Test : Kurio – nettbrett for barn

Vi har testet Kurio, som er det første barnevennlige nettbrettet på det norske markedet. Brettet har en 7 tommers multiberøringsskjerm, og et grønt gummitrekk som beskytter og gjør det lettere for barna å gripe.

Kurio er Android-basert og kommer med en rekke fullversjoner av kjente spill (Angry Birds, Where’s my Water, Fruit Ninja m.fl.), samt noen e-bøker på engelsk. Det er derimot ikke noe problem å laste ned flere applikasjoner fra butikken eller fra pc’n din.

Brettet har flere forskjellige innganger, bla USB og HDMI (sistnevnte gjør det mulig å koble til til tv hvis du feks vil se filmer, foto osv). Du kan også sette inn et Micro SD kort (som koster fra en hundrelapp og oppover) for å øke lagringskapasiteten, og enkelt overføre data til og fra PC’n.

 

Gir foreldre full kontroll

I foreldrepanelet gir du hvert barn i familien sin egen profil med tilpasninger (du kan registrere opp til 8 profiler). Her kan du bestemme hvor stor tilgang hvert enkelt barn skal ha til internett, hvor mange minutter de har lov til å bruke nettbrettet per dag, hvor lenge hver økt kan være, hvor lang pause det må være mellom hver økt og i hvilke tidsrom de har lov til å bruke brettet.

Eksempel: Vår jente på 13 år fikk litt friere tilgang til internett enn sin fem år yngre bror, samt at hun får lov til å bruke det helt frem til kl 21:00 på kvelden.

Sønnen vår på 8 år fikk like mye brukstid som storesøster, men får ikke bruke den etter kl 20:00 og har mindre nett-tilgang.

Mens minstemann på fire år fikk mindre brukstid enn de to andre, han har ingen tilgang til internett, og vi kunne luke ut de spillene og programmene vi synes ikke passer for ham. Helt genialt!

 

Godt hjelpemiddel for å regulere spilletid

Når et barn har brukt opp sin tillatte spilletid (som er registrert på hans profil), får han ikke spille mer den dagen.

Sånn rent barnepsykologisk vil jeg gi nettbrettet et pluss for at det kommer opp en advarsel på skjermen fem minutter før spilletiden utgår. Mine barn responderer svært dårlig på at ting “plutselig” tar slutt (tiden blir ikke-eksisterende når de er oppslukte av spill, og tretti minutter føles som fem), så vi pleier alltid å forberede de før vi tar fra de spill. Nå gjør dette nettbrettet jobben for meg. Kjekt!

Men jeg skulle ønske at det kommer opp hvor lenge det er igjen av den pålagte pausetiden mellom øktene. Barna våre ble sittende å prøve og prøve helt til den åpnet seg igjen. Ikke helt slik vi hadde tenkt oss det.. ;-)

Det er forøvrig veldig enkelt å bytte mellom de forskjellige profilene, dersom ungene ønsker å spille hver sin gang uten å bruke av hverandres brukstid. I foreldrepanelet kan hvert barn legge til en kode på sin profil, for å forhindre at andre bruker av deres dyrebare brett-tid.

Et brett som hele familien kan bruke

Om du som voksen har lyst til å bruke brettet, men ikke digger det barnslige utseendet, kan du skru av Kurio-grensesnittet og bruke det som et vanlig Android 4 brett.

Dersom alle barna i familien er inneforstått med at de har en viss brukstid hver, og ikke har behov for å bruke brettet samtidig (lettere sagt enn gjort kanskje?) – så er ett nettbrett nok til en hel familie. Og er i så måte et veldig godt alternativ til DS og PSP.

 

Mye for pengene

For erfarne nettbrettbrukere, vil kanskje ikke dette brettet innfri helt forventningene. Skjermen på 7 tommer er noe mindre enn feks iPad, men produsentene av Kurio opplyser at et 10 tommers brett er under utvikling. Enkelte applikasjoner laster også noe treigt.

Avspilling av HD film er veldig bra, bildet er skarpt og flytende. Vi skulle kanskje ønsket oss noe bedre oppløsning på kamera, men til en veiledene pris på kr 1599,- må vi si at man allikevel får mye for pengene.

