Sunn mat til barnehagefesten!

Mange barnehager kjører sunn linje når det skal feires bursdager, og det kan være vanskelig å komme på noe nytt og originalt! Anna Lisa har en genial løsning på dette problemet – grønnsakstroll! Trollet består blant annet av boller, agurker og gulrøtter! En smart metode for å få ungene begeistret over grønnsaker – og med god påvirkning av hverandre kan det jo hende at noen tørr å spise noe de ikke har prøvd før også! ;-)

Selv har jeg blant annet laget sunne muffins når vi har hatt med mat i barnebursdager, jeg liker veldig godt disse havre og eple muffinsene. Smaker like godt med litt mindre sukker også.

Har dere tips til andre sunne ting man kan ha med på bursdagsfeiring i barnehagen?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette Halvorsen

Karimette er “primus motor” og gründer av Foreldremanualen.no, og jobber frilans som journalist og tekstforfatter. Karimette er mamma til to gutter på 5 og 10 år, samt at hun har en bonusdatter på 14 år.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterestGoogle Plus

Stikkord: , , , ,

Kategori: Bursdagsmat, Sunn familie

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Evami sier:

  Dette var kult:) I barnehagen vår (Trondheim) så har vi ikke med noe når ungene har bursdag. Vi betaler kostpenger og den dagen barnet har bursdag så har barnet fått velge det hann/hun vil ha.En favoritt varmrett Ostesmørbrød,grønnsaksuppe,fiskekaker el lignende. Søtsaker får de ikke,men noen velger seg havrevafler eller fruktsalat med vanilje kesam. De gjør det på denne måten,sånn at det blir barnet og ikke maten som er i fokus på bursdagen! Og ungene er storfornøyde:)

 2. Ankestin sier:

  I barnehagen hvor mine to småroll går, lager de smoothies når det er bursdager. Bursdagsbarnet får velge hvilken smak det skal være, og så får de selvsagt være med å lage. Det er kjempepopulært!

 3. Monica@home sier:

  Hos oss kjører de ikke noe streng linje – til mammaen sin store irritasjon. Det er ikke så irriterende nå når de er på stor avdeling, men når de gikk på småbarnsavdeling og fikk servert saft, noe de aldri fikk hjemme – ja da ble jeg irritert.
  I alle fall – jentene fylte 2 år og skulle feire på småbarnsavdelingen (0-2 år). De ansatte spurte hvilken kake jeg kom til å ha med, og jeg svarte så hyggelig jeg kunne at jeg kom til å ta med fruktsalat og Kesam Vanilje. Det var ikke vanskelig å “lese” de ansatte i det hele tatt, og jeg gikk og grublet i flere dager på om jeg var for streng, men valgte å holde på mitt. Dagen kom, jeg sto opp tidlig og kuttet opp pærer, druer, melon, appelsin, grønne epler og bananer. Dette ble levert i STOR flott bolle sammen med 2 pakker Kesam Vanilje. Da jeg hentet jentene på ettermiddag var det et strålende personale som møtte meg. De kunne fortelle at ungene, ja alle sammen, hadde storkost seg og at de hadde spist opp alt – i motsetning til når det ble servert sjokoladekake og halvparten av kakestykke lå igjen på talerkene i masse smuler. Og det beste av alt, kunne de fortelle, var at ungene hadde vært rolige resten av ettermiddagen i barnehagen, og at det var så herlig å ikke ha sukkerhøye unger. Tenker de kom på andre tanker etter min servering, og nå prøver de å motivere til sunnere bursdagsfeiringer:)

 4. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Evami: En slik ordning skulle jeg ønske vi hadde i vår barnehage også! :-)

  Smoothies i barnehagen var også supersmart synes jeg! Ekstra gøy for ungene når de får være med å lage det selv, og det er jo så godt også!

  Monica: Godt å høre at det ble en suksess! Tror egentlig de fleste foreldre vil ha en litt sunnere linje når det gjelder barnebursdager i barnehagen. Det er jo så mange bursdager i løpet av året og da kan det bli litt vel mye søtt!

 5. Marina sier:

  Sikken dejlig trold. Den vil jeg lade inspirerer mig ved lejlighed. Mine børn går i en lille skole og en lille børnehave og der er ikke mange fødselsdage derfor synes jeg ikke at det er et problem at de på de dage får hjemmebage kager. Det er meget være på de skoler hvor man er mange i klassen og der deles slik ud hver gang.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge