Suverene julekalendertips!

Jeg har kikket litt rundt omkring i bloggverdenen og ellers på nettet etter inspirasjon til hjemmelagde julekalendere.

På bloggen min, ReVinyl, har jeg akkurat hatt et innlegg om aktivitetskalender. Da fikk jeg mange gode tips i kommentarfeltet fra andre bloggere som jeg vil dele med dere. Alle bildene jeg har brukt, med unntak av det første her som er av undertegnede og husbonden, har jeg hentet fra fjorårets juleutfordring inne hos Norske Interiør Bloggere.

ReVinyl, ansiktsmaling av mamma og pappa

Ida skriver: “Jeg har ei jente som blir 2 år i desember. Jeg skal lage 24 pakker

og legge 1 i ei skål som hun ska få hver dag. Det kan være en liten hårspenne, en hårstrikk, rosinpakke osv.”

Foto: Det gode i livet

Sissel skriver:  “Lillegutt på 2 år får julekalender for første gang i år. Han får alt fra rosinesker, til aktiviteter, til småbiler og legoklosser, og en del hekla lekemat”

Foto: Ramme Alvor

Eli skriver: “Me har hatt litt kombinasjon av aktivietskalender og julekalender. Som tradisjon ser me Alene Hjemme 1. desember og Alene Hjemme II 2. desember, då er det filmkveld med popcorn og julebrus uansett kva dag det er. Så har me hatt bowling, kino, pepperkakebaking, pepperkakepynting osv.”

Foto: Beatas verden

Inger skriver: “Her er det 24 pakker til mormorungen… Sånn er det bare. I fjor kjøpte jeg bl.a. en legoeske og pakka inn en og en del. I tillegg ble det noe småtteri. Mine barn på 39, 36 og 22 får flax-kalender. Tradisjon.”

Foto: Sheneligans

Elin skriver: ” I fjor når han var to laget vi nisselandsby. Hus ble satt opp til han våknet 1.des og så valgte han en nissefigur fra en eske hver morgen som han satte på landsbyen. Koselig, og fint ble det også.”

Foto: Sukkertøy for øyet

Kari Anne skriver: “Vi har en familie i Indonesia med to små gutter som vi hjelper finansielt. Kalenderen i år blir da en settekasse med 24 rom hvor hvert rom består av et bilde av en av de små guttene og så en liten tekst om dem, f. eks “D sin favorittlek å danse” eller “R sin bursdag er 23.desember”. Så har jeg en sparebøsse hvor 3-åringen får legge penger til guttene og en sparebøsse til seg selv og til lillesøster. Sparebøsse er veldig pop for tiden så derfor tar jeg det med.”

Flere tips:

  • Del opp puslespillbiter og pakk inn
  • Skriv ned/tegn tittelen på 24 sanger og pakk inn
  • Et lite dyr hver dag og bondegård på julaften
  • Fotballkort
  • Duploklosser
  • Les et kapittel hver dag av Julemysteriet av Jostein Gaarder
  • Sing Sang kort
  • Fargeblyanter
  • 24 bilder på veggen bakfrem med tall på baksiden. Bilder av opplevelser i løpet av året.
  • Et eventyr for hver dag

Her kan du også se bilder av hjemmelagde adventskalendere som Foreldremanualen har vist tidligere. Tisp oss veldig gjerne du også om ideer til julekalendere.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på FacebookLegg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge