Tips til deg som skal reise med barn til Tyrkia

Jeg har nettopp kommet hjem fra min andre tur til Tyrkia med barn, og vil gjerne dele litt praktisk informasjon som er godt å ta med seg når man skal reise dit med små barn!

Barnemat: Best utvalg på større supermarkeder som Migros, men det finnes også på en del mindre butikker. Ettåringen min hadde liten matlyst da vi var der nå sist, så jeg forsøkte å gi ham middagsglass. Jeg fant ikke glass for større barn, bare for fire og seks måneder gamle babyer. Selv syntes jeg det smakte pyton, men han da spiste noe… ;-) Et godt alternativ er å ta med noen bokser Nestle Naturnes hjemmefra – de er enkle å varme i mikrobølgeovn og de er ikke så tunge siden de er pakket i plast. Ellers hadde de mange forskjellige typer babygrøt.

Bleier: Lokale merker av bleier er billig! Men ikke forvent den kvaliteten som vi har på Libero og Pampers bleiene. De er fullt brukbare, men har en tendens til å bli litt “klumpete” når de er fylt. Jeg fant ikke “up and go” varianter.

Vaskeservietter: Her er det et veldig godt utvalg! De har også flere forskjellige typer antibakterielle vaskeservietter, som er MYE billigere enn de man får kjøpt på apoteket i Norge (slik som disse søte Svampe Bob pakkene i reisestørrelse).


Vaksiner: I følge folkehelseinstituttet anbefales det at man tar Hepatitt A vaksine (fra 1 års alder), i tillegg til Difteri og Tetanusvaksine (dersom det er mer enn ti år siden sist vaksine). Mange velger også å ta Ducoral drikkevaksine for magesyke (fra 2 års alder). Vi har ikke tatt noen vaksiner de to gangene vi har vært i Tyrkia, men turistdiare er et svært velkjent problem i Tyrkia.

Forholdsregler mot diare: Diare er et av de største problemene for reisende til Tyrkia, og det er ikke spesielt gøy å oppleve syke unger. Her er noen gode råd:
 • Pass på at ungene ikke drikker for mye vann fra svømmebassenget (vanskelig – kan lønne seg å øve litt på forhånd).
 • La ungene få drikke mye vann i løpet av dagen, hold det temperert da iskaldt vann kan gjøre magen verre.
 • Unngå isbiter.
 • Når dere er på restauranter, sverg til huskeregelen ”kok det, stek det, skrell det eller glem det”.
 • Vær også litt obs på All Inclusive hotellene med store buffeter – når det er veldig varmt skal ikke maten ligge lenge før den blir dårlig.
 • Ellers holder vi oss unna all drikke fra automater og iskrem som ikke er innpakket i papir.
Mygg: Vi har ikke vært plaget av mygg når vi har vært på ferie i Tyrkia. Men vi har alltid med myggspray som tåler at vi kan spraye på klærne til minstemann (ved ermene og i halslinningen).

Solen: UV badedrakter eller UV telt kan være lurt å ha med. Min erfaring med slike telt er at de ikke er så veldig effektive når ungene begynner å bevege seg rundt… Det hender at det er store “telt duker” på strendene som er mye bedre for oss barnefamilier enn parasoller. Men solen trekker godt igjennom, slik at høy solfaktor er uansett påkrevd.

Varmen: Tyrkia er veldig varm i juli-august! Og da snakker vi om 40-45 grader i skyggen! (noen vi kjenner opplevde varmebølge med tempraturer på over 50 for et par år siden…). Hvis man vil reise til Tyrkia i skoleferien, bør man kanskje vurdere å reise så tidlig så mulig. Det er kjedelig å måtte sitte inne på hotellrommet fordi det er for varmt ute…

Bilseter: Første gang vi reiste til Tyrkia, hadde vi med bilsete til babyen. Desverre fikk vi ikke brukt det så mye som vi gjerne skulle ønsket, på grunn av at taxier og dolmuser (små busser) ikke alltid er utstyrt med setebelter… Synes uansett at det var greit å ha, slik at vi slapp å ha minstemann på fanget! Det er også mulig å leie bilseter gjennom bilutleiefirmaer som AVIS. Min erfaring er at det meste kan ordnes, og at de fleste steder har “alt-mulig-menn”. ;-)

Fake tatoveringer: Ikke ta de!!! Dette gjelder egentlig både voksne og barn. Selv om de ikke opplyser det, brukes det ofte svart henna som kan være svært skadelig!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , ,

Kategori: Reise med barn, Tyrkia

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mamma Bettan sier:

  Heihei. Det er greit, takk takk.

 2. pepperkverna sier:

  SÅ fin blogg! Hege

 3. Jeanita Helen sier:

  Så fin blogg dere har! Kjempe fin oversikt over både mammablogger og gravidblogger:)

  Svar: Selvfølgelig er det greit! Kjempe koselig at dere vil det;)

 4. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Tusen takk skal dere ha! :-D

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge