Tips til bursdagsgave: gi bort opplevelser!


|


9. oktober 2011


| 2 Kommentarer

Vi prøver å tenke litt utradisjonelt rundt bursdagsgaver. Når ungene skriver ønskeliste, snakker vi om hva de trenger i tillegg til hva de ønsker seg.

Det er mange ting de ønsker seg som de ser i reklamer på tv og som venner har. Jeg mener selvsagt ikke at man skal eksludere disse ønskene, men jeg synes det er viktig å bevisstgjøre de litt i forhold til hva de faktisk trenger og hva man kan ønske seg som man egentlig ikke trenger.

Unger er og blir unger, og blir selvfølgelig lett påvirket av omgivelsene. Sånn er det bare…

Etter bursdagen sin i fjor, fikk jenta mi som da var blir 7 år, spørsmålet om hva hun ønsket seg av en tante som ikke kunne komme i selve bursdagen. Da så hun på meg og sa  “jeg fikk jo det jeg ønsket meg og det er ikke noe mer jeg trenger!”.

Må si jeg følte meg litt kry over at messingen min om materialle unødvendigheter hadde gått inn. Da tok vi oss en prat om alternative bursdagsønsker i form av opplevelser. Er det noe du har lyst til å gjøre sammen med tante? Gå på kino, overnatte, spille bowlings osv.

Tanten husket tydeligvis ønskene fra ifjor, så til 8 årsdagen sin i år fikk hun dette fine kortet!

Tanten hadde ramset opp en del forslag som hun kunne tenke seg å gjøre sammen med bursdagsbarnet og så fikk bursdagsbarnet lov til å sette to kryss for de tingene hun hadde mest lyst til å gjøre.

To kryss for disse alternativene var meget generøst da…

Jeg synes dette er en flott gave som krever mye mer av giveren enn å bare stikke innom en lekebutikk. (Vi er selvfølgelig taknemlig for andre gaver også, det er ikke det jeg mener).

Giveren viser at den både ønsker og setter pris på å tilbringe tid sammen med bursdagsbarnet.  Er det noe vi ofte har manko på i disse dager så er det tid. Folk er så opptatt både med det ene og det andre. Så tid er virkelig verdifullt.

En gave vi bruker å gi i barnebursdager, er kinobilletter. Enten at vi inviterer med oss barnet til en forestilling det har lyst til å se, eller gir gavekort for to på kino.

Av mormor har ungene våre i flere år nå fått gavekort på bowling. Det innebærer at mormor tar de med på bowling, at de spiser der og har en kosestund sammen. Hver for seg. En gave som er kjempepopulær.

I år ønsket begge ungene seg å dra ned på et Batmanshow i Oslo Spektrum senere i høst. Det var såpass dyre billetter, så vi sa at hvis de virkelig hadde lyst kunne de ønske det seg til bursdagsgaver i år.

Det ville de, så det ble årets bursdagsgave fra oss foreldre. Det er ikke det at vi ikke har råd til å gjøre det i tillegg til å kjøpe andre gaver, men jeg synes det er prinsipielt viktig å vise de verdien av penger på denne måten. Dessuten er det jo en hyggelig ting å gjøre sammen da. Håper jeg…hehe…

Har du forslag til alternative bursdagsgaver?

Stikkord: , , , , , , , , Opplevelser

Kategori: Bursdagsmoro, Gavetips

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Opplevelser er en kjempefin bursdagsgave. Trollet vårt fikk kinobesøk av venninne i fjor og det var stor stas. De har jo alt for mange TING disse barna.

    My recent post Kiss and make up, please

  2. wendysinfamilie sier:

    Snakket akkurat med mannen i huset om slike gaver, jeg sa vi kunne tenke litt alternativt til jul, han var ikke helt enig men kan jo hende vi kan starte litt forsiktig med noen onkel og tante barn. Eller egne for den saks skyld.

    My recent post Veien videre. Og det er er LAURDAG

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge