Tips til bading av baby!

Bading av din nyfødte skal liksom være en hyggelig opplevelse, både for liten og stor. For barn elsker jo å bade, og alt det der.

Noen opplever faktisk at babyen illskriker. Da blir foreldrene stressa, og babyen blir ikke akkurat noe roligere.

At babyen din skriker, er som regel et tegn om at et eller annet ikke er så greit. Men så er de jo ikke så spesifikke når de skal forklare seg, disse småtassene. Og det blir opp til dere som foreldre å gjøre det dere kan for at badinga skal bli en ålreit opplevelse.

Her kommer noen tips:

– Temperaturen er viktig.  Vannet bør holde kroppstemperatur. Ikke bare stol på et termometer eller en lillefinger. Stikk armen eller hele deg i badekaret

– Har du sett av babyer noen ganger slår ut med armene når de legges ned? Dette er en medfødt refleks. Babyen gjør dette når hun ikke føler underlaget og når hun føler seg utrygg. Tenk på dette når du skal bade babyen din. Ikke bare sleng  babyen ned i vannet, men ta det med ro.  Hold babyen trygt og fast.  Hold fast i babyens overarmer også. Snakk rolig, beveg deg rolig.

– I begynnelsen kan det være lettere og tryggere å bade babyen i vasken. Eller i ei lita balje.

– En liten baby er ikke akkurat skitten. Du trenger ikke å vaske hår, gnikke og gni, polere og pusse.

– Badeøkta trenger ikke å vare i evigheter. Merker du at babyen er misfornøyd, tar du henne rett opp i et mykt håndkle, hold henne inntil deg og gi kos og nærhet.

– Og selvfølgelig bader du ikke babyen når hun er skrubbsulten eller stuptrøtt.

 

Hvilke erfaringer har du gjort deg når du har badet babyen din? Vi vil gjerne høre dine kommentarer.  🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

9 kommentarer. » Legg til din også. • Linn Christin Arnesen
  5. april, 2011, 12:18

  Jenta mi HATET bading sine første levemåneder! :/

  Prøvde alt. . .

  Men hun ville bare dusje på armen til pappaen sin 🙂

  My recent post Moroklumpen

  Svar


 • Røsslyng
  5. april, 2011, 12:20

  Takk for gode tips! "Babyen" min byrjar å bli ganske stor no, men hugsar me var litt usikre då han var begynt å læra seg å sitta oppreist. For me var jo vant til at han låg på handa vår i badekaret, og tenkte at det var greiast at han heldt fram med det ei stund til, hadde så godt teken på den måten 😉 Men gav opp til slutt, og såg at det var mykje kjekkare både for han og oss når han sat i karet, og fekk halda i forskjellige ting og spruta litt 😉

  My recent post Aha!

  Svar


 • Ingjerd
  5. april, 2011, 12:47

  Hold en hånd på babyens brystkasse om den skriker når den blir badet, dette roer ofte ned babyen. Holde en hånd under hælene funker også på noen.. men da bør man ha en til som evt kan vaske mens dene ene holder 😉

  Svar


 • prinetti
  5. april, 2011, 13:03

  Vi fikk tips av svigermor om å legge en våt klut på magen til barnet like før han ført ned i vannet og det hjalp masse.

  or vi reiste fra barselavdelingen før de fikk vist oss badingen,så vi hadde første bad hjemme med hyl og skrik, mens gang nummer to var masse kos.

  Ellers så lå han for det meste i dusjen på ett håndkle og ble spylt forsiktig.

  Svar


 • ingjerd
  5. april, 2011, 13:19

  Båe mine gutar har hylt når me bada dei fram til dei var 2 mnd, etter da var da berre kjekt å bada. Eg bada alltid minstemann når han er uroleg, tar litt bedtime olje oppi, slokna som ein stein etterpå og søv godt. Me har ikkje gjort noko knep for å få dei til å lika å bada, når dei har erfart at det ikkje er farleg nokre gongar roa dei seg oppi der.

  Svar


 • Kristina
  5. april, 2011, 14:13

  Gjer badeseansen til ei kosestund for mor/far og barn. Bruk god tid, godsnakk med barnet og bruk faste og trygge grep om barnet. Det må vere godt og varmt i rommet barnet blir bada og hendene dine må vere varme. Eg brukar stort sett hendene mine som vaskeklut, dette gir nærhet og er like hygienisk. Etter barnet har bada og er blitt tørka er det fint å bruke litt tid på å babymasasje. Ta litt babyolje eller babylotion på hendene og stryk over barnets rygg, mage, hender og føter. La barnet assosiere bading med noko positivt! Dette fungerer sikkert ikkje for alle barn, men mine 3 har iallefall likt det.

  My recent post Award og litt om meg

  Svar


 • mona
  5. april, 2011, 15:04

  lillepia vår skrek også masse til å begynne med, men når hun hadde lært seg å sitte så elsker hun å bade. Jeg tror hun føler seg mer trygg nå hun sitter oppreist. Og det hjelper masse å være to, dersom man har mulighet til det!!!

  My recent post

  Svar


 • Hobbyvimsa
  5. april, 2011, 16:18

  Begge mine barn elsker å bade.Minste jenta er 6 uker,og har kost seg siden hennes første bad.Bader henne i vasken enda,går etterpå over til liten bade balje,når hode er stødigere kommer jeg til å sette henne oppi en 10 l vaskebøtte,dette gjorde jeg med sønnen min,og han stor koste seg oppi der:)

  Ha en fin ny uke!!!

  Takk for alltid gode tips!!!

  klem Berit:)

  My recent post Lunsj tips og skrytebilder

  Svar


 • Hege Lubb
  5. april, 2011, 17:09

  Vi badet begge våre barn til samme tid hver dag når de var små. En utrolig fin rutine, hvor barnet vet hva som skal skje. Spise, bade, pakkes inn i mykt håndkle, på med pysj, legge seg. Siden vi ikke hadde badekar og et bittelite bad, så badet vi barna i en balje på kjøkkenbordet. Der fikk vi god holdestilling og god kontakt med barnet. Jeg er ofte kald på hendene, så jeg sørget alltid for at de ble varme før jeg tok i babyen.

  Trygt og godt med rutiner 🙂

  Svar

Legg igjen et svar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.