Test av Compleat matbokser


|


13. oktober 2012

 

Test av tre bestselgere

Vi fikk for en måned siden mulighet til å teste tre av de bestselgende matbokser fra enklere liv.

Vi fikk først testet en “Foodbag” som skal være en erstatning for den tidligere matpapirposen. Den er laget av silikon slik at du enkelt kan rulle den sammen etter bruk og kan vaskes i oppvaskmaskin.

I tillegg er den fullstendig BPA-fri. Et praktisk alternativ til den store og klumpete matboksen! Mål: 4 cm i diameter (sammenrullet).

Fornøyd minstemann

Nå har vi aldri brukt matpapirpose, men denne lille saken er ganske lur. Den tar liten plass, og så lenge du ikke skal ha en stor matpakke så er kanskje denne verd å prøve. Hos oss er det minstegutten som bruker denne i barnehagen, og han er godt fornøyd.

 

Markedets tynneste matboks

Den andre matposen vi testet var en “foodbook”. er markedets tynneste matboks! Den passer perfekt i bagen ved siden av din PC eller Mac.

Den har utrolig nok plass til fire brødskiver, slik at du kan holde deg mett gjennom en lang arbeidsdag. Foodbook er BPA-fri og tåler maskinvask utmerket. Mål: 26,5 x 14 x 2,5 cm.

Denne matposen rommer faktisk en del, og jeg og skolejenten vår deler på å bruke denne. Den er like lur i laptop-baggen som i skolesekken. Den passer fint mellom skolebøkerne, uten at den er klumpete. Så denne liker vi veldig godt.

 

Matboks som holder barna frisk

Den siste matboksen vi fikk teste var matboksen “Clean” – matboksen som skal holde barna friske.

Målet er altså å få barna til å vaske hendene sine på skolen siden skitne hender fører til syke barn. Matboksens lokk er utstyrt med en antibac-serviett som skal brukes før maten kan spises. Du kan enkelt feste nye servietter når det trengs. I tillegg kan du skrive dagens hilsen på tavlen under topplokket.
Clean er laget av materialer som er fullstendig frie for BPA og tåler maskinvask utmerket. Mål: 23 x 14 x 4,5 cm.

 

Vi har fått testet denne boksen en liten periode, slik den skal testes – med antibac og det hele. Ideen er fin, og hvis det gjennomføres så er jo det fint og bra. Men jeg tror ikke at vi kommer til å huske på å fylle antibac på hver dag. Men i perioder der det “går” mye sykdom på skolen så vil vi ha muligheten til det.

Vi kommer nok heller til å skrive små søte beskjeder til jenten vår, og i morgen henger det en lapp hvor vi ønsker henne en fin dag på skolen. Veldig koselig ! Boksen rommer 2-3 brødskiver som egentlig er perfekt mengde, og den er lett å holde ren. En god matboks.

I disse designmatbokser-tider så føler jeg for å kommentere at matboksene våre sjeldne ser slik ut til vanlig. Men det ville være litt kjipt å ta bilder av tørr brunost og svære gulerøtter. Designmatboker er rett og slett ikke prioritert her i huset, selv om vi liker ideen !

 

Flere matbokstips:

Stikkord: , , , , , ,

Kategori: Mat for familien, Snacks / matpakketips, Sunn familie

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Irene sier:

  Har ledd litt av foodbook jeg, men skjønner jo nå at den ikke er så dum alikevell.

  My recent post Halloween inspirasjon #1 enkle kaker

 2. elisabethinnerstiveien sier:

  Jeg har titta litt på den foodbagen, men lurt på om ikke maten blir knust nedi der..?

 3. Siri sier:

  Den foodbagen var kjempekul. Nesten så man skulle ønske vi ikke hadde kantine på jobb. Jeg tror nemlig den er mye kulere for mammaer enn barn – i hvert fall en gutt i 2.klasse….

  My recent post Barn og mat. Siri er forbanna!

 4. Jeanette sier:

  fine matbokser,men snur unga matboksen opp/ned så blander alt seg sammen (æsj) jeg savner matbokser med skillevegger ?