Kurio kan kjøpes hos Jollyroom.no (sponset link), Teknikmagasinet, Siba, Eurotoys og NetOnNet.

 

Fakta om Kurio:

 • 7 tommers touch-skjerm
 • Oppløsning: 800 x 400 pixler
 • Bruker Android 4.0.3. Støtter Flash 11.
 • WiFi
 • 4 GB Lagringsminne
 • 1 GB DDR3 RAM
 • For- og bakside kamera (Baksidekamera med 2.1 Megapixler)
 • HD Videoavspiller
 • Musikkspiller
 • Skriveprogram

Les mer om spesifikasjonene inne hos Kurio World.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , Kurio, Nettbrett,

Kategori: Leker

Kommentarer (72)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. JunePune.com sier:

  Høres jo helt super ut :) Aberet er at jeg virkelig IKKE liker Androidsystemet :/

  • Karimette sier:

   Personlig liker jeg også apple bedre, men det er nok smak og behag.. :-)

   • Fred sier:

    Hvordan kan noen like Apple, med sin politikk om overvåking av brukere? Mine barn kommer aldri til å få et Apple produkt.

    • Egil sier:

     Så jeg blir overvåket nå ja? Hvordan da mener du?

     • Carl sier:

      http://www.news.com.au/technology/apple-traitorwa…

      og denne: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/09/05/fbi-o…

    • Geir sier:

     Har brukt iphone i noen år. Den siste tiden har jeg brukt en samsung note2. En android-dings mao. Du nevner overvåking? Av en eller annen grunn vet telefonen og Google hvor jeg bor og hvor jeg jobber. Hvordan den vet det aner jeg ikke. Jeg har aldri angitt verken hjemsted eller arbeidsplass noe sted. Mulig det blir hentet fra Facebook. Så det er nok ikke bare Apple som følger med. Uansett er det i mine øyne er lite problem all den tid det bidrar til å gjøre brukeropplevelsen bedre. Enig forøvrig med det første innlegget. Jeg liker heller ikke android så godt. Det er mer tungvint i bruk. Det har mye mer bugs. Men man kan gjøre enheten mer personlig. Men da må man gidde å gjøre det:)

     • Karimette sier:

      Takk for kommentaren Geir! Tror nok du har mye rett ang dette med overvåkning. Ellers er det muligens bare smak og behag i forhold til dette med iPad kontra Android. Jeg har hørt mange spå at Android kommer til å "ta over markedet" om noen år, men alt kommer vel an på hvor gode og brukervennlige produkter begge aktørene kommer med. :-)

 2. gunnmeis sier:

  dette likte jeg veldig godt!

  akkurat det er noe av problemet når man har barn med spredt alder, de kan ikke ha de samme reglene og tidene, tilgangen til internett osv

  takk for en fin test!

 3. mamma sier:

  Dette var noe nytt ja! Veldig praktisk når ungene blir litt eldre :)

 4. Bjørn sier:

  Det blir lansert en 10" om en måneds tid (like stor som ipad).

 5. Anonym sier:

  Er det facebook på den?

 6. Hønemor sier:

  Hvordan fungerer denne som har Android sammen med en Mac? For innlasting av spill og lagring etc.?

 7. Hallbjørn sier:

  Savner google play på den,liker ikkje at du må laste ned gjennom Kurio store :( fikk sån apple følelse av heile greia, med begrensninger :(

 8. Torunn sier:

  Vet noen hva den med 10″ skjerm vil koste ca?

 9. Hege sier:

  Hei. Kan spill som er kjøpt på iPad, også benyttes på Kuro? Eller på man kjøpe appene en gang til?

  Har den nye, større Kurio kommet enda?

  • Karimette sier:

   Nei, man kan ikke bruke iPad spill på Android. Jeg har ikke fått info om at den større versjonen har kommet ennå, men du kan sjekke med Kurio for sikkerhets skyld. Jeg har derimot fått info om at den nå også kommer i flere farger, dvs også med rosa gummitrekk. :-)

 10. Terje sier:

  Hei, denne kan jo ikke brukes med Google Play.. Men hva er tilgjengelig i denne nettbutikken/appstoren til Kurio? Hva med Skype og slike ting? Dette er jo helt utslagsgivende mtp. om denne er interessant å kjøpe eller ikke :)

  • Karimette sier:

   Hei Terje!

   Jeg testet aldri dette med Google Play, og antok at man hadde tilgang når man brukte den vanlige Android versjonen. Kan derfor ikke svare på det, anbefaler at du undersøker med Kurio World.

   Har imidlertid lest at man kan laste ned Amazon app store, som også har alle de nyeste app’ene (men understreker at jeg heller ikke har testet dette).

   • Karimette sier:

    Takk for info Simon! Ville nok ikke anbefale denne fremgangsmåten til folk som ikke har litt teknisk innsikt, ser for meg at det kan være fort gjort å ødelegge hele brettet når man skal "trikse" slik. :-)

 11. mammatil8-åring sier:

  hvilken aldersgruppe passer den for?

 12. Berit sier:

  Too om den større versjonen kommer før jul. Vurderer dette som julegave…

  Noen som vet?

 13. Ronny sier:

  Kjøpte 10" tommeren av denne i England, er eneste landet den er lansert i pr. dags dato. Testet den og satt den opp før jeg pakket den inn. Virker meget lett og genial for barna. Satt meg ikke ordentlig inn i den, men hvis man kan bruke den vanlige android’en som kjører i bakgrunnen så har man tilgang til Google Play.

  10" kostet i underkant av 2000 i England. Det er heller ikke den beskyttelsen rundt. Baksiden er blå i mitt tilfelle :)

  • Karimette sier:

   Takk for kommentaren Ronny – da fikk vi oppklart det med Google Play! :-) Det var forøvrig veldig god pris synes jeg!

   • Monica sier:

    Veit du kva som evt er forskjela på den i England og den som kjem til Norge? Det går vel an å laste ned norske program, kanskje? Er det berre oppstartsinformasjonen som er på engelsk? Kan det evt endrast til norsk? Hadde vore den perfekte julegave…

    • Ronny sier:

     Hei, sent svar.. Eneste forskjellen er stikkontakten. :) Må ha adapter siden det ikke er samme som i Norge.

     Android får du i alle språk, dette skifter du første gang du starter opp Kurio. Det er ikke noe problem. Er sånn sett likegyldig hvor du kjøper det.

     Alle program etc er det samme på hvilken som helst annen Kurio (Norsk, Engelsk, Svensk etc).

     Håper dette hjalp litt! :)

 14. Tarald sier:

  Kjøpte en slik på Brio lekebutikk i går for 1490,-. Har stor tro på denne til min 5 åring :D

 15. tommy sier:

  1390 på brio nå!

 16. Silje sier:

  Hei kjøpte kurio 7 til datteren min som ble 4 år,vet ikke om det er noe feil med denne eller om den faktisk er sånn ? Men appene dukker ikke alltid opp når den blir skrudd på,må gå inn på foreldre profilen og så på bruker profil å så fikse der,og den henger seg mye,appene funker dårlig står bare svarer ikke :/ er dette normalt eller burde jeg levere den inn ?

  • Karimette sier:

   Kan desverre ikke svare på det (hadde brettet bare en ukes tid for testing). Men det høres ikke bra ut, så jeg ville definitivt tatt det med tilbake til butikken.

 17. Rufuzzz sier:

  Dårlig kjøp!!!

  Pluss:

  – God foreldrekontroll lagt inn på brettet (men det samme kan lastes ned gratis fra Google Play til andre brett)

  Minus:

  – Veldig dårlig bygge kvalitet generellt

  – Mangler Google Play for nedlasting av apper

  – Dårlig skjerm med treg respons

  – Kamera kvalitet dårlig, vanskelig å få fornuftig bilder inne

  – Lav batterikapasitet

  Kjøpte mitt i Brio leketøysbutikk som nektet å ta det i retur da det var solgt på ‘kampanje’.

 18. Håvard sier:

  Dette produktet er rett og slett for dårlig, og burde ikke vært lansert til en pris på drøyt 1500 kr. Brettet har dårlig respons, svak nettilgang, elendig batterikapasitet, appene henger/låser seg og virker tregt og ustabilt. Når man skal skrive inn nettadresser, navn på apper ol, så lever tastaturet sitt eget liv. Kjøpte ett brett til hvert av mine barn på 5, 8 og 12, og jeg er veldig skuffet. Alle tre brettene oppleves like dårlige. Måtte bytte ett av dem umiddelbart, da det ikke kom på nett i det hele tatt. Hadde forventet mer av et produkt som er hypet opp såpass av reklamen. Tror det vil bli et rush av klager på dette produktet etter jul, da det sikkert ligger mange under juletrær landet rundt…

  • Karimette sier:

   Takk for kommentaren Håvard! Interessant å høre at flere har problemer med appene (vi testet Kurio kun en uke og hadde ikke de problemene du beskriver). Om man vil legge litt mer penger i et nettbrett, vil jeg anbefale iPad mini. Koster rundt tusen kroner mer, og har en passe størrelse for barn (og foreldre btw!). Er kjempefornøyd med det brettet. Minuset er selvsagt at man da ikke får foreldrekontrollene osv, men det blir vel en vurdering man må gjøre i forhold til hva som er viktigst for deg (og barnet ditt).

  • Arild sier:

   Jeg kjøpte dette produktet til mine barn i julegave, og må si at jeg ikke er fornøyd. Har omtrent samme erfaringer som Håvard. Flere av spillene henger/låser seg (spesielt fruit Ninja), nett tilgangen er ustabil, batterikapasiteten er dårlig og kameraet stiller i en egen klasse når det gjelder elendig lysfølsomhet. Mulig det funker ute, men inne er det nesten umulig å se hva man tar bilde av. Jeg hadde bedre kamera på min Sony Eriksson fra 1990 tallet. Det er også negativ at man ikke kommer seg på Google play og får lastet ned apps og spill der. Ungene mine synes Plants vs zombies er artig, men dette spille kan man altså ikke laste ned til Kurio. Det skal vistnok være mulig å installere en alternativ "butikk" som heter 1Mobile Market, men når jeg trykker på den lenken på Kurio brettet skjer det INGEN ting. På nettsidene til Kurio står det til og med hvordan man skal få tilgang til denne alternative butikken: http://www.kurioworld.com/no/kuriostore.php Denne instruksjonen stemmer altså ikke. Jeg kjøpte to brett, ett til hvert av mine barn, og på det ene brettet er det umulig å spille et spill som heter "Cut the rope". Jeg har startet spillet og trykker på "Play" deretter starter introduksjonsvideo og når den er ferdig avsluttes spillet automatisk. Jeg har fjernet spillet som følger med brettet, og lastet det ned på nytt fra Kurio store. Surprise! det samme skjer på spillet som er lastet ned. På det andre nettbrettet fungerer dette spillet helt utmerket, så det ser ut til at jeg må levere tilbake det ene brettet. Antagelig ender det med at jeg leverer tilbake begge. Jeg må si meg enig med Håvard her i at jeg forventer bedre av et produkt som er hypet opp såpass av reklamen. Jeg er ikke apple fan og tenkte at dette brettet som er android basert ville funke bra. Det gjør det ikke, og nå sier ungene at de heller vil ha i-pad, for det har noen venner og det fungerer helt fint. Så langt er jeg utrolig skuffet over dette brettet. Det merkelige er at det har fått gode omtaler både her og der. Det kan virke som om testene har vært veldig overfladiske og dårlige. Selve konseptet på dette brettet er en god idè, men det hjelper ikke om brukerne sitter igjen med opplevelsen av et dårlig produkt som til og med ikke fungerer som det skal.

   • Lurer på om det er måten de produseres på som skaper store avvik fra brett til brett? Virker som at det er fifty-fifty sjanse om man får et som fungerer..

    Uansett, så ville jeg forsøkt å få byttet det – slik skal det jo ikke være.

 19. Mina sier:

  Forstår ikke har den Internet og Facebook vis den har det så vil jeg virkelig kjøpe den.

 20. Jenna sier:

  Er det mulig å få denne med apple sitt operativsystem ??

 21. Bea sier:

  Kjempeskuffet. Dårlig grafikk, alle spill på engelsk, hikke i appsene, , kompliserende faktorer for å starte spill. Jenta på fire navigerer seg uten problem på ipad, men sliter mer på Kurio.. Derfor kjøper eg ikke at dette skal være forenklet for barn.

 22. wendysinfamilie sier:

  Her holder det med i pad minsten kan bruke den, trenger ikke eget brett ennå :)

  My recent post 1.juledag her i huset. VIDEO Dylan ski 1.gang

 23. Frank sier:

  Kjøpte denne til jul til min datter. Veldig skuffet over den. Klikker på en ting og så kommer noe helt annet frem.. Blar i menyen så begynner ett eller annet spill. Har prøvd å sette tilbake til fabrikkinnstillinger og begynt forfra igjen.. Samme problemet da også. Utroligt dårligt med batteri også.. Fra fullt oppladet og brukt i ca.30min så var batteriet nede på 35%

  Til og med min datter på 3 ble sint.. Virker ikke sa hun.. ødelagt.. vil ikke ha..

  Kjøpte den på Brio.. Noen som vet om man kan få pengene tilbake fra dem?

  Kjøper heller en ipad mini til henne.. Den vet jeg at virker og..

 24. Erland sier:

  <Kjøpte 2stk til jul til unga.Morro så lenge det varer.. Regner med at dette bare utsate presset på pappas telefon / nettbrett. Spar pengene og kjøp heller Samsung Galaxy Tab 2 7" , Acer Iconia Tab A200 10" HD eller ASUS Nexus 7 isteden. pris rundt 2000.- (priser fra komplett.no)

 25. tabita sier:

  veldig skuffet over kurio …jeg også. Kjøpte den til datteren min på 7 år. Batteriet er helt forferdelig, alt går tregt,

  De spillene som hun vil ha får man ikke lastet ned. Føler meg lurt rett og slett ….De har sikkert hatt ett stort lager som de har skrytet opp i skyene bare for å bli kvitt dårlig vare.

 26. Thorbjørn sier:

  Jeg kjøpte heller en Samsung Galaxy Tab 2 7" til kr 1890,- på Lefdal. Jeg tror det er et mye bedre alternativ til Kurio brettet. Ikke mye forskjell i pris.

 27. Silje sier:

  Prøvde å gå på brio der kurioen vår er kjøpt. Fikk bare til svar at di ikke kunne ta den i mot eller gi meg ny eller noe ! Måtte kontakte kurio så gikk ut derfra forbanna med en lapp med nr dems på ! Dette kan vel ikke være riktig ? Butikken kan ikke fraskrive seg ansvaret for produktet dem selger ? Kjøpt en dritt ting som ikke funker for 1500kr,kunne jo fint brukt di på noe helt annet !

  • soljo sier:

   samme her. blir rimelig forbanna når jeg kjøper et produkt som ikke funker og får beskjed om at det kan de ikke hjelpe meg med. jeg kjøpte produktet hos dem ikke på en nettside… jeg hørte heller ingenting om dette da jeg kjøpte produktet.. har prøvd å ringe det nr jeg fikk på butikken, men det er ingen som svarer på det nr…

 28. Bjarnebe sier:

  Ungene fikk Kurio til jul og det var akkurat det de ønsket seg… Jeg opplever derimot store problemer.. for å liste opp

  – Sliter med å koble kurioene opp mot pc`en (fikk det til på den ene etter å ha slått på usb godkjenning og installert oppdateringer, men etter å ha lastet over en film koblet den fra også til igjen kobler den ikke til.

  – Får ikke lastet ned de nye butikkene etter oppdateringene, kommer opp at den laster ned i et sekund før det forsvinner

  – noen spill vil rett å slett ikke åpne, virker på den ene men ikke den andre

  Noen råd til hva som kan hjelpe?

  På forhånd takk

 29. yohooo sier:

  Ta kontakt me forbrukerombudet/ TV2 hjelper deg … butikken kan ikke fraskrive seg alt ansvar, push på, ta kontakt med ledelsen+++ ikke gi opp.!

 30. Shiila sier:

  Utrolig dårlig alternativ denne kurioen. Dama på butikken skrøt den oppi skyene, men jenta vår på 5 år vil ikke bruke den. Appene lukker seg, reagerer ikke på trykking, skal man skrive noe skriver tastaturet som det selv vil, og det dukker opp flere berøringsprikker enn der du holder fingeren… Batteriet duger ikke.. Fikk også høre at brettet hadde heeeelt vanlig android-funksjon.. Særlig.. Kurio-store er ikke det “vanlige” markedet android har. Det går heller ikke å laste inn. Ikke mobile1-marked man finner på den heller. Ingenting skjer når vi prøver å trykke på det… Så vi som foreldre som kanskje ønsker å ta noen runder med wordfeud, for å ta et eksempel, så går ikke det… Heller ikke jentas yndlingsspill som vi da trodde det bare var å laste ned fra android markedet- som ikke ER DER! Dette er en løgn som barna blir utsatt for. i tillegg reklameres det om at brettet er for hele familien. vi voksne kan ikke engang lese vg-nett uten problemer! Det er bare å gi opp. Det gikk fint ann da jeg spurte om dette i butikken. Kan vi bruke nettbank, lese aviser og surfe som vanlig? Jajaja, fikk vi til svar.. Blir en tur på brio i morgen, gleder meg ikke siden jeg har hørt at de ikke tar produktet i retur og ikke tar ansvar for det de selger. Det er under 30 dager siden det ble kjøpt så vi skal vel da få levert det tilbake? Virkelig irritert..

 31. 🙂 sier:

  Ser det er mange problemer ute å går her….har selv en slik til datteren min og opplever ingen problemer med den. Reagerte selv på batteriet i begynnelsen, men det har bedret seg veldig når den nå har vært en del i bruk.Lader den ikke hver dag heller. Som "butikkdame" i leketøysbutikk som selger Kurio 7, må jeg bare få lov til å forsvare de ansatte i butikkene litt… ( jeg vet jo så klart ikke hva info de i "deres" butikk har fått ) , jeg fikk også inn en kunde med klage på sin kurio , ringte leverandør for å sjekke opp i hva alternativene var. Fikk da beskjed om at jeg IKKE fikk lov å bare gi kunden ut en ny… måtte kontakte Kurio…. ikke alltid så lett å være den som står bak disken i slike tilfeller heller… :/ Heldigvis i mitt tilfelle så ordnet det seg med dette brettet da jeg slo den skikkelig av og på igjen ;)

  • Karimette sier:

   Ja Kurio er nok de rette å kontakte hvis problemer. Nå er det veldig mange negative tilbakemeldinger her, men godt å høre at mange også har opplevd det motsatte. Med så mange brett som ble solgt av denne typen før jul, er det nok ikke til å unngå at noen også opplever problemer. Det skyldes muligens at dette er en "billig" produksjon, som gjør at kvaliteten varierer noe fra brett til brett. Kurio er nok først og fremst ment som et leketøy, og om man ønsker et nettbrett med samme kvaliteter som feks iPad (som jeg er veldig fornøyd med, har ikke særlig kjennskap til Androidbaserte brett) så må man legge i noen ekstra kroner. Men om man har direkte feil på brettet sitt, håper jeg at produsentene er seriøse nok til å la de få mulighet til å bytte.

 32. Lene sier:

  Angrer veldig på at vi brukte så mye penger på dette. Ideen om nettbrett for barn er bra, men produktet er altfor dårlig. Treg, dårlig batterikapasitet.. Ja, kan skrive under på alt negativt som er nevnt. Men det verste er at dersom man er så uheldig å få en sprekk i skjermen, kan hele greia slutte og fungere.

  Tok kontakt med Kurio for å høre om det var mulig å reparere. Fikk dette svaret;

  Tyvärr går det inte att reparera för tillfället. Företaget som tillverkar dessa jobbar för tillfället med att kunna reparera dem i framtiden. Men i nuläget är detta inte möjligt,tyvärr.

  Altså 1500 kr rett ut vinduet :(

 33. Marit sier:

  Råskuffet! Alt henger, spill går ikke å laste ned og alt er jo på engelsk.. hvordan skal da dette være nettbrett for barn? Og Kurio store er bare så dårlig! Veldig begrenset, og får ikke til å bruke google play konto eller noe. Og nettleseren sliter no vanvittig og lukker seg selv hele tiden:(

 34. Asbjorn sier:

  Kjøpte Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) til 1490 på coop, og bruker Kyte foreldrekontroll, superfornøyd. Bedre skjerm, bedre bygd.

 35. Sinia sier:

  Hei alle dere som har problemer med Kurio!

  Sønnen min fikk også et slikt brett til jul, og det først nå han har klart å bruke den. Brettet er kjøpt på Toys R us. Det første brettet var helt død, kontaktet Kuroi support, fikk beskjed at jeg skulle jeg kunne sende den inn. Jeg skulle få tilsendt et postlapp slik at jeg slapp å betale porto. Etter flere mail og ett par telefonsamtaler fikk jeg omsider en postlapp på mail! Sendte inn brettet og har fått et helt nytt brett. Nå som guttungen har prøvd den, ser vi hvor elendig den er, og hvorfor det har tatt så lang tid hos support! Butikksjef(?) på Toys R us er villig til å ta den i retur og gir pengene tilbake! Dersom noen ønsker telefonnummer til Kurio support, så er det 45517227. Lykke til!

 36. mjau sier:

  elektrobutikker har ofte en mer generøs returpolicy<3 teknikmagasinet eller siba er derfor gode steder å få returnert om man ike er fornøyd;-) (naturligvis mot kvittering på at det er kjøpt der;-) ofte vært borti at leketøysbutikker, derimot kqn være vanskelige mht retur/bytte;-P

 37. Mette sier:

  Kurio er helt elendig på mange måter. Kjøpte 3 Kurio brett til jul. Ikke særlig fornøyd. Men det verste er at et av de er nå helt ubrukelig fordi det visstnok er trykket litt for hardt på skjermen og det tåler ikke Kurio. Helt utrolig at dette kan være beregnet på barn når det er så skjørt. Spillet ser helt strøkent ut, ikke en skramme å se, men inne skjermen var knust pga at det var trykket litt for hardt. Var vist et veldig stort problem for denne varen. Ble fortalt at bare i denne ene butikken jeg var i hadde fått inn 7 brett med akkurat samme problem på bare en mnd. Koster for mye å reparere så det var en kort "lykke". Skulle jo være så barnevennlig med skikkelig polstring for at det skulle tåle litt mer en andre type brett, men hva hjelper det når det er inne-skjermen som ryker. Skikkelig skuffet!!

 38. marit sier:

  Så synd å lese at så mange er skuffet over Kurio! For oss har dette kun vært positiv opplevelse! Vi har ipad til gutten på 7 og minsta fikk kurio. Til halve prisen duger dette absolutt;-)

  • Karimette sier:

   Takk for kommentaren Marit! Det er sikkert kjempemange som er fornøyde med Kurio, selv om man kanskje ikke får det inntrykket ut fra kommentarfeltet her. Jeg tror du er inne på noe viktig når du skriver at det duger til den prisen. Dette er jo først og fremst et leketøy.

 39. Torbjørn sier:

  Anbefaler ikke noen å kjøpe Kurio da de ikke har noe servicenett i Norge. Skal den repareres (småbarn og elektronikk osv.)må den til Sverige eller Danmark, og servicefirmaene er trege. Min sønn sin Kurio ble sendt til Restore.dk i midten av februar for bytte av skjerm og, Restore har i to uker påstått at pakken "sitter fast i dansk toll" selv om den er en del av en samlast med sikkert ørti andre brett.

  Kjøp heller et vanlig nettbrett og tilpass det til barnets bruk.

 40. Rune sier:

  Styr unna Kurio. Har vært borti det meste av PC’er. mobiltelefoner og nettbrett. Kurio er vel det tregeste og mest ustabile som finnes. Har aldri blitt så irritert på noe elektronisk produkt som jeg er på Kurio. Angrer på kjøpet. Burda ha kjøpt Samsung e.l og tatt meg av foreldrestyringen der selv. For dette produktet er absolutt ikke verd prisen.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge