To barn kan hentes i Thailand!Cirka det skrev en riktig god venninne av meg, da hun sammen med familien reiste tre måneder rundt i Thailand. Jeg elsket hennes ærlighet. Hun hadde trodd at begge barna ville bli mer rolige og medgjørlige når de først var alene med henne og mannen – og det motsatte hadde skjedd. Nylig hjemkommet fra tre ukers ferie i samme land, så kunne jeg ha skrevet det samme…

Det er ikke det at vi ikke hadde en fantastisk ferie, men ferie med småbarn er slitsomt. Rutinene forsvinner, maten er annerledes, og man er konstant sammen med andre, nye mennesker. Det er ikke bare lett å ha ferie. I hvert fall ikke med barn som gjerne vil underholdes hele tiden.

IMG_5519

Hold deg på ett sted!

På vår ferie hadde vi overnatting på fire forskjellige hoteller, og det skal jeg aldri gjøre igjen! Jeg tror at man får det mer avslappende ved å ha ett hotell i hele perioden og så heller ta utflukter ut fra det.

Pakk heller en liten ryggsekk og ta en overnatting eller to et annet sted, uten å skulle pakke alt ned og ut igjen. Eventuelt nøy deg med å bo på bare to hoteller. Vi brukte ganske enkelt alt for mye tid på å reise rundt og å pakke. Jeg fikk aldri den gode feriefølelse, hvor man glemmer hvilken dag det er, da vi hele tiden måtte tenke på når vi skulle avsted igjen.

Ta med minimalt med leker!

Før ferien hadde jeg virkelig forberedt meg på de lange reisestrekningene, og jeg hadde tatt med alt for mange saker til ungene. Vi hadde faktisk en del leker i sekken som aldri kom frem. Neste gang vil jeg satse på 2-3 gode ting, og så ha dem med som overraskelser. Alle lekene som ungene selv hadde pakket med seg, ble stort sett ikke pakket ut. Deres kosedyr gjorde, men det var også det. De ville heller leke med tingene vi kjøpte på ferien.

En god ting var at vi hadde spart opp før ferien, så barna selv hadde lommebok og penger med. På den måten fikk de selv bestemme hva som skulle kjøpes og vi trengte ikke diskutere det med dem. Kun hva de hadde råd til så det var penger til hele ferien, og hva som kunne være i kofferten. Det virket klart best med min 5-åring. Men den lille vil alt som den store vil, så derfor hadde vi samme system for ham.

Sørg for at du har mulighet til å lage mat!

Neste gang vi skal reise langt, så skal vi ha en leilighet eller  lignende hvor man selv kan lage mat. Det var rett og slett utmattende å måtte gå på restaurant tre ganger om dagen. Jeg vet, det lyder bortskjemt, men ingen av mine barn er spesielt glade i å sette stille og de liker heller ikke eksotisk mat.

Derfor ble det mye krangling og kjefting over noe som burde ha vært koselig. Neste gang foretrekker jeg å kunne koke en omgang pasta til lunsj og så nøyes med et måltid på restaurant om kvelden.

IMG_5668

Alt i alt var det en deilig ferie og jeg vil veldig gjerne til Thailand igjen. Dels er de noen fantastiske mennesker, som elsker barn, dels er det enkelt å reise der, enkelt og bli forstått. Og så er det billig. Både å bo, reise og få vasket klær. En bonus var virkelig å vende hjem med kofferten full av renvasket klær (og det kostet bare 80 kr!)  ;-) .

.

Har du selv erfaring med å reise rundt med barn? Er du i såfall enig eller uenig med ?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

er er utdannet journalist og jobber i dag hos Røde Kors. Hun er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt med mann og barn (to små gutter) på det blide sørland.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: Thailand

Kommentarer (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gladmamma sier:

  vi har ennå tilgode å dra på utenlandsferie med 3 barn. Etter at tvillingene kom til verden for 2 år siden har vi “bare” vært på Norges ferie. Første sommeren, da tvillingene var ca 3. mnd. og storebror var 3, dro den lange veien til vestlandet. Først innom Kristiansand og dyreparken. Vi bodde på hotell 2 netter, et lite rom og oss 5. Fordelen var jo at tvillingene var så små at de kunne dele seng, også var det en genial sengeløsning på hotellrommet, køyseng. Storebror lå øverst (med sengehest) og tvillingene ble murt inne i nedereste køya. Neste stopp var Stavanger og koneparken. 2 netter også der. Litt større rom, men litt mer gulvplass ble brukt til senger. Igjen, genialt at tvillingene var små og kunne dele en reiseseng. Vi kom oss til farmor og farfar, og det er vel egentlig der vi har begynner å få problemer, da vi har vokst ut av gjesterommet! Heldigvis er farmor og farfar glad i å sove i bobilen sin, så vi er heldige å få låne gjesterommet og deres rom.

  Vi skal prøve på samme turen til sommern igjen. Tror det blir litt mer utfordrende denne gangen, for vi passer ikke lenger inn på et standard hotell rom, og det kan fort bli dyrt! Og lange bilturer er ikke like enkelt når tvilligene nå ikke sover mer en en gang i løpet av dagen. Jeg kan nok se for meg et slitent foreldrepar når ferien er over ja! Derfor tror jeg vi satser på minst en uke hjemme før hverdagen begynner igjen, slik at vi får slappe av litt også…
  My recent post Slutt på stilheten

  • Karimette sier:

   Akkurat dette med fem personer på et hotellrom er en evinnelig problemstilling. Når skal hotellene begynne å ta konsekvensen av at så mange reisende familier har mer enn to barn? Nå er det heldigvis slik at man på de aller fleste hotellrom kan bestille ekstraseng, men det har en tendens til å koste skjorta (med to barn + bonusbarn har jeg masse erfaring med akkurat dette).
   En uke, eller i allefall noen dager, hvor man “bare er hjemme” etter at ferien er slutt, er kjempelurt når man reiser med barn. Da kan man ta høyde for noen dager med mindre søvn, få vasket klær og generelt bare forberedet seg på den skikkelige hverdagen.

 2. Annie sier:

  Takk for deling av erfaringer :) Man har jo som oftest en drøm om at ferien skal bli avslappende og idyllisk for liten og stor. Kan være greit å være forberedt på at det også vil være behov for ferie når man kommer hjem fra ferien ;)

  • Karimette sier:

   Enig Annie! Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å legge inn en fridag eller to hjemme før vi starter hverdagen igjen. Det skal litt til å tilpasse seg, spesielt om man har reist langt og krysset flere tidssoner.

 3. Cathrine Thune sier:

  Vår første tur med alle tre barna (den gang 3, 6 og 7 år) gikk ifjor sommer til Legoland i Danmark. Med TELT! Og det fikk faktisk overraskende bra! Vi startet turen med å kjøre ombord i ferga fra Oslo til København. Dette er veldig greit når man reiser med barn da, syns vi. Fra København ble det kjøring til Billund og Legoland. Der sjekket vi inn på campingplassen og fikk slått opp teltet vårt, som var nyinnkjøpt for anledningen. Og telt er stas for unger! (Kanskje ikke liiike stas for foreldrene hva luksus angår, men for tre netter gikk det igrunnen fint). Campingplassen var veldig barnevennlig, med både, esel, kaniner, geiter, hoppepute og andre tilbud på plassen. Gangavstand bort til Legoland var også et stort pluss. Vi tilbrakte to hele dager i Legoland, og returnerte passe slitne utpå ettermiddagen. Om kvelden sovnet ungene også overraskende fort, etter lange dager i Legoland med mye gåing.

  I forkant av turen hadde vi gått til anskaffelse av en del campingutstyr: nytt telt med to soverom og oppholdsrom i midten, sammenleggbart campingbord, campinglanterne på batterier, to regulerbare stoler til mor og far (god investering! Fem stk hadde vi ikke fått med, dessuten sitter ikke barna så mye stille likevel), to oppblåsbare, høye luftmadrasser. Dessuten hadde vi med en vifteovn, og den var veldig god å ha på kveldstid og om natta når det ble ganske rått i teltet. Vi hadde også med en kjølebag og hadde teltplass med strøm.

  Alt i alt en flott familietur!

  • Så artig å få høre deres erfaringer Cathrine! Akkurat dette med teltferie er noe min familie har vært på -nippen – til å teste flere ganger, men vi tør liksom ikke helt ta steget. Vi hadde en kjempefin (og sinnsykt dyr) bilferie i Europa for noen år tilbake, hvor vi nok kunne spart massevis av kroner om vi hadde valgt teltferie i steden for hotell. Og jeg tror – minst like bra. Hvordan følte du at sikkerheten var? (en av de tingene som har holdt meg litt tilbake)

 4. Cathrine Thune sier:

  Sikkerhetsmessig følte vi ingen grunn til bekymring. Campingplassen i Billund var veldig familievennlig. Litt usikker på om jeg hadde følt meg like trygg på teltferie videre nedover i Europa, men i Danmark følte vi oss ihvertfall trygge. Men å flytte rundt fra campingplass til campingplass vet jeg ikke om hadde vært like morro, for det var jo endel jobb å komme seg på plass når man endelig hadde fått opp teltet, og pakket ut. Vi kjørte hjem via Sverige og hadde tenkt til å stoppe i Gøteborg så vi kunne fått med oss Liseberg, men orket da ikke tanken på å pakke opp teltet og alt utstyret for en natt, så vi tenkte å ta inn på en campinghytte eller lignende. Dessverre var det en stor fotballcup for ungdommer den helgen, så overnattingsmuligheter var umulig å oppdrive. Ettersom vi ankom Gøteborg sent på kvelden etter kjøring helt fra Billund, orket vi da ikke begynne å sette opp teltet for bare en natt, og endte opp med å kjøre hele veien hjem. (Dvs. til svigers på Hvaler isteden). Da hadde vi kjørt i 12 timer fra 12.00 til 00.00. Gikk overraskende bra det også, men ble mange filmer for ungene på dvd i bilen.

 5. dalby sier:

  Da jeg var barn rejste vi på teltferie i hele Europa. Husker de ferier som de bedste i mit liv! Campingpladser er jo fulde af liv og aktiviteter, og det er sjovt at bo i telt, når man er barn. ;-)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge