Sy uten maskin: Kjole av ullfilt


|


3. august 2010


| 4 Kommentarer

Selv om vi forurenser aldri så mye, greier vi vel ikke lage sommer til slutten av oktober. En kald høst kan likevel føles litt varmere med en fin kjole av ullfilt.

Denne kan man sy for hånd med nål og tråd. Det fine med ullfilt er at det ikke rakner så lett. Pass likevel på at stingene ikke kommer helt ut mot kanten, fordi stoffet ikke er så sterkt der.

Du trenger:

 • Ullfilt, fås kjøpt på Panduro, Stoff og stil, og de fleste andre stoffbutikker). Til størrelse 1-2 år går det med litt over en halv meter.
 • Tråd eller garn (jeg brukte Gjestal babyull som selges på Spar Kjøp)
 • Nål og saks
 • Knapper er valgfritt. I stedet for knapper kan man sy sammen skulderstroppene.

1. Klipp en framdel og en bakdel. Det kan være lurt å tegne mønster av en kjole du har liggende. Om du ønsker en størrelse større legger du til litt rundt kantene. Det er viktig å beregne litt ekstra til søm i sidene.

2. Legg sidekantene over hverandre slik at det blir 1,5 cm bredt der hvor stoffet er dobbelt (som vist øverst i hjørnet). Legg framdelen over bakdelen.

3. Sy kanten helt opp til armhullet og fest tråden. Gjør det samme på andre siden.

4. I stedet for å sy sammen skulderstroppene kan du sy fast knapper som holder dem sammen. Enkelt og greit.

5. Sy eventuelt på pynt. Jeg satt på en lomme foran. Her kan du bruke fantasien og sy på den pynten som du liker. Hva med en blomt? Eller bokstaven til kjolens eier?

Plutselig har du en hjemmelaget kjole til lillejenta. Skulle hatt en modell for å vise kjolen på, men sønnen min fikk slippe unna denne gangen :-) . Lykke til!

……………………………………………………………………………………………………….

Marit skriver bloggen Midtbo sy og er gjesteblogger for Foreldremanualen.no nå i sommer.

Hun er 27 år og er veldig glad i alt av håndarbeid. Hun er lærer og mamma, og synes som oss at barn er kjempegøy!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Marit {Marmelade}

Marit er 28 år og en kreativ sjel. Hun er lærer, men bruker for tiden dagene på å være mamma og lage barneklær og tilbehør. Hun synes som oss at barn er kjempegøy! Hvis du har lyst til å lære mer om redesign og hvordan du enkelt kan lage plagg til de små, bør du sjekke ut Marits gjesteinnlegg.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , Midtbo sy

Kategori: Barneklær, Hobby / DIY

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anonymous sier:

  så utrolig fin den ble!!! trenger man ikke å sy sammen kantene oppe og nede? rakner den ikke?. Hvordan blir den tredd på hvis det ikke er åpning oppe i skulder stroppene?? den ble kjempefin:):):)
  Hilsen Elisabeth

 2. Midtbo sier:

  Hei Elisabeth! Ullfilt rakner ikke selv kantene ikke legges opp. Det minner om slik filt som brukes til å lage julepynt og lignende bare at det er mye mykere og tøyelig. Bare pass på å ikke sett sømmene for langt ute i kantene. Siden det er tøyelig og ganske stor halsåpning går det helt fint å ta på kjolen uten at det går an å åpne knappene. Gøy at du likte kjolen! Marit

 3. mimmi-leone sier:

  Så flott kjole, flink du er!

  Hilsen Mimmi-Leone

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge