Arkiv for kategorien Store skolebarn / tenåringer

Ved første øyekast virker SwimFin bare som et kult haifinnelignende flytehjelpemiddel for barn, men den har skjulte egenskaper!

SwimFin er et flyteredskap som gir akkurat så stor flyteevne som svømmeren behøver, samtidig som den gir svømmeren full bevegelsesfrihet. Les mer om svømmefinnen her.

En fordel med svømmefinnen er at den bæres på ryggen, noe som gjør at den ikke hindrer barnet i å bevege seg naturlig i vannet.

SwimFin er en ny svensk oppfinnelse som foreløpig ikke finnes i norske butikker, men kan kjøpes hos bla Get Nordic. SwimFin følger internasjonale sikkerhetsforskrifter og passer for barn fra tre års alder (også voksne).

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

For å finne forslag til hva vi skal gjøre når 8 åringen inviterer vennenne sine på juleverksted, har jeg surfet rundt i bloggverdenen. Det som er viktige premisser for meg når jeg leter etter ideer er at jentene kan gjøre mest mulig av utførelsen selv, at ting går nogenlunde fort og at sluttproduktet ser nogenlunde pent ut. Regner med at dorullnisser er ut for 8 åringen, så jeg har sett etter mer “voksne” prosjekter.

Litt vanskelig alder dette synes jeg. Ikke er de småjenter og ikke er de store. Samtidig så var jeg mindre på den alderen enn de er nå. Hvis du skjønner hva jeg mener? Hehe…nå ble det visst en liten digresjon her.

Sandkakepynt fra Fargefest

Strikkede julekuler og Juletrær fra Loppelilla

Stjerne av drivved/greiner fra Draumesidene

Gaveboks av skoeske fra Nyvold Design

Hjerte og stjerne av perler og ståltråd fra Innerst i veien

Tapet på gamle blikkbokser fra Hildemiho

Sirkelpynt til treet eller vinduet fra lille hottentott

Papirstjerne fra Craft & Creativity

Fine ord på stearinlys fra tistel & tue

Kikk også innom bloggen LidenSkapelse for mange flere tips. Det er en blogg som deler SDS (skap det selv) tips.

Må bare høre med sjefen på 8 først da, før vi velger ut prosjekter. Det er viktig at dette blir lystbetont og morro, og siden dette ikke er mitt juleverksted med mine venner stiller jeg bare med forslagene og så får hun velge. Hun har vell gjerne endel egne forslag også kjenner jeg henne rett, og mulig vi ender med å vrake alle mine.

Mange ting her som kan pynte opp hjemme, eller som ungene kan gi bort i julegave. Så skulle jeg ha valgt, så hadde det helt klart blitt noen av disse prosjektene. Eller jeg kan jo forresten ha mitt eget juleverksted 😉

Hvem bestemmer prosjektene på juleverksted hjemme hos dere, og fikk du noen favoritter blandt disse?

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Jo eldre ungene blir, desto vanskeligere er det å finne på hva man skal kjøpe! Her er 7 julegavetips fra oss!

 

1. Hårbørste med strikkoppbevaring!

 

Denne hårbørsten er formet som en blomst med blomsterpotte. “Blomsterpotten” kan åpnes og fungerer som oppbevaringsrom for hårstrikker og andre småting – supersmart!

Hårbørsten Tangle Teezer er løsningen for hårsåre mennesker! Dette er en børste som enkelt og smertefritt grer ut flokene.

Mens vanlige børster kan skade håret vil Tangle Teezer med sine mange fleksible tenner løsne flokene og rette ut håret uten at håret skades. Den kan brukes på både vått og tørt hår, av voksne og barn og har tusenvis av fans over hele verden.

(vi testet denne børsten for litt siden – og vår erfaring er denne faktisk holder det den lover).

 

2. Nydelige plakater

Sukkerdryss designer navneplakater, alfabetbilder, scrapbookingsider, kort osv.

Disse bildene har et litt mer voksent uttrykk som passer kjempegodt på jenterommet!

3. Led-skolisser

Jeg ser for meg at skolisser som lyser i mørket på ordentlig (og ikke bare er ekstremt glorete i fargen) nok hadde stått øverst på ønskelista mi på åttitallet! 😉

Lissene lyser ved hjelp av led-lamper, og vil garantert bli en hit på fjortisens klassefest! Kan kjøpes hos Coolstuff.

4. LP fat og klokke

Hvilket forhold har egentlig dagens ungdom til LP’er? Mest sannsynlig har de sett at det er noe man kan lage skåler og klokker av… 😉

Uansett, disse produktene fra ReVinyl er så kule at de fortjener en plass på ungdomsrommet – eventuelt gutterommet til bestefar! 😉

5. Unike lamper

Disse fine lampene fra Åpent Hus er en artig kombinasjon av moderne lampefoter og retro lampeskjermer. Prikken over i’en er de fine rosa blomstene i ull og sommerfuglene i tykt papir.

Passer også godt til voksne med leken smak! 🙂

6. Labyrint ball

Addict-A-Ball heter denne dingsen, og den er virkelig avhengighetsskapende!

En liten sølvkule skal føres gjennom de forskjellige banene, og man må vri ballen 360 grader for å få det til. Dette er en dille som kan ramme hele familien! 😉

Kan kjøpes hos Coolstuff.

7. Hodetelefonlue

Å ha på seg hodetelefoner og lue samtidig kan være et problem for enkelte, og da kan kanskje denne hodetelefon-luen fra Tooks være løsningen?

Luen har innebygd hodetelefoner som kan kobles til Mp3 spillere, og er i polyester og fleece.

Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Lyst til å kjøpe en fin gave til skolebarnet, men sliter å finne på noe? Her kommer 7 gavetips fra oss!

1. Cocoon sittesekk!

Alle barn elsker sittesekker, og det skader vel ikke å kjøpe en som mor i huset også synes er lekker å se på? 😉

Sekkene fra Cocoon er laget i myk kordfløyel og har fine retro/nostalgiske applikasjoner. Et stort pluss at man enkelt kan ta av trekket og vaske det i maskinen!

I tillegg har sittesekken et håndtak på toppen, som gjør det lett for barna å ta den med seg hvor de vil. Passer best for de minste opp til 8 år.

 

2. Tøff strikkegenser med albuelapper!

Benytt julen til å kjøpe et varmt plagg til barnet! Denne kjempestilige strikkegenseren til gutter, kommer fra spanske Mayoral. Genseren har hette, skinnlapper på albuene og duffelcoat-knapp i halsen.

Den er laget i deilig bomullsmiks og har teddyfleece i hetten. Dette er en ordentlig god og varm genser! Kjøp den hos vår annonsør Kidstyle!

 

3. K’nex berg og dalbane!

 

Dette er råkult!

K’nex er et byggesett som utfordrer ungenes tekniske ferdigheter. Dette settet inneholder to biler og heis, og alt du trenger for å lage looper og spiraler.

Man kan etterhvert kjøpe flere sett og bygge de sammen. På nettet kan man finne mye inspirasjon fra andre K’nex-frelste, som har lagt ut foto av sine imponerende konstruksjoner. Ta bare en titt på denne:

Foto: Brickfish

 

4. Alien-pysjamas!

 

Pysjamas er en veldig fin julegave, og særlig hvis det har et tøft trykk! 😉

Denne deilige pysjamasen med romvesen-trykk er av merket Sanetta og er laget i 100% økologisk bomull.

Sanetta er en Tysk produsent som lager klær i veldig god kvalitet til rimelige priser. Mange av plaggene er laget i økologisk bomull. Ta en titt på utvalget hos vår annonsør Stiligebarn.

 

5. Alfabet og tall poster!

Alle pedagogisk riktige barnerom bør ha en fin alfabet- eller tall-plakat!   😉

Disse fine plakatene er laget av Alfabetika og finnes i flere forskjellige farger. Alfabetika donerer 5% av salgssummen fra alle salg til UNICEF. Gaven blir dermed til en glede både til et barn du er glad i, og til et barn du ikke kjenner.

 

6. Storebror-genser!

Kjenner du en som ble storebror i år, eller en som bare er helt sjef? 😉

Disse fine genserene med forskjellige trykk (finnes også med teksten “Lillebror”) kommer fra det norske merket Memini. Genserene er i 100 % bomull, de har synlige sømmer og knepping på skulderen.

Dette er en myk pakke som storebror vil elske!

 

7. Lag det selv sett!

Playbox har mange fine og rimelige gjør-det-selv-sett som passer for barn fra tre år og opp. Ungene kan for eksempel lage sine egne gaveposer eller designe klær til papirdukkene.

 

Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Test av barneutstyr: Sammenleggbar drikkeflaske!

Vi fikk en hyggelig henvendelse fra nettbutikken Push-it, som selger treningsprodukter. De ønsket at vi skulle teste en “water-bag”.

Dette er en type vannflaske som ser ut som en pose, men den kan stå oppreist når den er fylt med vann. Den har carabinkrok i siden, slik at man kan feste drikkeflasken i buksen, sekken osv.

Det smarteste med drikkeflasken er at den tar utrolig liten plass når den ikke er i bruk, fordi man kan rulle den sammen og feste den i carabinkroken. I tillegg kan den vaskes i vaskemaskin og tåler frost.

Ulempen må være at den rett og slett er veldig liten, dvs at den rommer ca en halv liter vann. Noe som kanskje er greit for barn, men alt for lite for en voksen under intensiv trening.

Jeg har ikke testet flasken lenge nok til å kunne si noe om holdbarheten, og hvor lang tid det vil ta før drikketuten begynner å lekke. Den virker veldig “Made in China”, noe den forøvrig også er. 😉

Men dette er kjempebillige flasker (akkurat nå får du 3 stk for kr 100,-) så da kan man vel heller ikke forvente at den skal vare i all evighet.

Push-it foreslår at man kan gi bort slike flasker i adventskalenderen, og det er kanskje et godt tips? De finnes i flere forskjellige farger og mønstre, som ungene vil like godt.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Anmeldelse: Drageløperen som tegneserie!

Boken Drageløperen av Khaled Hosseini har kommet ut som en tegnet roman. Siden dette appellerer til unge kan barn helt ned i 12-årsalderen nå lese den internasjonale bestselgeren. Drageløperen er en historie om vennskap, tap og smertefull forsoning.

Boken handler om tolv år gamle Amir og hans beste venn Hassan som er tjenersønn. Amir øsnker å vinne den store drageturneringen. Men på turneringsdagen skjer det noe forferdelig som skaper avstand mellom guttene. Under den sovjetiske invasjonen flykter Amir og faren til USA, og først mange år senere reiser Amir tilbake til Afghanistan. Får han sjansen til å gjøre opp for seg?

Jeg hadde ikke lest romanen fra før og gledet meg til å lese den tegnede versjonen. Siden det er lite tekst er denne boken lettlest, men jeg anbefaler å bruke litt tid på bildene. Ikke alt blir fortalt i ord og bildene illustrerer mye av handlingen. Drageløperen er en moden historie og med bilder blir den kanskje enda sterkere. Foreldre må derfor vurdere selv når boken er passende for sitt barn.

Min sønn Sander på snart 14 år leste også boken siden han er i målgruppen. Han synes det var en veldig bra bok og en sterk historie. Sander har ofte mye lekser og får ikke tid til å lese tunge bøker, derfor synes han  dette var en fin måte å lese en roman på.

På Schibsted sine nettsider kan du lese et utdrag fra boken.

 

 

Janicke {en sunn familie}

Janicke er 36 år og mamma til en gutt på 13 år og en jente på 8 år. Hun er bosatt med mann og barn på Tjøme. Janicke er utdannet markedsøkonom og er for tiden hjemmeværende. Hun er lidenskapelig opptatt av mat, kosthold, reiser, bøker og blogging.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Tone med bloggen DesignHund har julekalenderne til ungene klare. Tenk deg den deilige spenningen ved å vente og se på disse vakre kalenderne!

Jeg synes hun har gjenbrukt denne rammen på en utrolig flott måte. Hun har fjernet bilde og bakdel, malt rammen, hengt opp tråder til gavene og festet de med klyper.

Jeg liker også veldig godt måten hun har pakket inn gavene på. Hun varierer innpakningen på en kreativ måte  men alikevel henger det hele flott sammen.På disse pakkene har hun brukt gamle aviser og skrevet på tallene med bokstaver.

Veldig  smart å bruke en settekasse som adventskalender. En slik kan du helt sikkert finne på en bruktbutikk og male i den fargen du ønsker. Hvis du har små gaver som passer inn, vel og merke 😉

Fine detaljer som bånd, to forskjellige papir på samme gave og knapper – alt som skal til for å gi pakkene det lille ekstra!

Jeg spurte Tone om tips til hva man kan gi barna når de begynner å bli litt større.

Til datteren på 14 år har hun pakket inn hårstrikker, spenner, maskara, lipgloss, julesjokolade, pastiller, tyggis, viskelær, blyantspisser, forsjellige skolesaker, truser,  sokker og mykt penal.

Til sønnen på 11 har hun pakket inn x-boks kontroll, kuletyggis, sjokoladenisser, viskelær, penner, refleks med hodeskallemotiv, kjærlighet og sælbuvotter.

Tips oss gjerne om dine kalendergaver til litt eldre barn! 🙂

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

Forskerfabrikken er en forening med et ideelt formål; å tilby barn og unge fritidskurs om forskning.

Forskerfabrikken har laget en spennende julekalender for nysgjerrigperer og lærevillige barn og unge. Kalenderen finnes i to varianter, 24 eller 12 luker. Forskerfabrikken sier dette om kalenderen:

Årets julekalender inneholder spennende gaver og ekte laboratorieutstyr for nysgjerrigperer i alle aldre! Alle pakkene er nøye utvalgt og ferdig innpakket på vår lille “fabrikk”. Alt du trenger til en morsom og lærerik førjulstid. Produktene er nye fra i fjor.

Dette er en kalender av høy kvalitet som ikke ligner noe du har sett før!

Kalenderen inneholder blant annet petriskåler, pipetter, kunstig snø, smart slim, vernebriller for barn, reagensrørstativ m/rør, erlenmeyerkolbe, rakettballonger, voksende juleklut, krystallsnømann og oppskrift på 6 eksperimenter man kan gjøre hjemme med enkelt utstyr.

Alle pakkene er merket med dag, og inneholder en beskrivelse av produktet og hva det kan brukes til.

Kalenderene kan kjøpes i Forskerfabrikkens egen butikk . I butikken finnes det også mange gode julegavetips.

 

{}

er mamma til tre store og en liten, og bor med familien i et 50-tallshus i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann. Hun er opptatt av interiør, mat – med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

Mine innleggMitt nettsted

Vi har tidligere skrevet om disse smarte thermo-matboksene som gjør det mulig å sende med varme lunsjer til ungene.

Nå har vi kommet over noen matbokser som gjør det motsatte – nemlig holder maten frisk og kald lenge.

Frozzypack Matbokser fra Coolstuff har et kjøleelement i lokket som legges i fryseren. Ved å la det ligge der i ti timer, vil maten holdes kjølig i  minst 7 timer.

Veldig smart for barn som har med seg feks yoghurt eller salater på skolen.

Frozzypack matboksen finnes selvsagt i mange fine farger.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Plic, Ploc Wiz for iPad og iPhone, lar barn i alle aldre lage lekre illustrasjoner.

Spillet inneholder ti bakgrunner som kan endres og bygges på, som om en leker med klistremerker, og alle ti har forskjellig formspråk.

Med litt fantasi blir det fort dyr, portretter, landskap og annet morro. -Som lett kan sendes videre på email; for eksempel til en stolt bestemor?

Stille morro for hele familien!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »