Tips: Uteleker for barn

I sommer kjørte vi en konkurranse hvor vi ba dere tipse oss om uteleker for barn. Og jeg må si at vi fikk inn utrolig gode bidrag – det ble ikke lett å kåre de fire vinnerne som får hver sin Barneloppis goodiebag.

NB! Sørg for å bokmerke disse til neste sommer!

Her er 4 supre ute-leker for barn:

Foto: birtheverden.blogspot.no

Vannbane

Ingen aktivitet er vel mer illustrerende for den sommeren vi har hatt i år! :-)

Birthe lot barna få bygge seg en vannbane av noen takrenner som ikke var i bruk. Ungene fikk hver sin båt og masse oppsamlet regnvann som de kunne leke med. Helt herlig!

(Vil også gjerne trekke frem Kirstens versjon: plankebiter + plastrør = bilbane!)

.

Foto: kaostroll.wordpress.com

39 aktiviteter under 50 kr

Ingen tvil om at sommerferien fort kan bli en dyr affære. Noen ganger er det lettere å bare kjøpe en eller annen plastikkleke, eller dra på et kostbart lekeland – enn det er å finne på noe nytt med barna. Derfor ble vi veldig glade for denne listen fra Kaostroll som gir oss 39 aktiviteter til under kr 50,-

Listen inneholder både aktiviteter vi kjenner fra før (og som vi aldri husker når det gjelder!) men også mer snodige aktiviteter som ” Din private ruskenaksjon – hvor mye søppel klarer dere å plukke?”.

Har minner om at jeg og venninnen min elsket å plukke søppel da vi var små, så dette er ikke en aktivitet man skal kimse av..  ;-)

.

Foto: bestof2sisters.com

 

Inneaktiviteter ute

Om vinteren går vi nordmenn i hi, men når varmen kommer vil vi være mest mulig ute. Og mange typiske inne-aktiviteter blir enda mer moro utendørs.

Søstrene som skriver bloggen Best of two sisters har flere eksempler på det i sitt utelek-bidrag. Kakedekorering, leke butikk og maling er noen av tipsene deres.

Sistnevnte fungerer like bra i regn som i sol! :-)

.

Foto: detsmartebarnet.com

Strand-aktiviteter for de små

Skal du til sydligere strøk i løpet av vinteren? Det er deilig å drømme om å kunne ligge langflat i sola, men virkeligheten kan fort bli mer hektisk når ungene begynner å masse fordi de kjeder seg på stranden..

Bloggen Det smarte barnet gir oss tips til ting ungene kan gjøre på stranda, og mange av de er jammen artige for oss voksne også. Stranden er jo egentlig som en gigantisk sandkasse, og med litt hjelp fra oss voksne kan ungene kose seg i timesvis.

.

Se resten av bidragene i utelek-konkurranse her.

Likte du disse tipsene, eller har du kanskje blogget om andre? Vi setter stor pris på om du legger igjen en kommentar. :-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , Billige aktiviteter, , , Strand, , Vannbane, Vannlek

Kategori: Utelek

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. DSBs Mamma sier:

    Hyggelig overraskelse! Takk, Karimette, for å ha nevnt min blogg :)

    My recent post Mitt første herbarium

  2. Så artig at mitt innlegg ble nevnt. Kjekt å kunne inspirere andre :)

    My recent post Pimp my bike

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge