Ta med ungene på joggeturen


|


8. september 2015


| 0 Kommentarer

IMG_3522

Ta ungene med

I en travel hverdag leter jeg ofte etter gode løsninger på hvordan jeg kan få tatt meg en løpetur. Ofte blir det etter at ungene har lagt seg og jeg har blitt glad i å løpe på kvelden. Et annet alternativ er å ta ungene med på turen.

Gjennom hele våren var lillesnupp med på tur, både på min vanlige kortrunde, men også de gangene jeg og min nabo, som også har en jente på samme alder, løp intervaller på Lambertseter Stadion.

Vi pleide å parkere ungene på skyggesiden av banen mens vi løp. Etter at permisjonen var over er ikke dette like lett lenger. Men i dag fikk jeg låne joggevogna til naboen og kunne ta med storebror på en tur. Det ble den vanlige kortrunden min, for jeg var litt usikker på hvor tungt det ville bli å løpe langt med ham.

LES OGSÅ: 5 smarte mammatips

Test av joggevogn

Joggevogna, en Britax B.O.B, er en trehjuling med store hjul og god plass for barna. Barnet kan både sitte og ligge, og spennes fast med sele. Storebror er tre år og trenger egentlig ikke spennes fast, men det er greit når man skal opp og ned av fortauskanter og liknende, at ungen ikke faller ut.

Turen ble herlig. Han koste seg og satt godt i vogna, og jeg syns den var lett og god å løpe med. Jeg er vant til å løpe med vår Mountain Buggy Urban Jungle, og dette var en helt annen opplevelse.

Jeg trodde det skulle føles veldig tungt med rundt 30kg ekstra å dytte på. Litt sliten ble jeg i armene, men det er en tilvenningssak. Som det i det hele tatt er å løpe med vogn.

LES OGSÅ: Erfaring fra fjelltur med baby på magen

IMG_3510

Lett å manøvrere

Jeg liker godt at hjulet foran er svingbart. Det gjør den lett å manøvrere med en hånd. Vogna rullet fint, er stabil og føltes såpass lett å dytte at jeg holdt min vanlige fart, med unntak av oppover  de lengste bakkene. Vogna jeg testet har ikke håndbrems og i nedoverbakkene hadde det vært et fint ekstrautstyr å ha.

Denne vogna er egentlig ikke beregnet for unger over 17kg. Min gutt er 17,5. Det gjorde at hjulene på vognen “slurret” endel når jeg løp opp fortauskanter og over hull og sprekker i veien. Med slurring mener jeg at hjulene spant rundt i utakt. Det var lett å løfte litt på vogna og komme inn i flyten igjen, men det var ganske irriterende. Derfor er dette helt klart en vogn for de minste passasjerene. Allikevel hadde vogna god stødemping og storebror var veldig fornøyd med turen.

 

For løpetips sjekk gjerne bloggen min World Of a Runner.

Stikkord: , , , , , , , ,

Kategori: Aktiv familie, Utstyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge