som finnes i London og England, slik at han var mentalt forberedt. Og vi hadde justert våre egne forventninger etter hans. London er jo kjent for shopping, men vi innså at dette måtte nedprioriteres, hvis det skulle bli en bra tur for alle.

Hotell med sentral beliggenhet er viktig

Vi bodde på Kensington House Hotel. Et lite sjarmerende hotell, som hadde tre netter for prisen av to, samt at vi fikk suite med ekstra seng. (suiten var ikke stor), men hotellet lå i et rolig strøk, og det aller beste var at vi kunne nyte en rolig frokost sammen.

I tillegg lå hotellet i gangavstand til Kensington garden/ Hyde park. Velg hotell etter der dere kommer til å oppholde dere mest og gjerne i nærheten av buss og bane.

Fantastisk lekeplass for barn

I Hyde Park finner dere Dianas Memorial Playground. Her er det et lite eldorado for barn. Det sentrale er et digert piratskip, som ungene kan klatre høyt opp i masten på, om de tør….

Parken er bevoktet og ungene har ikke mulighet til å stikke av, så du kan fint slappe av mens de løper rundt. Enkel servering fra kiosken ved inngangen til parken.

Verdens største leketøysbutikk

Leketøysbutikken Hamleys i Regent Street var et selvsagt valg. Vi startet første dagen med turen hit. Da dette var en tur helt basert på barns premisser, var avtalen at han kunne tilbringe så mye eller liten tid her, som han selv ønsket.

Hamley´s er fantastisk, da det skjer noe i alle etasjer, og har du lyst til å prøve lekene, så oppfordrer de gjerne til det. Vi jobbet oss sakte gjennom alle etasjene og kom oss pent i mål.

Til tross for lang tid i hver etasje, klarte han å velge ut noen få ting som virkelig fanget interessen. Og en fornøyd gutt kunne dra på hotellet for å prøve ut de nye lekene sine. For som han sa, hva er vel vitsen med å bo på hotell om vi ikke skal bruke rommet :-)

Sea Life London Aquarium

Akvariet kan absolutt anbefales. Her får du haier veldig tett innpå deg, utrolig stilig å se når du suser rett over hodet ditt, eller under bena dine. Sjekk når det er foringstid for de ulike artene, du finner informasjon på akvariet sine sider her.

London Zoo, Madame Tussaud og London Naturhistoriske museum er også steder verdt å ta med barna på. Vi hadde disse på blokka, men rakk ikke å dra innom de. Det gjelder å avpasse dagene etter været og hva man har lyst til. Ikke tenk at du rekker alt, noe får bli til neste gang.

Hvis dere skal på flere av disse stedene, lønner det seg å kjøpe samlebilletter, og billetter på nett er også mye rimeligere enn hvis du handler i billettluken.

Bildet fra Disney – Lion King

Ta barna med på musikal!

En musikal hører selvsagt med på en London tur. Og det går helt fint å ta med ungene hit.

Vi valgt oss Lion King, mest fordi jeg har sett den i New York tidligere og visste at denne kunne sønnen vår like. Men det finnes mye mer å velge i. Mamma Mia, for de som liker ABBA musikk, eller Shrek, som i følge noen venner av oss var utrolig morsom.

Bestill billetter på forhånd. For Liond King, så anbefaler jeg billetter i “Circle”. Da sitter du litt opp i salen og har fin utsikt over scenen. Vi hadde plasser i “Stalls”. Vi så ok, men graderingen på stolene er lav, så de minste må sitte på fanget for å se godt nok.

Bruk kollektiv transport

Har dere sett siste “Biler” filmen? Den foregår i London, og her var det flere steder som dukket opp på ønskelisten over hva vi måtte se. Vi valgte ikke å ta sightseeing buss. Det blir mye køsitting i buss, noe som ofte blir kjedelig for de minste. I tillegg forstår de ikke språket og har sånn sett lite utbytte av turen.

Vi tok derfor banen til de stedene vi ønsket å se. Dagskort er et rimelig alternativ, evt ukeskort om dere er fire dager eller mer. Big Ben var et must. Det var ikke viktig å se inni, men det å få vært utenfor og ta et bilde, det var stort. Rett ved ligger London Eye (det store pariserhjulet) og akvariet.

Krigsskipet Belfast

Like ved London Bridge og Tower of London ligger det gamle krigsskipet Belfast. Det var stor stas å få lov å oppleve hele båten. Ved andre omvisninger i krigsskip, får du kun komme inn i enkelte deler av skipet – men her får du gå omtrent overalt.

For store og små gutter er dette helt supert. Ja hang med jeg også, interessant å se hvordan de hadde det :-) Men sist vi var her gikk damene på kafe, mens gutta gikk på skipet…..

Fikk kjøre de gamle røde bussene

Selv om vi ikke kjørte sightseeing buss, så kjørte vi selvsagt to-etasjers rød buss. Og vi var så heldige å få være med en av de gamle typene. De har rustet opp noen av de gamle røde bussene, og satt de inn på enkelte ruter. Denne gikk fra Tower of London og mot Picadilly Circus. Den lille bussturen var igrunn det vår 7-åring syns var langt nok. Det var stor stas å sitte helt første i andre etasjen, men helt ok når vi var fremme. Da hadde vi fått krysset av det på listen også.

Andre steder å besøke er Covent Garden, her har de markeder med mat, drikke og små butikker med utrolig mye rart. Sjarmerende for store og små. Anbefales å spise middag i nærheten her, den dagen dere evt drar på musical. Da teaterene ligger like i nærheten.

Det beste stedet for å se gardistene

Buckingham Palace var et av våre siste stopp. Vi tok turen her midt i et vaktskifte, du finner oppdatert informasjon om dette på nettet. Troppen kommer marsjerende inn fra venstre side, når du står med ansiktet mot slottet. Hvis dere deretter går mot St. James Subway station, så ser dere Gardemuseet og et lite tinnsoldat museum. Rett før museet ligger en plass der gardistene marsjerer til og fra ved vaktskiftet. Her fikk vi orkesterplass og fikk se soldatene på veldig nært hold. Det var stor stas.

I tillegg var det utrolig morsomt å kikke inne i det lille tinnsoldat museet/ butikken. Akkurat passe stort til at barna får en liten opplevelse og er godt fornøyd.

Det var litt fra våre opplevelser i London. Hva dere bør se, avhenger veldig av barnas interesser. Du finner mer informasjon om hva du kan ta med barna på i London her.

Husk gode sko, praktiske klær for både regn og sol! Vi hadde en allværsjakke og tynn fleece. Og en sekk med plass til jakken om det ble for varmt. Temperaturen kunne skifte fra kortermet til regnjakke i løpet av en dag. I tillegg var det praktisk å ha med vannflaske og noe å bite på i sekken.

Har du noen London-tips du har lyst til å dele?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
TwitterFacebook

Stikkord: , , , , , , , Reisebrev, Storbyferie med barn,

Kategori: England

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hobbyvimsa sier:

  Takk for gode tips:)

  Reise tips med barn er helt genialt,håper på mer

  her inne:)

  Ha en fortsatt fin uke!!

  Klem Berit:)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge